01 Δεκεμβρίου, 2016

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ


ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΡΕΝΤΣΙ

 

 «Αν οι Ιταλοί δε θέλουν μεταρρυθμίσεις πρέπει να το αναγνωρίσουμε», δήλωσε ο Ρέντσι αφού είχε υποστηρίξει ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος «κερδίζει η δημοκρατία».

ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ESM ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 

Η πρόταση περιλαμβάνει «πάγωμα» των κυμαινόμενων επιτοκίων, επιμήκυνση του χρόνου ωρίμανσης, χρήση swap και άρση προστίμων - Δεν αναφέρεται αν θα ζητηθούν περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα από την Ελλάδα ως αντάλλαγμα

ΕΚΡΗΞΗ ΑΠΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ EVEREST ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

 

Νεκρή εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης μία γυναίκα στην πλατεία Βικτωρίας, όπου σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη  στον υπόγειο χώρο ταχυφαγείου.Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά στο εσωτερικό του καταστήματος, ενώ εκτεταμένες είναι οι ζημιές σε τουλάχιστον ακόμη δύο επιχειρήσεις καθώς και σε αρκετά αυτοκίνητα.

«ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ» ΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

 

Δραματική η κατάσταση στο Χαλέπι με δεκάδες αμάχους, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, να κείτονται νεκροί στους δρόμους ανταρτοκρατούμενης συνοικίας έπειτα βομβαρδισμούς καθώς συνεχίζεται η προέλαση των συριακών καθεστωτικών δυνάμεων με την υποστήριξη της Ρωσίας.

ΓΙΑ ΠΥΡΑΥΛΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Διήμερη δοκιμή πυραύλων θα ξεκινήσει σήμερα η Ουκρανία, απόφαση που έχει εξοργίσει τη Ρωσία, η οποία έχει θέσει την αεράμυνά της σε υψηλό επίπεδο επιφυλακής στην προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε πως έχει φορολογήσει «και τον καναπέ που καθόμαστε», εξαπέλυσε την Πέμπτη ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης. Υποστήριξε, επίσης, ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρα υπέρ της μείωσης των φόρων, υπέρ της μείωσης των δαπανών και υπέρ των επενδύσεων».

ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΥ

 

Αν επιχειρούσαμε να προβλέψουμε του χρόνου, τέτοιο καιρό, πως θα είναι η Ευρώπη, ποιες χώρες θα είναι ακόμη στη σκληρή ζώνη του ευρώ και τι μεταλλάξεις θα έχει υποστεί η γηραιά Ήπειρος είναι δεδομένο πως θα πέφταμε έξω, όχι μόνο εμείς, που εν τέλει παρακολουθούμε τα πράγματα, αλλά και οι όλοι όσοι σήμερα κρατούν στα χέρια τους τις ευρωπαϊκές ηγεσίες.

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΓΚΩΛΙΚΟ ΑΥΛΑΚΙ

 

Ομολογώ ότι η νίκη του Φρανσουά Φιγιόν με αιφνιδίασε. Είχα διαπιστώσει, όπως όλος ο κόσμος, ότι ήταν πολύ καλός στις τηλεοπτικές συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων, δεν φανταζόμουν όμως ότι οι ψηφοφόροι της Δεξιάς θα έδειχναν τέτοια στρατηγική δεινότητα.

ΝΕΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑ ΤΟΥ ΟΗΕ

 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών επέβαλε την Τετάρτη νέες, ακόμη πιο αυστηρές κυρώσεις στη Βόρειο Κορέα, με στόχο να μειωθούν τα έσοδα της ασιατικής χώρας από τις εισαγωγές κατά το εν τέταρτον και πλέον, σε αντίποινα για την πέμπτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ, η οποία είχε μεγαλύτερη ισχύ από όλες τις προηγούμενες, τον Σεπτέμβριο.

AΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΖΗΤΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

 

Η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις, ακόμη κι αύριο αν είναι δυνατόν, συνεχίζοντας από το σημείο που έμειναν στο Μον Πελεράν, για να συζητηθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν, περιλαμβανομένου και του εδαφικού, δήλωσε ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΣΦΑ

 

Την ώρα που η χώρα διψά για επενδύσεις και αναζητά διακαώς ενίσχυση των κρατικών εσόδων, μια αρνητική εξέλιξη από τον κλάδο της ενέργειας επιβαρύνει το ήδη δυσμενές κλίμα στην ελληνική οικονομία, αλλά και μπλοκάρει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης από τους δανειστές.