10 Μαΐου, 2010

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ (10/5/2010)

971163_b

Κατά την έκτακτη Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ως Πρόεδρος του Σώματος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας προσεφώνησε τα Μέλη Αυτής, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη θεματολογία της σύγκλησης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, καθώς και στα θλιβερά γεγονότα των ημερών λέγοντας :

«Νομίζω ότι όλοι μας θα θέλαμε και από αυτό το βήμα της Ιεραρχίας μας, να εκφράσουμε την συνοχή της καρδίας μας για όσα θλιβερά γεγονότα ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες στη χώρα μας και την οδύνη μας για τον άδικο χαμό των συνανθρώπων μας κατά την ώρα της εργασίας των. Η διαμαρτυρία για τα προσωπικά η γενικώτερα παράπονα έναντι της ακολοθουμένης τακτικής της πολιτείας είναι δίκαιο και αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη. Η χρήση βίας όμως και περισσότερο η αφαίρεση ζωής του οποιουδήποτε, είναι απολύτως ανεπίτρεπτα».

Επίσης είπε:«ανησυχία προκαλεί η λήψη σκληρών οικονομικών μέτρων λιτότητος και η απώλεια θέσεων εργασίας, ενώ αμηχανία προξενεί η συμπεριφορά και ο τρόπος αντιδράσεως των Εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Και κατέληξε ότι «η κρίση είναι πνευματική, που επικεντρώνεται στην οικογένεια, στους θεσμούς, στις δομές της πολιτείας, … και είναι έκδηλη και στο χώρο της ανθρώπινης πλευράς της Εκκλησίας και γι’ αυτό απαιτείται μια καλή διάγνωση και το κατάλληλο φάρμακο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: