10 Απριλίου, 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 10/4/2009


iero-papandr


Στην ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, όπως της φτώχειας, αλλά και της οικονομικής κρίσης επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχαν στην Αρχιεπισκοπή, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής εκκλησίας κ. Ιερώνυμος, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου Κατά την συνάντηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «η συζήτηση με τον αρχιεπίσκοπο ήταν χρήσιμη ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων Εκκλησίας-Πολιτείας, για τη δυνατότητα συνεργασίας σε τομείς, όπως για παράδειγμα ο κοινωνικός, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης».


«Η αντιμετώπιση της φτώχειας και το έργο, που προσφέρει η Εκκλησία με τα συσσίτια, το έργο για τους μετανάστες και τους εθισμένους στα ναρκωτικά, είναι πολύ σημαντικά πεδία συνεργασίας με την πολιτεία», τόνισε ο Γ. Παπανδρέου κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά της Εκκλησίας προς τους λαούς της Αφρικής.


Όπως είπε ο πρόεδρος του κινήματος, συμφωνήθηκε να υπάρξουν και άλλες επαφές, «ώστε μέσα από το διάλογο και τη συνεννόηση να βρεθούν απαραίτητες και σωστές λύσεις για τρέχοντα προβλήματα».


Ο κ. Ιερώνυμος, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Κινήματος για την επίσκεψη και τόνισε τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Πολιτείας, στο πλαίσιο των οποίων, ωστόσο, «μπορεί να υπάρξει συνεργασία για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που σχετίζονται με τη διακονία του ανθρώπου, που υποφέρει».


Επίσης, ο αρχιεπίσκοπος, υπογράμμισε πως στόχος είναι η ανάπτυξη της αρχιεπισκοπής και σε άλλους τομείς, «που ως τώρα, δεν έχουν καλλιεργηθεί αρκετά», ενώ σχολίασε και τις επιθέσεις με γκαζάκια εναντίον ναών Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης: «Θα τις χαρακτήριζα κατάπτωση ή επιπολαιότητα αυτών που τις έκαναν. Αν όμως το ξανασκεφθούν, δεν θα το ξανακάνουν».


ΠΗΓΗ: ΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: