11 Δεκεμβρίου, 2009

Επραγματοποιήθη η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.Κ. Ιερωνύμου και των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου (10/12/2009).

image

Επραγματοποιήθη εχθές με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, και παρουσία της Υπουργού Παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου, η συνάντηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου: Ναυπάκτου, Λήμνου, Ξάνθης, Φθιώτιδος και Ελασσώνος.

Κάτα την συνάντηση ο Μακαριώτατος είπε μεταξύ άλλων στον κ. Πρωθυπουργό:

«Υπάρχουν σημεία, στα οποία η Εκκλησία, ως πνευματικός οργανισμός, δεν μπορεί να υποχωρήσει από τις βασικές εκκλησιαστικές και κανονικές αρχές της», εννοώντας την αποκαθήλωση των συμβόλων, δηλαδή των εικόνων και των σταυρών από τα σχολεία και τα δικαστήρια. Ζήτησε επίσης να δοθεί χρόνος στην κρατική τηλεόραση, ώστε η Εκκλησία να προβάλει το κοινωνικό, πνευματικό και πολιτιστικό έργο.

Επίσης ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος συζήτησαν το θέμα των επιτροπών για τη λύση των εκκρεμοτήτων μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας. Ο Μακαριώτατος τέλος είπε ότι όλα βρίσκονται σε προετοιμασία.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, με την σειρά του, εξέφρασε προς τον Προκαθήμενο  της Ελλαδικής Εκκλησίας, τις ευχαριστίες του για τη στήριξη και τη θεσμική συνεργασία. Ο πρωθυπουργός  εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητά του ότι η Εκκλησία μπορεί να συμβάλλει με το έργο της σε μια στιγμή που δοκιμάζεται η χώρα και τόνισε ότι όλες οι δυνάμεις του Ελληνισμού πρέπει να συμβάλλουν στην προσπάθεια υπερνίκησης των δυσχερειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: