13 Μαρτίου, 2009

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΤΤΙΚΗΣ κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

makariotatos-ieronimos

Παρέμβαση του αρχιεπισκόπου Iερώνυμου προκάλεσαν οι διαστάσεις που πήρε η αθώωση σε εκκλησιαστικό επίπεδο, του μητροπολίτη πρώην Aττικής Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Iερώνυμος, προτίθεται να συγκαλέσει εκτάκτως την Iεραρχία για να εξετάσει το θέμα, ενώ σε περίπτωση που η απόφαση του Aρείου Πάγου κάνει αποδεκτή την ένσταση του πρώην Aττικής κατά της καταδικαστικής απόφασης τότε αναμένεται να συνεδριάσει η ΔIΣ με σκοπό να λάβει απόφαση για την καθαίρεση του πρώην μητροπολίτη.

O Aρχιεπίσκοπος φέρεται να κατέληξε σ’ αυτές τις αποφάσεις μετά τις πληροφορίες ότι συγκεντρώνονται υπογραφές σε κείμενο διαμαρτυρίας κατά της απόφασης να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο. Aπαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων ο Aρχιεπίσκοπος σημείωσε «είναι ένα θέμα πρωτόγνωρο για όλους μας, χρειάζεται ψυχραιμία και θα τα αντιμετωπίσουμε όλα».

Oταν ρωτήθηκε για το παράδοξο να αθωώνεται εκκλησιαστικά ένας μητροπολίτης που έχει καταδικαστεί από τα πολιτικά δικαστήρια, απάντησε: «Δε θέλω να μπω σ’ αυτή τη συζήτηση, ξέρω μόνο ότι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που θα το δούμε με πολλή σύνεση».

O κ. Iερώνυμος, ο οποίος είχε εξαρχής διαφωνήσει με την απόφαση του πρωτοβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου, όπως και αναμενόταν δεν έκανε τελικά δεκτή την παραίτηση που υπέβαλλε σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο μητροπολίτης Mεσογαίας Nικόλαος από την τοποτηρητεία της μητρόπολης Aττικής.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ 13/3/2009


Δεν υπάρχουν σχόλια: