13 Απριλίου, 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 13/4/2010

iera-synodos

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 13 Απριλίου 2010, στην πρώτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος ενημέρωσε την Διαρκή Ιερά Σύνοδο σχετικά με την συνεδρίαση της αρμοδίας για το φορολογικό θέμα Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, την Μεγάλη Τρίτη 30 Μαρτίου 2010, στην οποία συμμετείχε και η Επιτροπή της Εκκλησίας.

Η Επιτροπή κατέθεσε το σχετικό υπόμνημα της Ιεράς Συνόδου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή και απάντησε σε ερωτήσεις που δέχθηκε αναφορικά με την φορολόγηση της Εκκλησίας και για το επιτελούμενο κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από την Έκθεση πεπραγμένων που υπέβαλε η Συνοδική Επιτροπή επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου σχετικά με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την Εβδομάδα των Ιερατικών Κλίσεων.

Επίσης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε την πρόταση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Λειτουργικής Αναγεννήσεως για την διοργάνωση του ΙΒ Πα­νελ­λη­νί­ου Λειτουργικού Συμποσίου με θέμα:

«Πρόσωπα και Σταθμοί, Ορόσημα στη διαμόρφωση της Θείας Λατρείας». Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να αποσταλεί ενημερωτική Εγκύκλιος προς τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες για την πρωτοβουλία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Προέδρου της Βουλής για την ενίσχυση του Ταμείου Αρωγής.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, ως εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου, στις εορταστικές εκδηλώσεις των Παυλείων 2010 με γενικό θέμα «Εκκλησία : θεσμός και χάρισμα κατά τον Απόστολο Παύλο», που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας και Ναούσης.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε την ημερομηνία Λήξεως των μαθημάτων των Κατηχητικών Σχολείων, για την Κυριακή 16 Μαΐου 2010.

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: