03 Ιουνίου, 2010

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 3 ΙΟΥΝΙΟΥ

image_thumb8444444444444444444484444

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Ο άγιος Λουκιλλιανός και τα 4 νήπια Κλαύδιος, Υπάτιος. Διονύσιος και Παύλος. Ήταν ιερέας των ειδώλων και κατοικούσε κοντά στη Νικομήδεια. Εν­νόησε την πλάνη του κι έγινε οπαδός του Χριστού. Δια τούτο ωδηγήθη προ του κόμητος και διετάχθη να επανέλθη στην θρησκείαν των ειδώλων. Επειδή όμως ηρνήθη, υπεβλήθη εις δεινά βασανιστήρια και εκλείσθη στην φυλακήν, όπου εκρατούντο 4 ευλογημένα παιδιά δια την πίστιν των εις τον Χριστόν. Κατόπιν έβγαλαν το άγιον από την φυλακή μαζί με τα τέσσερα παιδιά και ωδηγήθησαν εκ νέου προ του κόμητος.

Επειδή όμως επέμενον στην πίστιν των έρριψαν τον άγιον και τα 4 παιδία στο ανημένον καμίνι. Αλλά την ώραν εκείνην έπεσεν πυκνότατη βροχή και σβήσθηκε η φωτιά και ουδέν έπαθον. Τότε ο άγιος και τα 4 παιδία μεταφέρθηκαν στο Βυζάντιον. Εκεί τα παιδιά απεκεφαλίσθησαν και ο άγιος εκαρφώθη επί σταυρού, όπου παρέδωκε την αγίαν ψυχήν εις τον Θεόν. Μαζί με τον Λουκιλλιανόν απεκεφαλίσθη και η αγία Παύλα η οποία είχε περι-συλέξει τα άγια λείψανα του Λουκιλλιανού και των 4 νηπίων.

2) Ο άγιος Αθανάσιος ο θαυματουργός. Εμόνασε στο μοναστήριον του Τραϊανού. Εθαυματούργησε και έγραψε πολλά βιβλία. Εξεδήμησε ειρηνικά εις Κύριον.

3) Η αγία Ιέρια και ο άγιος Πάππος.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1821 οι Τούρκοι διενεργούν σφαγές των χρι­στιανών Ελλήνων εις Κυδωνιάς και Σμύρνην.

Το 1824 στην Σκουληκαριά οι Έλληνες υπό τους Ράγκον, Τσόγκα, Δημοτσέλιον τρέπουν τους Τούρκους σε φυγή κατόπιν σκληρής μάχης.

Το 1824 στην Σούδαν Κρήτης ο Ελληνικός στόλος εναυμάχησε με τον Τουρ-κικόν άνευ ουσιωδών αποτελεσμάτων.

Το 1919 στην περιοχήν της Περγάμου αι Ελληνικοί δυνάμεις συνεχίζουν την μάχην εναντίον των επιτιθεμένων Τούρκων.

Το 1920 ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία μάχεται μάχες περιπόλων.

Το 1921 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία κατόπιν διαταγής του στρατηγείου συνεχίζει την αναδιοργάνωση της για νέες μάχες.

Το 1922 η ελληνική στρατιά στη Μ. Ασία δρα με πυροβολικό και περιπό­λους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: