18 Μαρτίου, 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.Κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ 17/3/2010

bakogianni Ieronimos4

Ο Μακαριώτατος μεταξύ άλλων τόνισε για τη φορολόγηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας:

Η φορολόγηση για τα μισθώματα να γίνεται επί του κέρδους και όχι επί των ακαθάριστων εσόδων. «η Εκκλησία ζητά για τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα ίση φορολογική μεταχείριση με τα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα, σύμφωνα με τον λογιστικό προσδιορισμό. Ούτε ευνοϊκότερη μεταχείριση ούτε όμως δυσμενέστερη».
Η Εκκλησία συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος λέγοντας ότι δεν έχει πρόβλημα να φορολογηθεί και να συνεισφέρει- και μάλιστα σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα. Όμως θέλει αυτό να γίνει ισότιμα και δίκαια με τους υπόλοιπους. Σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση για τις δωρεές ακινήτων και μετρητών, η Εκκλησία δεν εκφράζει αντιρρήσεις.

Τέλος ο Μακαριώτατος κατέληξε λέγοντας πως η Εκκλησία μπορεί να αποδεχθεί να φορολογηθεί το 10% των δωρεών σε χρήματα και το 5% των δωρεών σε ακίνητα αλλά όσον αφορά το 20% από την εκμετάλλευση των ακινήτων της Εκκλησίας, ζητά η φορολογία να γίνεται επί του κέρδους. Δηλαδή να αφαιρούνται τα έξοδα από τα έσοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: