24 Οκτωβρίου, 2008

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Δ.Ι.Σ. 22/10/2008

O Μακαριώτατος απάντησε σε όσους ζητούν τον χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους καθώς δήλωσε πως «θα είναι σε βάρος του έθνους, η Εκκλησία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, υπάρχουν διακριτοί ρόλοι». Επίσης διευκρίνισε πως «η Ιεραρχία ποτέ δεν θα ζητήσει τον χωρισμό εκκλησίας-κράτους».
Σχετικά με την υπόθεση της Ι. Μονής Βατοπεδίου επανέλαβε πως θα περιμένει το αποτέλεσμα της δικαστικής έρευνας, υπογραμμίζοντας ότι λόγω του αυτοδιοίκητου του Αγίου Όρους ούτε το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει δυνατότητα παρέμβασης.
«Δεν είναι θέμα συνθημάτων και μπαλονιών. Τα συνθήματα είναι όμορφα αλλά δεν είναι δημιουργικά». Δεν παρέλειψε να ζητήσει από τον κόσμο να κατανοήσει πως «άλλο είναι η Εκκλησία και άλλο τα πρόσωπα».

Ο Μακαριώτατος ρωτήθηκε και για την επιστολή που η Δ.Ι.Σ. θα στείλει στον Υπουργό Παιδείας σχετικά με το θέμα της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών και επεσήμανε πως η Εκκλησία θα επιδιώξει να συζητήσει με τον Υπ. Παιδείας για το πώς θα αναβαθμιστεί το μάθημα τονίζοντας, «τα θρησκευτικά είναι πολιτισμός, είναι στόχος του ανθρώπου, αν τα πάρουμε ξερά δεν έχουν να μας προσφέρουν τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: