24 Ιανουαρίου, 2009

Επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο 22/1/2009


Εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο.

Κατά τη συνάντησή τους, τονίστηκαν μεταξύ άλλων, τα εξής:

Δ. Σιούφας: Μακαριώτατε, ζήτησα να σας συναντήσω σε ανταπόδοση της επίσκεψης σας στη Βουλή και στον Πρόεδρο της Βουλής και με την αρχή του νέου χρόνου για να έχουμε την ευλογία σας και τις απόψεις σας για διάφορα θέματα.

Επίσης να μεταφέρω σε σας Μακαριώτατε και στην ιεραρχία τον σεβασμό μας και την αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας αλλά και κυρίως ότι είστε σεις αυτή την ώρα στο τιμόνι της Εκκλησίας της Ελλάδος προσέρχομαι κοντά σας για να πάρω και την ευλογία σας.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Και εγώ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για το σεβασμό που δείχνετε στην Εκκλησία μας, στην ιεραρχία και σε μένα προσωπικά.

Παρακολουθούμε από πολύ κοντά με ενδιαφέρον και αγωνία τα προβλήματα της κοινωνίας μας και ευχόμαστε μέσα από τη σύνεση να δίδονται οι κατάλληλες λύσεις. Εμείς μέσα στο μέτρο του δυνατού και με τις προσευχές μας και με την πολιτεία μας θα θέλαμε να είμαστε βοηθοί σας, συνεργάτες σας σε πολλά θέματα κοινωνικά τα οποία τα ζείτε καθημερινώς.

Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να σας υπογραμμίσω ότι και η Εκκλησία της Ελλάδας και η Αρχιεπισκοπή θα ήθελε ιδιαίτερα αυτή την εποχή να στρέψει το βλέμμα της στα προβλήματα των συνανθρώπων μας. Ειδικά για κείνους που υποφέρουν και έχουν προβλήματα. Με τη βοήθειά σας και τη συμπόρευσή μας να φροντίσουμε για τον άνθρωπο που υποφέρει σήμερα. Γι’ αυτό αισθανόμαστε και χαρά και αγαλλίαση όταν σας έχουμε κοντά μας.

Δ. Σιούφας: Χαίρομαι γιατί το αναδεικνύετε αυτό Μακαριώτατε. Υπάρχουν δυσκολίες. Αυτές μπορούν να ξεπεραστούν με σύνεση, ψυχραιμία και εθνική συνεννόηση. Με πίστη στο μέλλον της πατρίδας μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: