31 Οκτωβρίου, 2009

Δήλωση του Γενικού Διευθυντού της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας των Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος του κ. Αντωνίου Ζαμπέλη προς την Οικονομική Εφημερίδα Αξία 31/10/2009

11-07-07_196761_21

Η Εκκλησία απαντά στα προβλήματα που ταλανίζουν

την ελληνική κοινωνία

«Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, έχει δημόσια δηλώσει ότι έχει ένα όραμα, το οποίο πιστεύω ότι συμμεριζόμεθα όλοι, την ανακούφιση της κοινωνίας που δοκιμάζεται. Ο λόγος της Εκκλησίας είναι μεν παρηγορητικός αλλά πρέπει να αντιμετωπίζει τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα με έργα ουσίας.

Η Εκκλησία, λοιπόν, πρέπει να απαντήσει στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, όπως τα απροστάτευτα γηρατειά, τα αυτιστικά και νοηματικώς καθυστερημένα παιδιά, τα ναρκωτικά, τα άτομα που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου κ.λπ. Πρέπει, λοιπόν, για να μπορούν να εκτελεσθούν όλα αυτά τα έργα ανακουφίσεως του ανθρώπινου πόνου, να εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι.

Η Πολιτεία, κάτω από τα τεράστια δημοσιονομικά της προβλήματα και μη έχοντας να διαθέσει πόρους για την εκτέλεση τέτοιων έργων, πρέπει να δώσει την δυνατότητα στην Εκκλησία να προχωρήσει στην εκτέλεση και λειτουργία αυτών των κοινωφελών ιδρυμάτων μέσω της αξιοποίησης της περιουσίας της.

Άλλωστε, η Εκκλησία έχει αποδείξει με έργα (σχεδόν κάθε Μητρόπολις διαθέτει από τουλάχιστον ένα γηροκομείο, πνευματικά κέντρα και παιδικούς σταθμούς) ότι μπορεί να παράξει κοινωνικό έργο και να το συντηρήσει.

Δ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: