04 Ιανουαρίου, 2009

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ


Για τα θλιβερά γεγονότα στη Γάζα μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με αφορμή την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Ιερά Σύνοδο και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, παρουσία Αρχιερέων κληρικών και υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Συγκεκριμένα ο Μακαριώτατος μιλώντας για τα γεγονότα στη Γάζα τόνισε πως "Είναι θλιβερά γεγονότα που τραβούν την προσοχή, δηλητηριάζουν τις σχέσεις των ανθρώπων και δεν αφήνουν την ειρήνη να επεκταθεί στις καρδιές και τον γύρω κόσμο. Όλοι είμαστε συγκλονισμένοι γιατί αυτοί οι θάνατοι και οποιοσδήποτε θάνατος είναι κάτι τραγικό."


Συνεχίζοντας ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι "Όταν ακούμε ότι η καμπάνα χτυπάει για κάποιον που πέθανε δεν ψάχνουμε να δούμε ποιος είναι αυτός, αν είναι διαφορετικής εθνικότητας, χριστιανός ή αλλόδοξος, αλλά ότι είναι εικόνα του Θεού, από την οποία αφαιρείται η ζωή. Τα γεγονότα είναι τραγικά και πρέπει να τα σκεπτόμαστε όχι μόνο θεωρητικά αλλά και έμπρακτα. Ως προς τα υλικά αγαθά, δηλ. που είναι το πιο εύκολο σήμερα."


Τέλος ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας δήλωσε πως "Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Εκκλησίας Αλληλεγγύη θα σπεύσει να βοηθήσει .



Χρειάζεται όμως παράλληλα πολλή προσευχή και συγχρόνως ενεργητικότητα και αποφάσεις ισορροπημένες, ώστε αυτός ο τόπος αν δεν μπορεί να γίνει τόπος ειρήνης τουλάχιστον να μπει στην πορεία για την ειρήνη."





Δεν υπάρχουν σχόλια: