29 Αυγούστου, 2010

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ 28/8/2010

image

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στη Χρυσούπολη χθες για να τελέσει τα εγκαίνια του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλεως, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο και Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμωνα και Νικαίας κ. Αλέξιο, ενώ οι πιστοί τον υποδέχθηκαν με μεγάλο σεβασμό και ενθουσιασμό.

Τον Μακαριότατο τον υποδέχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής. Μετά την τελετή των εγκαινίων ο Δήμαρχος Χρυσούπολης κ. Σάββας Μιχαηλίδης ανακήρυξε τον Αρχιεπίσκοπο επίτιμο δημότη της Χρυσούπολης και του παρέδωσε το κλειδί της πόλης ενώ ακολούθησε ξενάγηση στο νέο Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος Χρυσούπολης τόνισε πως είναι ιδιαίτερη ευλογία για την περιοχή η παρουσία του Αρχιεπισκόπου. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την περιοχή της Επαρχίας Νέστου Αρχιεπίσκοπος. Στον Μακαριότατο προσεφέρθη ως δώρο από τον Δήμαρχο εις ανάμνηση της επισκέψεως αυτής Ομόφωρο και Πετραχήλι.

Ο Μακαριότατος μετά την τελετή των εγκαινίων τόνισε μεταξύ άλλων με νόημα πως πρέπει να βρεθεί το σωστό φάρμακο στην ασθένεια ενώ χαρακτηριστικά υπογράμμισε πως «Γίνετε πολύ συζήτηση σήμερα για τα πράγματα τα κοινά και περί της κρίσεως. Κρίσης σε πολλά πράγματα.«Υπάρχει κρίσης αλλά όσοι παρακολούθησαν την ιστορία ξέρουν ότι αυτός ο τόπος έχει περάσει πάρα πολλές κρίσεις. Το δύσκολο είναι ότι αυτή η κρίσης δεν οφείλεται σε άλλους λόγους αλλά είναι πνευματική κρίσης. Στέρησης της πνευματικότητας. Αν δεν το καταλάβουμε αυτό θα είναι πολύ δύσκολο να την αντιμετωπίσουμε.

Η πνευματική κρίση που υπάρχει στον τόπο μας αυτή είναι που οδήγησε και οδηγεί στις άλλες κρίσεις. Υπάρχουν πολλά που προτείνονται και λέγονται για αντιμετωπιστεί η κρίσης. Και ο γιατρός όμως ξέρει ότι αν δεν γίνει η σωστή διάγνωσης και δεν βρεθεί το κατάλληλο φάρμακο η αρρώστια μένει. Έτσι λοιπόν αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι τα αίτια της κρίσεως και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν. Η Εκκλησία πολλές φορές έχει ξεπεράσει τις δικές της κρίσεις» κατέληξε ο Μακαριώτατος  .

Δεν υπάρχουν σχόλια: