06 Σεπτεμβρίου, 2010

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

image_thumb24

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Το θαύμα Αρχιστρατήγου Μιχαήλ στις Κολοσσές τςη Φρυγίας. Μετά την επιφοίτησιν του αγίου πνεύματος οι μαθητές του Κυρίου διεσκορπίσθυσαν στις διάφορες πόλεις της χώρας να διδάξουν την διδασκαλίαν του Κυρίου. Ο Ιωάν­νης ο Ευαγγελιστής ο Θεολόγος πήγε στην Έφεσον και πολλούς ειδωλολάτρες έκαμε Χριστιανούς. Μετά έφθασε στην Ιεράπολιν όπου συνάντησε τον Από-στολον Φίλιππον. Εκεί εδίδαξαν τους Ιεραπολίτες οι οποίοι ήσαν ειδωλολά­τρες και ελάτρευον σαν Θεόν την έχιδναν. Δια των δεήσεων των Αποστόλων ο μέγας όφις ενεκρώθη και οι Ιεραπολίτες εξαγριωθέντες εφόνευσαν τον από-στολον Φίλιππον. Μέγας όμως σεισμός ακολούθησε και κατεδάφισε την πόλιν και οι Ιεραπολίτες προσέπεσαν στον Ιωάννην να τους συγχώρηση και να τους κάμη χριστιανούς. Ο Ιωάννης τους συνεχώρησε και τους είπε ότι θα βγή νερό άγιον που πρέπει να τιμάται το όνομα του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ. Και πράγ­ματι βγήκε το νερό αυτό και όσοι ελάμβανον από αυτό εθεραπεύοντο από κά­θε ασθένεια.

2) Οι άγιοι μάρτυρες Ρωμύλος, Ευδέξιος, Ζήνων και Μακάριος. Ο Ρωμύλος ήταν αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού και εθανατώθη το έτος 98 δια την πίστιν του εις τον Χριστόν. Ο Ευδόξιος και ο Ζήνων και Μακάριος ομολογή-σαντες και αυτοί με παρρησίαν τον Χριστόν και έλαβαν τρομερά βασανιστήρια καιεθανατώθηκαν.

3) Οι άγιοι χίλιοι εκατόν τέσσαρες στρατιώτες, οι μάρτυρες Καλοδότη, Φαύστος ο πρεσβύτερος, Μακάριος, Ανδρέας, Βίβος, Κυριάκος, Διονύσιος, Αν­δρέας, Ανδροπελαγία, Θέκλα, Θεόκτιστος.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1821 κατόπιν σκληρός και στενής πολιορκίας των Τούρκων της Τριπόλεως αποφυλακίζονται από τους Τούρκους κρατούμε­νοι αρχιερείς και πρόκριτοι Πελοποννήσου.

Το 1824 ο ελληνικός στόλος εναυμάχησε με τον τουρκικόν.

Το 1827 ο ελληνικός στόλος έφθασε έμπροσθεν του Μεσολογγίου και εκα-νονιοβόλησε τουρκικά πλοία.

Το 1918 οι ελληνικές δυνάμεις οι υπαχθείσες στο συμμαχικόν στρατηγείον μάχονται στο Μακεδονικό μέτωπο εναντίον των Γερμανοβουλγάρων.

Το 1919 στην Μ. Ασία Τούρκοι άτακτοι επιτίθενται εναντίον του ελληνικού στρατού.

Το 1920 στο μέτωπο της Μ. Ασίας γίνονται μάχες περιπόλων. Το 1921 οι ελληνικές δυνάμεις της Μ. Ασίας στον τομέα του Σαγγαρίου αποκρούουν ευχερώς μικροεπιθέσεις των Τούρκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: