09 Ιουλίου, 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΧΑΡΝΩΝ κ. ΦΩΤΙΑΔΗ 8/7/2009

αθηνων

Με χαρά και ικανοποίηση επραγματοποιήθη η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, μεταξυ του Δημάρχου Αχαρνών κ. Παναγιώτη Φωτιάδη και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αθηνάς Σεϊτανίδου.

Αντικειμενικός σκοπός της συνάντησής τους ήταν η πιθανή εγκατάσταση της νέας Ιεράς Μητρόπολης Αττικής, εάν και εφόσον διχοτομηθεί η υπάρχουσα, στο Δήμο των Αχαρνών. Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Φωτιάδης κατά την συνάντησή του με τον Μακαριώτατο δήλωσε πως: "Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη, για εμένα, λόγω του σεβασμού που τρέφω στο πρόσωπό σας. Η επίσκεψή μου άπτεται ενός σημαντικού θέματος για τις Αχαρνές που έχει να κάνει με τη νέα Μητρόπολη. Αποτελεί βούληση του λαού των Αχαρνών η νέα Μητρόπολη- σε περίπτωση που αποφασιστεί να υπάρχει και δεύτερη- να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει στην πόλη μας", κατέληξε ο κ. Φωτιάδης.

Αφού άκουσε με προσοχή τις σκέψεις του κ. Δημάρχου, ο Μακαριώτατος συμφώνησε ότι πρέπει να υπάρξει αποκέντρωση των Μητροπόλεων στις "επαρχίες" του λεκανοπεδίου, και όχι η συγκέντρωσή τους στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Διαβεβαίωσε δε, τον κ. Φωτιάδη πως θα παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος με ιδιαίτερη προσοχή και σε απρόσκοπτη συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών.

Τέλος ο κ. Φωτιάδης εκάλεσε, τον Μακαριώτατο να επισκεφτεί το Δήμο Αχαρνών καθώς και το Κέντρο Φιλοξενίας Ατόμων με ειδικές ανάγκες " ΑΡΩΓΗ". Τον παρακάλεσε να τελέσει τον Αγιασμό και να τοποθετήσει τον θεμέλιο λίθο στον υπό ανέγερση ξενώνα, στις αρχές του φθινοπώρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του εδέχθη με μεγάλη χαρά την πρόσκληση, ενώ απάντησε θετικά στο αίτημα να βάλει το θεμέλιο λίθο στον ξενώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: