22 Μαΐου, 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΗ

 

Βάσει της προόδου που έχει συντελεστεί έως τώρα στις διαπραγματεύσεις η ελληνική πλευρά εκτιμά πως μπορεί να υπάρξει συμφωνίας έως το τέλος του μήνα, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, πριν διεξαχθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Συνρχεται την 26ην Μαΐου ε.ε. στο Συνοδικ Μγαρο σε έκτακτη σγκλησή της η Ιερ Σνοδος της Ιεραρχας της Εκκλησας της Ελλδος υπ την προεδρα του Μακαριωττου Αρχιεπισκπου Αθηνών και πσης Ελλδος κ.κ. Ιερωνύμου.
Πριν απ την έναρξη των εργασιών, θα τελεσθεί Αρχιερατικ Θ. Λειτουργα στο Συνοδικ Παρεκκλσιο των Παμμεγστων Ταξιαρχών, Καθολικ της Ι.Μ. Πετρκη, ιερουργούντος του νεωτρου τη τξει Σεβασμιωττου Μητροπολτου Γρεβενών κ. Δαβίδ.
 Στη συνχεια θα τελεσθεί η καθιερωμνη Εναρκτριος Ι. Ακολουθα στο Μ. Συνοδικ και θα ακολουθσει η προσφνηση του Μακαριωττου Αρχιεπισκπου Αθηνών, Προδρου της Ιεράς Συνδου της Ιεραρχας, προς τους Σεβασμιωττους Συνοδικος Συνδρους.
Στην ομιλα του Μακαριωττου θα αντιφωνσει ο αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνδου της Ιεραρχας και θα πραγματοποιηθεί εκλογή της εξ Αρχιερέων Επιτροπής δια τας εις τον Τύπον ανακοινώσεις.
Ακολούθως η Ιερ Σνοδος της Ιεραρχας της Εκκλησας της Ελλδος θα προβεί στην πλρωση των κενών Ιερών Μητροπλεων Κεφαλληνίας και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

 


ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΡΑΚ ΣΕ ΟΠΛΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Η ΡΩΣΙΑ

 

Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει όπλα στο Ιράκ, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της, Σεργκέι Λαβρόφ, την Πέμπτη, προς ενίσχυση της προσπάθειας αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Την Κοιλάδα του Αχελώου επισκέπτεται σήμερα, Παρασκευή, η ευρωπαία επίτροπος Κορίνα Κρέτσου αρμόδια για τις Περιφερειακές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κ. Κρέτσου θα είναι η κεντρική ομιλήτρια στην ημερίδα με θέμα: «Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΡΕΚΟΡ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΥΣ

 

Μία αποκαλυπτική έρευνα έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΟΣΑ, η οποία καταδεικνύει ρεκόρ ανισοτήτων ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς, στην πλειονότητα των χωρών-μελών του οργανισμού.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ Η ΜΙΣΗ ΣΥΡΙΑ – ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΛΜΥΡΑ

 

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει σχεδόν το σύνολο των πετρελαιοπηγών και κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Συρίας – Στο έλεος των μαχητών το «μαργαριτάρι της ερήμου»  Διαλέγουν τις ωραιότερες παρθένες στη Ράκκα και τις πουλούν στο παζάρι!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ «GREXIT»

  

«Είναι ώρα για ένα μεγάλο κούρεμα (χρέους) και πιο ριζοσπαστικά μέτρα για να βοηθήσουμε την Ελλάδα», δήλωσε σήμερα στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο πρόεδρος του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo Χανς Βέρνερ Ζιν, προσθέτοντας ότι κατά την άποψή του θα έπρεπε να επιτραπεί στην Ελλάδα να βγει προσωρινά από την ευρωζώνη.

ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΓΩΓΟ

  

Υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση κλοπής καυσίμων από στρατιωτικό αγωγό. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ένας έμπορος πετρελαιοειδών και έξι γεωργιανής καταγωγής άνδρες.