24 Μαρτίου, 2009

«Πράσινο» για κονδύλια 30 εκατ. στην Εκκλησία




Η χρηματοδότηση, σε πρώτη φάση με 30 εκατ. ευρώ, έργων της Εκκλησίας από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον πρωθυπουργό τα σχέδιά του για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και, στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων, ζήτησε τη συνεργασία της Πολιτείας για την υλοποίησή τους. Προτεραιότητα για τον αρχιεπίσκοπο αποτελεί η ενίσχυση των συσσιτίων για απόρους και η κατασκευή ιδρυμάτων για την υποστήριξη αδύναμων κοινωνικά ομάδων.


Ειδικότερα, σχεδιάζονται η ανέγερση κτηρίου στη Θεσσαλονίκη για τη φιλοξενία ασθενών του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Θεαγενείου», Κέντρου για παιδιά με νοητική στέρηση στην Άνοιξη Αττικής, «Στέγης Κατάκοιτων» στο Βαρνάβα Αττικής, ενώ δρομολογείται και «Σπίτι Πόνου», σε Πεντέλη ή Βύρωνα, για καρκινοπαθείς τελικού σταδίου.


Με στόχο τη διαφάνεια στη διαχείριση των κοινοτικών πόρων που θα λάβει η Εκκλησία από το ΕΣΠΑ, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει ήδη αποφασίσει τη σύσταση εποπτεύουσας επιτροπής στην οποία θα λογοδοτούν η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών, η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» και η αναπτυξιακή εταιρεία της Εκκλησίας «ΣΥΜΕΑΝ».


Στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης συζητήθηκαν, επίσης, ακροθιγώς τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην εκκλησιαστική εκπαίδευση από το νόμο 3432 που ψηφίστηκε επί αρχιεπισκοπίας του μακαριστού Χριστόδουλου.


Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ 24/3/2009 - Χαρά Καλημέρη





Δεν υπάρχουν σχόλια: