18 Ιουνίου, 2010

Κρίνεται η τύχη της οργάνωσης «Αλληλεγγύη» 18/6/2010

makariotatos-ieronimos O Αρχιεπίσκοπος δεν επιθυμεί

το κλείσιμο της «Αλληλεγγύης», αφού μέσω αυτής επιτελείται

ένα τμήμα του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.

Η τύχη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Ελλαδικής Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Οι ιεράρχες, αλλά και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, φέρονται προβληματισμένοι για τη λειτουργία της ΜΚΟ και στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορες εκδοχές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, παριστάμενος μητροπολίτης πρότεινε να τεθεί υπό εκκαθάριση η ΜΚΟ, με προοπτική ακόμα και να κλείσει. Αλλη σκέψη που κατατέθηκε, και όπως φαίνεται βρίσκει σύμφωνα και ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη της Συνόδου, είναι η συγχώνευσή της με άλλες υπηρεσίες και η αλλαγή μορφής της εταιρείας.
Ακόμη ένα σενάριο για την «Αλληλεγγύη» είναι να αλλάξει το καταστατικό και ως εκ τούτου να τροποποιηθούν οι στόχοι και ο σκοπός της Οργάνωσης και να διαφοροποιηθεί το αντικείμενό της. Να σημειωθεί ότι το πρώτο διάστημα μετά την αλλαγή διεύθυνσης, η ΜΚΟ δανείστηκε για να καταβάλει μισθούς και να αντεπεξέλθει σε τυπικές υποχρεώσεις.
Για τη «μαύρη τρύπα», την οποία παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση η παρούσα, έχουν ήδη αποδοθεί ευθύνες σε έντεκα άτομα.
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης να συνέλθει εκτάκτως η ιεραρχία την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη, ώστε να συζητηθούν τα ειδικά κριτήρια με τα οποία θα αποφασίζουν κατά περίπτωση οι μητροπολίτες για περιπτώσεις πιστών που επιλέγουν την καύση και όχι την ταφή.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: