21 Νοεμβρίου, 2009

ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ! (ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009)

image

Με έγγραφα του που διαβιβάζει στο Υπουργείο Παιδείας (12/11/2009) ο Συνήγορος του Πολίτη θέτει πολλά ζητήματα γύρω από το θέμα «Σχολικοί κανονισμοί και δημοκρατική διοίκηση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» Δεν θα σχολιάσουμε τα όσα περίεργα υποστηρίζει για την αύξηση των δικαιωμάτων των μαθητών που αποδεικνύουν την πλήρη άγνοια του για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία ή την ηθελημένη καλλιέργεια ενός πνεύματος πλήρους ασυδοσίας των μαθητών με το πρόσχημα δήθεν του σεβασμού της προσωπικότητάς τους.

Ένα από τα έγγραφα που διαβιβάζει ο Συνήγορος προς το Υπ Παιδείας είναι σύνοψη συζήτησης μαθητών με θέμα «Ο ρόλος των μαθητών στην σύνταξη και εφαρμογή Σχολικών Κανονισμών». Στο έκτο σημείο του εγγράφου αυτού αναφέρει: 6. Πρωινή προσευχή – εκκλησιασμός. Τα θέματα της πρωινής προσευχής και του εκκλησιασμού πρέπει να συζητούνται με σεβασμό στις θρησκευτικές ανάγκες αλλά και πεποιθήσεις των μαθητών…

Επίσης, δεδομένου του δικαιώματος κάθε ανηλίκου να έχει τις δικές του θρησκευτικές πεποιθήσεις και να επιλέγει σε ποιες λατρευτικές εκδηλώσεις θα συμμετέχει πρέπει να αποφασίζεται με προσοχή και ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του σχολείου και τη διαπολιτισμική σύνθεση του συγκεκριμένου μαθητικού πληθυσμού η υποχρεωτικότητα ή μη της πρωινής προσευχής και του εκκλησιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: