18 Ιανουαρίου, 2015

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΨΗΦΟΥ


ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙΝΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΜΙΤ: EΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!

 

Μυστικά επίσημα έγγραφα σχετικά με τα τρία φορτηγά της ΜΙΤ που όλοι, πλην τουρκικής κυβέρνησης, υπέθεταν πως μετάφεραν όπλα στους τζιχαντιστές, διέρρευσαν στη δημοσιότητα και αποδεικνύουν αυτό που όλοι πίστευαν: Η Τουρκία εξόπλιζε τους τζιχαντιστές. Η Τουρκία δεν παίζει καθαρό παιχνίδι στην Συρία. Σύμφωνα με τα έγγραφα τα φορτηγά της ΜΙΤ μετέφεραν πυραύλους, βλήματα όλμων και πυρομαχικά αντιαεροπορικών πυροβόλων.

Το έγγραφο που διέρρευσε και η αυθεντικότητα του οποίου δεν αμφισβητείται, προέρχεται από την Ανώτατη Διοίκηση της Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και αναφέρει: “Τα φορτηγά μετέφεραν όπλα και εφόδια στην τρομοκρατική οργάνωση αλ Κάιντα”. Όμως στην Τουρκία η κυβέρνηση απαγόρευσε τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας και του εγγράφου, από τα ΜΜΕ. Όταν ο πρόεδρος Ερντογάν ήταν πρωθυπουργός είχε πει: “Δεν μπορείτε να σταματάτε τα φορτηγά της ΜΙΤ. Δεν μπορείτε να τα ψάχνετε. Κανείς δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα. Τα φορτηγά μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους Τουρκομάνους της Συρίας”.

Από τότε ο Ερντογάν και το δοτός πρωθυπουργός του Νταβούτογλου επαναλαμβάνουν, σε κάθε ευκαιρία, πως τα φορτηγά μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια. Ο εισαγγελέας Αζίζ Τακτσί που διέταξε να γίνει έρευνα στα φορτηγά, απομακρύνθηκε από τη θέση και οι 13 στρατιωτικοί που μετείχαν στην έρευνα παραπέμφθηκαν στο στρατοδικείο με την κατηγορία της κατασκοπίας, κινδυνεύοντας να φυλακιστούν για 20 χρόνια.

Όμως, υπό το βάρος φημών, η Στρατοχωροφυλακή, υποχρεώθηκε να παραδεχτεί, σε επίσημη έκθεσή της πως τα φορτηγά μετάφεραν οπλισμό. Αυτή η έκθεση είναι που διέρρευσε τώρα. Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση, στις 19 Ιανουαρίου 2014, μετά από ειδοποίηση πως φορτηγά μεταφέρουν όπλα και εκρηκτικά στην αλ Κάιντα της Συρίας - Μέτωπο αλ Νούσρα - (Η Αλ Νούσρα στόχος των αμερικανικών αεροπορικών βομβαρδισμών), το παράρτημα των Αδάνων της Στρατοχωροφυλακής επενέβη, συνοδεία εισαγγελέα.

Με εισαγγελική εντολή τα φορτηγά σταματήθηκαν, στο τελωνείο του Σεϊχάν και έγινε έρευνα σε αυτά, παρά την προσπάθεια των ανδρών της ΜΙΤ που τα συνόδευαν να σταματήσει η έρευνα αυτή. Τα φορτηγά, έγινε απόπειρα να οδηγηθούν στο Σεϊχάν, για έρευνα, αλλά αυτοκίνητο της ΜΙΤ έκλεισε τον δρόμο και την ίδια ώρα οι οδηγοί είπαν πως τα φορτηγά τους έπαθαν, ομαδικά, μηχανική βλάβη. Παράλληλα άνδρες της ΜΙΤ άρπαξαν τα κλειδιά από τις μίζες των φορτηγών και ήρθαν στα χέρια με τους στρατιώτες που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν. Παρόλα αυτά η έρευνα έγινε επιτόπου και μάλιστα βιντεοσκοπήθηκε, παρά τις “άνωθεν” εντολές, που έφτασαν, να σταματήσουν αμέσως. 

Έτσι ανακαλύφθηκαν έξι μεταλλικά κοντέινερς, δύο σε κάθε φορτηγό. Στο πρώτο βρέθηκαν περίπου 30 ρουκέτες και πύραυλοι και 15 κιβώτια πυρομαχικών φορητών όπλων. Στο δεύτερο βρέθηκαν επίσης 25 ρουκέτες, 25 κιβώτια με βλήματα όλμων και σακιά με βλήματα αντιαεροπορικών πυροβόλων. Στα σακιά υπήρχαν ενδείξεις γραμμένες με κυριλλικό αλφάβητο (Ο ΟΗΕ "καταγγέλει" την Τουρκία για λαθρεμπόριο όπλων με τζιχαντιστές).

Επίσης στην έκθεση αναφέρεται πως οι άνδρες της ΜΙΤ, οι οποίοι απέτρεψαν, τελικά, την έρευνα στα υπόλοιπα κοντέινερς, έλεγαν στους στρατιώτες να μην ψάξουν άλλο, καθώς υπήρχε κίνδυνος τα εκρηκτικά που μεταφέρονταν να εκραγούν. Ο έπαρχος της επαρχίας Αδάνων Ανβί Κος, έφτασε στο σημείο και έδιωξε τον εισαγγελέα και τους στρατιώτες λέγοντας πως τα φορτηγά κινούνται με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού Ερντογάν. Έτσι τα φορτηγά επιστράφηκαν στη ΜΙΤ.

Η έκθεση αναφέρει επίσης τη μαρτυρία ενός εκ των οδηγών, ο οποίος είπε πως τα φορτηγά φορτώθηκαν στο αεροδρόμιο της Άγκυρας. Το φορτίο έφτασε με ένα ξένο αεροπλάνο. “Μεταφέραμε το φορτίο κοντά στα συριακά σύνορα. Μας συνόδευαν δύο άνδρες της ΜΙΤ με ένα πολιτικό αυτοκίνητο. Έχουμε μεταφέρει ανάλογα φορτία πολλές φορές, πριν. Εργαζόμαστε για το κράτος. Στην Άγκυρα αφήνουμε τα φορτηγά μας σε ένα γκαράζ της ΜΙΤ. Γνώριζα πως το φορτίο ανήκει στη ΜΙΤ. Δεν ανησυχούσαμε. Επρόκειτο για κρατική υπόθεση”, αναφέρει η έκθεση, καταγράφοντας τη μαρτυρία του οδηγού Μουράτ Κισκαλτσί.

Φυσικά και τώρα, μετά την αποκάλυψη, τόσο ο Ερντογάν, όσο και ο Νταβουτογλου, αρνούνται ότι μεταφέρονταν όπλα και, κατά την προσφιλή τους τακτική, προσπαθούν να καλύψουν το σκάνδαλο. Στην Τουρκία, μυστηριωδώς, όλες οι σχετικές αναφορές στο διαδίκτυο, απλώς εξαφανίστηκαν. Επίσης, αν και στρατιωτικός εισαγγελέας απέσυρε την κατηγορία της κατασκοπίας, η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό εισαγγελέα, φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση, ο οποίος κατηγορεί τους εμπλεκόμενους για “αντεθνική δράση”, αφού συνεπεία των ενεργειών τους “η Τουρκία θα μπορούσε να παραπεμφθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο”.

Κατόπιν, χωρίς να παρουσιάσει κανένα στοιχείο, ο εισαγγελέας μίλησε για συνωμοσία του καθεστώτος Άσαντ, με το Ισλαμικό Κράτος και την αλ Κάιντα.
 


Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

Ελλάδα: «Είμαστε πολύ κοντά στην απογείωση, αλλά έχουμε φτάσει και πολύ κοντά στην καθίζηση... Πολύ κοντά στο καλύτερο, αλλά και στο χειρότερο» προειδοποιεί ο Αντώνης Σαμαράς. Τονίζει ότι η χώρα χρειάζεται «ένα δυνατό τιμόνι» και χαρακτηρίζει «καλαμπούρι» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ευρωπαϊκό κόμμα.

«Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, η αγορά θα παγώσει, οι αγορές μας εγκαταλείπουν, η οικονομία θα παγώσει και θα επιστρέψουμε στην ύφεση» ανέφερε. Θράκη, το όνομα «Μακεδονία», η μη αποδοχή οποιουδήποτε σχεδίου Ανάν 2, ΑΟΖ καθώς και ιδιωτική περιουσία και χαμηλή φορολογία αποτελούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος για να συμμετάσχει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Όχι, δεν πρότεινα τον κ. Βενιζέλο για πρωθυπουργό» τονίζει στη Realnews ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας στη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι το 2011 «μεταξύ Πετσάλνικου και Παπαδήμου με πήρε τηλέφωνο και μού είπε ότι θα προτείνει εμένα ως πρωθυπουργό.» Σκληρή απάντηση από το ΠΑΣΟΚ.

Επίθεση από έξι άτομα δέχθηκε ιδιοκτήτης καταστήματος στην οδό 28ης Οκτωβρίου στο Ν. Ηράκλειο αργά το βράδυ του Σαββάτου. Οι άγνωστοι δράστες εισέβαλλαν στην καφετέρια, ξυλοκόπησαν τον ιδιοκτήτη και τον πυροβόλησαν στο χέρι. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Δύο άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισέβαλαν σε οικία όπου διέμενε 54χρονη γυναίκα, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Αφού την έδεσαν με μονωτική ταινία, την έκαψαν στο πρόσωπο με ηλεκτρικό σίδερο και της απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Η γυναίκα διακομίσθηκε στο Γ.Ν. Χαλκίδας όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Κόσμος: Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο στη διάρκεια διαδηλώσεων στον Νίγηρα κατά των σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ που δημοσίευσε η γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, ανακοίνωσαν οι αρχές, ανεβάζοντας σε δέκα τον απολογισμό των νεκρών στη διάρκεια δύο ημερών βίας.

Νέα διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή. Ο δεύτερος από τους δράστες της επίθεσης στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, ο Σερίφ Κουασί, τάφηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου σε ανώνυμο τάφο στο προάστιο Ζενβιλιέρ του Παρισιού, όπου κατοικούσε με την οικογένειά του.

Ιρανικό δικαστήριο διέταξε το κλείσιμο εφημερίδας που δημοσίευσε μία φωτογραφία του ηθοποιού Τζορτζ Κλούνι να φορά μία κονκάρδα με το σύνθημα «Je Suis Charlie», με την οποία εξέφραζε τη στήριξή του στους Γάλλους για την αιματηρή επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo. Εκατομμύρια άτομα συγκεντρώθηκαν σε πάρκο στην Μανίλα για την θεία λειτουργία που τέλεσε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος επισκέπτεται τις Φιλιππίνες.

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να μάθει να θρηνεί» για τους κινδύνους των φτωχών, πεινασμένων, άστεγων και κακοποιημένων παιδιών. Το Ισλαμικό Κράτος απελευθέρωσε περίπου 350 μέλη της θρησκευτικής μειονότητας Γιαζίντι στο βόρειο Ιράκ. Τα μέλη των Γιαζίντι - σχεδόν όλοι ηλικιωμένοι- πέρασαν από την περιοχή που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος σε εκείνη που ελέγχουν οι Κούρδοι, κοντά στο Κιρκούκ.

Οικονομία: Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων. Το προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι 11:00-18:00. 

«Εάν η χώρα μας εκβιαστεί, δεν θα το υπομείνουμε απλώς παθητικά. Θα ήταν οι Έλληνες, οι οποίοι για μια δημοκρατική απόφαση που πήραν, θα εκβιάζονταν» τονίζει σε συνέντευξή του στο φύλλο του Σαββατοκύριακου της αυστριακής εφημερίδας Der Standard, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - και, όπως γράφει η εφημερίδα, πιθανός υπουργός Οικονομικών μιας ενδεχόμενης κυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ - Γιάννης Δραγασάκης.

«Η προεκλογική πολιτική ασάφεια σε συνδυασμό με την υπερβολή δηλώσεων και υποσχέσεων δημιουργεί φόβο στους μικρομεσαίους και έχει οδηγήσει την αγορά σε 'αδράνεια' πράξεων και σκέψεων» σημείωσε σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης.

Αθλητισμός: Οι φήμες που ήθελαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την Ιρίνα Σάικ να μην είναι πια μαζί επιβειβαιώθηκαν από τον μάνατζερ της Ρωσίδας καλλονής. Δεύτερο πιάτο στην πρεμιέρα του Β' γύρου της Σούπερ Λιγκ με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναιτωλικό και να είναι το λογικό φαβορί για την νίκη, όπως και ο ΠΑΟΚ που θα φιλοξενήσει τον Πλατανιά.

Ο Ατρόμητος θα πάρει «ξεκούραστα» τρεις βαθμούς, καθώς ο αγώνας με την - αποχωρήσασα - Νίκη Βόλου ματαιώθηκε, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει προβάδισμα - λόγω έδρας  για τη νίκη υποδεχόμενος τον Πανθρακικό, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης δοκιμάζεται στην έδρα του Λεβαδειακού σε μία δύσκολη αναμέτρηση. Θλάση στον δικέφαλο είναι η αρχική εκτίμηση για τον τραυματισμό του Αριέλ Ιμπαγάσα. 

Ο έμπειρος άσος του Πανιωνίου, τραυματίσθηκε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό (1-1) και σήμερα, Κυριακή, θα επανεξετασθεί από το ιατρικό επιτελείο των «κυανέρυθρων» για να διαπιστωθεί ακριβώς, η σοβαρότητα του τραυματισμού.



† ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΛΛΟΥ

 

Ο Μέγας Αθανάσιος γεννήθηκε το 295 μ.Χ. στην Αλεξάνδρεια από φτωχούς αλλά ευσεβείς γονείς. Σε νεαρή ηλικία, επισκέφθηκε τους μοναχούς στην έρημο της Αιγύπτου και συνδέθηκε με τον Μέγα Αντώνιο, ασκήτευσε μαζί του και συνέγραψε τον «Βίο» του.

Χειροτονείται διάκονος από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Αλέξανδρο, σε ηλικία 25 ετών και τον συνοδεύει στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325 μ.Χ., στη Νίκαια της Βιθυνίας. Εκεί, αναδείχθηκε ως ένας από τους μεγάλους αγωνιστές κατά της αιρέσεως του Αρείου.

Όταν εκοιμήθη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Αλέξανδρος το 328 μ.Χ. εξελέγη Επίσκοπος Αλεξανδρείας. Διετέλεσε Επίσκοπος για 46 έτη και υπήρξε ο στύλος της Εκκλησίας και ο κατ’ εξοχήν Πατέρας της Ορθοδοξίας. Εργάζεται ακούραστα για το ποίμνιο του, μελετά, συγγράφει και αναπτύσσει έντονη αντιαιρετική δράση, με κύριο στόχο την διάδοση του «ορθού» δόγματος της ομοουσιότητας του Πατρός και του Υιού.

Αντιμετώπισε συκοφαντίες και ένα φοβερό πόλεμο από τους αιρετικούς οπαδούς του Αρείου και εξορίστηκε πέντε φορές. Αγωνίστηκε  για την ορθόδοξη πίστη μέχρι το τέλος της ζωής του και κοιμήθηκε σε ηλικία 75 ετών το 373 μ.Χ.

 

Ο Άγιος Κύριλλος
Ο Άγιος Κύριλλος γεννήθηκε το 370 μ.Χ. στην Αλεξάνδρεια από εύπορους γονείς και έζησε επί βασιλείας Θεοδοσίου του Μικρού.  Έλαβε μεγάλη θεολογική μόρφωση και ασκήτευσε σε μονές της Αιγύπτου. Ήταν ανιψιός του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοφίλου και αργότερα έγινε διάδοχος του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Διετέλεσε Επίσκοπος για 32 χρόνια.

Από αυτή την θέση έλεγχε την κοινωνική ανισότητα, προέτρεπε τους πιστούς να ζουν ζωή σύμφωνη με το θέλημα του Θεού και αντιμετώπισε διάφορες αιρέσεις και σχίσματα που εμφανίστηκαν στην τότε εκκλησία. Ο Κύριλλος που ήταν πρόεδρος στην Γ΄ Οικουμενική Σύνοδο το 431 μ.Χ. στην Έφεσο συντέλεσε στο να καταδικαστεί η διδασκαλία του Νεστόριου, ο οποίος ήταν Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και δημιουργός της  αίρεσης του Μονοφυσιτισμού.

Θεωρείται εκ των κορυφαίων δογματικών της ορθόδοξης Εκκλησίας και  έχει συγγράψει πολλά θεολογικά συγγράμματα. Διάφοροι συγγραφείς κατά καιρούς υποστήριξαν την εμπλοκή του στη δολοφονία της νεοπλατωνικής φιλοσόφου Υπατίας και στην υποκίνηση στάσεων και βίαιων εκδηλώσεων. Στην πραγματικότητα ο Κύριλλος τότε έλειπε από την πόλη, και ζητήθηκε η γρήγορη επιστροφή του από τους Εθνικούς, για να επικρατήσει πάλι η ειρήνη.

Ο Άγιος Κύριλλος κοιμήθηκε το 444 μ.Χ. Η Εκκλησία θέλησε να αδελφώσει την μνήμη των δύο Μεγάλων Πατέρων αυτής και Αρχιεπισκόπων Αλεξανδρείας, του Μεγάλου Αθανασίου, πρωταγωνιστή κατά του Αρειανισμού, και του Αγίου Κυρίλλου, πρωταγωνιστή κατά του Νεστοριανισμού και όρισε το συνεορτασμό τους στις 18 Ιανουαρίου.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΕΣ!
 


Η ΕΚΤ ΤΥΠΩΝΕΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΧΡΕΟΣ

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποδέχθηκε την απαίτηση της Γερμανίας να μην είναι αλληλλέγγυα στο χρέος άλλων χωρών της Eυρωζώνης, τη στιγμή που η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακοινώσει ένα μαζικό πρόγραμμα αγοράς κρατικών χρεών, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα των Financial Times. Η ΕΚΤ ενδέχεται να αποφασίσει την εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος, το οποίο αποκαλείται ποσοτική χαλάρωση, κατά την προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της την Πέμπτη, με στόχο την αντιμετώπιση της απειλής του αποπληθωρισμού και την αναθέρμανση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Όμως το Βερολίνο εκφράζει φόβους πως η προσφορά φρέσκου χρήματος μπορεί να κάνει τις χώρες του νότου της Ευρωζώνης να επιβραδύνουν τις μεταρρυθμίσεις και πως ο Γερμανός φορολογούμενος υπάρχει κίνδυνος να πρέπει να φανεί αλληλέγγυος σε ξένα χρέη. Σύμφωνα με τους Financial Times, η ΕΚΤ και η Γερμανία κατέληξαν σ' ένα συμβιβασμό, το πιθανότερο σενάριο του οποίου είναι ότι οι κεντρικές τράπεζες των 19 χωρών της ευρωζώνης θα είναι καθεμιά υπεύθυνη για το χρέος της χώρας της. Σημειωτέον ότι ο Γάλλος Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, επιβεβαίωσε χθες, Παρασκευή, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Liberation πως ο θεσμός θα εξετάσει την Πέμπτη μια αγορά κρατικών ομολόγων.

«Θα πρέπει επίσης να δηλώσουμε αν η αγορά θα αφορά το χρέος ορισμένων χωρών ή θα πρέπει να σταθμισθεί επί του συνόλου της ευρωζώνης», πρόσθεσε ο Κερέ χωρίς να αναπτύξει περαιτέρω τη σκέψη του.

Τι θα συμβεί με την Ελλάδα: Εν αναμονή των σημαντικών ανακοινώσεων της Πέμπτης, πάντως, παραμένει άγνωστο αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Επιτροπή θα αποφασίσει να συμπεριλάβει και τα ελληνικά ομόλογα (που χαρακτηρίζονται «σκουπίδια») στο πρόγραμμα. Χθεσινό δημοσίευμα του Spiegel ανέφερε ότι η ΕΚΤ δεν φέρεται διατεθειμένη να αγοράσει ελληνικά ομόλογα, καθώς, δεν θα πληρούν τα ελάχιστα κριτήρια ποιότητας. Κύκλοι της ΕΚΤ, πάντως, το βράδυ της Παρασκευής, σχολιάζοντας το δημοσίευμα ανέφεραν πως τίποτα δεν έχει κριθεί και ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις 22 Ιανουαρίου.