01 Οκτωβρίου, 2008

ΝΕΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η παρούσα ανάρτηση, εδημοσιεύθη στο blog του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

 clip_image002

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Σαν δροσερή αύρα ήλθε σήμερα η ομιλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου στην Ιερά Μονή Πεντέλης, όπου πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη Μελών της Κυβερνήσεως, των Γενικών Γραμματέων (Περιφερειαρχών) της Χώρας και παραγόντων της Εκκλησίας με θέμα την καλύτερη δυνατή απορρόφηση Κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ 2007-2013 από τήν Εκκλησία για την ανάπτυξη του έργου της.
Με την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος υπενθύμισε προς όλους μας, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος ήταν πάντοτε, είναι και εξακολουθεί να είναι η Τροφός, η Κιβωτός Σωτηρίας, η Σωτηρία του Έθνους, του Ελληνικού Κράτους και του Λαού.
---- Του ΕΘΝΟΥΣ με όσα προσέφερε κατά τα δίσεκτα χρόνια της μακρόχρονης δουλείας μας (400 ολόκληρα χρόνια) υπό τον Τουρκικό ζυγό,
----Του νεοπαγούς Ελληνικού ΚΡΑΤΟΥΣ κατά τα πρώτα βήματα της εθνικής μας ανεξαρτησίας, και
----Του Ελληνικού ΛAOY προς τον οποίο απευθύνονταν και απευθύνονται οι παροχές της Εκκλησίας.

Μας υπενθύμισε ο Μακαριώτατος, ότι όταν το Κράτος είχε εξαντλήσει τα χρηματικά του αποθέματα, τότε η Εκκλησία έδωσε τα χρυσά και αργυρά ιερά σκεύη των Ναών και των Μονών της οκτακόσιες οκάδες χρυσάφι και ασήμι, για να ενισχυθεί η οικονομία του Κράτους.
Ελπίζω ότι οι παράγοντες, που διαμορφώνουν την Κοινή Γνώμη στις ημέρες μας, θα έλαβαν το μήνυμα. Ένα μήνυμα ηχηρό, ότι δηλ. χίλιοι τόσοι Ηγούμενοι Μοναστηριών και άλλοι τόσοι, ή χίλιοι τόσοι Εφραίμηδες (αν βέβαια αποδειχθή τελικά ότι ο άνθρωπος αυτός ένοχος) και άλλοι τόσοι με κανένα τρόπο ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΣΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΚΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ προς το Ελληνικό Έθνος, προς το Ελληνικό Κράτος και προς τον Ελληνικό Λαό! Η προσφορά της Εκκλησίας είναι διαχρονική, συνεχής, αταλάντευτη και ανεκτίμητη!

+Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

30 Σεπτεμβρίου 2008

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: