15 Οκτωβρίου, 2014

ΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

 

"Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι οάσεις στην έρημο που ζούμε" είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την τελετή των εγκαινίων του νέου Κοινωνικού Φαρμακείου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που θα λειτουργεί με τη στήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, οι Επίσκοποι Θαυμακού κ. Ιάκωβος, Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, ο Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής κ. Μαίρη Πίνη, ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, κληρικοί και λαϊκοι.


Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και στη συνέχεια ο Γενικός Διευθυντής του Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής π. Βασίλειος Χαβάτζας τόνισε πως "από την πρώτη στιγμή της μεγάλης κρίσης που ενέσκηψε στην πατρίδα μας, ο Αρχιεπίσκοπος επέστησε την προσοχή όλων μας στην ανάγκη να υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των συνανθρώπων μας, εκείνων που είναι απαραίτητες, για να ζήσουν οι άνθρωποι και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Αναπτύχθηκε με τη μέριμνα της Αρχιεπισκοπής ένα μεγάλο δίκτυο δράσεων στο χώρο της σίτισης, της ένδυσης.

Ενισχύθηκε η λειτουργία των ιδρυμάτων, προστέθηκαν νέα ιδρύματα που ήδη λειτουργούν και άλλα που ετοιμάζονται. Στις ενορίες θερμάνθηκαν ακόμη περισσότερο οι εθελοντικές προσπάθειες, η διακονία του κάθε εμπερίστατου ξεχωριστά.Ένας από τους τομείς που γρήγορα φάνηκε ότι δε μπορεί να μείνει έξω από το ενδιαφέρον της Εκκλησίας, ήταν και αυτός της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ακραία οικονομικά προβλήματα φάνηκαν να μένουν χωρίς τη δυνατότητα προστασίας της υγείας τους.

Άποροι, άνεργοι, ανασφάλιστοι προσέτρεξαν να ζητήσουν βοήθεια. Αλλά και όταν κάποια κάλυψη δόθηκε σε όλους δεν έπαψε για πάρα πολλούς το κόστος συμμετοχής να είναι απαγορευτικό". Ο π. Βασίλειος αναφέρθηκε στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής και στη λειτουργία και τον κανονισμό του Κοινωνικού Φαρμακείου και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος είναι ο εμπνευστής όλου αυτού του πολύπλευρου φιλανθρωπικού έργου και της συγκεκριμένης προσπάθειας και τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής και Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλοπτώχου Ταμείου, Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη για το συντονισμό της όλης προσπάθειας. 

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας κ. Θεόδωρος Τρύφωνας δεσμεύτηκε να στηρίξει τους ανασφάλιστους λέγοντας πως "το 2015 στην Ελλάδα της Ευρώπης δεν θα είναι κανένας ακάλυπτος στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη".Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον π. Βασίλειο και τους συνεργάτες του για το ενδιαφέρον που έδειξαν και επεσήμανε πως "συνήθως όταν κάνουμε εγκαίνια είμαστε χαρούμενοι, σήμερα όμως καλούμαστε να έχουμε προβληματισμούς".



Μίλησε για αντίστοιχες προσπάθειες που γίνονται από όλες τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφερόμενος και στο γενικότερο φιλανθρωπικό έργο επισημαίνοντας πως "αυτό το έργο το στηρίζει ο λαός και αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα". Ευχήθηκε, άλλωστε, να ξεπεραστεί γρήγορα η οικονομική κρίση, ώστε να μη χρειάζονται στο μέλλον κοινωνικά φαρμακεία. Ακολούθως υπεγράφη μεταξύ της Αρχιεπισκοπής και της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας σύμφωνο συνεργασίας.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ''ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ'' ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ


Να εξαπατήσουν ιερείς σε Ναούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες επιτήδειοι επικαλούμενοι το όνομα στελέχους της φιλανθρωπικής εταιρείας "Αποστολή". Η ΜΚΟ "Αποστολή" δεν ενισχύει οικονομικά παρά μόνο σε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ιερέων που επιχείρησαν να τους εξαπατήσουν, μία κυρία τηλεφωνεί σε ενορίες και ζητά από τους κληρικούς να ενισχύσουν οικονομικά συγκεκριμένες οικογένειες καταθέτοντας χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Η κυρία συστήνεται ως "κυρία Βασιλείου" (υπαρκτό πρόσωπο που εργάζεται στην "Αποστολή") η οποία ασφαλώς ουδεμία σχέση έχει με τη συγκεκριμένη "πρωτοβουλία".

Οι ιερείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τέτοιες κινήσεις και να ενημερώνουν την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την "Αποστολή", ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τις αστυνομικές αρχές στις οποίες έχει ήδη καταγγελθεί η απάτη.

 


ΙΔΡΥΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

 


15/10/2014 - ISIS ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

ISIS και Τουρκία: το όνειρο της ανασύστασης του οθωμανικού κράτους: To «μεγάλο παιχνίδι» των νεοθωμανών με τους τζιχαντιστές
  
«Το μέγα ερώτημα, πώς δημιουργήθηκε το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ);» Αυτός ήταν ο τίτλος του πρώτου μέρους ενός άρθρου του Σαουδάραβα συγγραφέα Ναουάφ Καντίμι, γνωστού για τις διασυνδέσεις του με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, στην εφημερίδα Αλ Αραμπί Αλ Τζαντίντ, που χρηματοδοτείται από το Κατάρ. Το δεύτερο μέρος του άρθρου τιτλοφορούταν: «Πίσω στο ερώτημα, ποιος κρύβεται πίσω από το ΙΚΙΛ;» και κατά τον συγγραφέα, τόσο η κυβέρνηση του Ιράκ, όσο και του Ιράν ή της Συρίας, αγνοούν παντελώς τι υπονοείται με τις παραπάνω ερωτήσεις.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσιάστηκε ενώπιον των οπαδών του κόμματός του, τον Ιούλιο του 2012, για να δικαιολογήσει την εμπλοκή της κυβέρνησής του στην κρίση στη Συρία, λέγοντας τα εξής: «Είμαστε οι απόγονοι των Σελτζούκων και οι συνεχιστές του θείου οθωμανικού κράτους…Το Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (ΑΚΡ) είναι το κόμμα στο οποίο το πνεύμα των Σελτζούκων και των Οθωμανών βρίσκεται βαθιά ριζωμένο». Τον Σεπτέμβρη του ’14 πήγε ένα βήμα παραπέρα δηλώνοντας σε μια πολιτική συγκέντρωση ότι: «Βαδίζουμε στα χνάρια των κατακτητών προγόνων μας, από τον σουλτάνο Αλπ Αρσλάν ως τον Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ τον κατακτητή».

Έχοντας έρθει στην εξουσία το 1046 μ.Χ., ο Αλπ Αρσλάν, ο δεύτερος κατά σειρά ηγέτης του κράτους των Σελτζούκων, κατάφερε να επεκτείνει τα σύνορα του κράτους του υποκινώντας σεχταριστικές συγκρούσεις στους πολέμους του κυρίως εναντίον των Φατιμιδών. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του ίδρυσε τις σχολές Νεζαμίγια, οι οποίες κήρυτταν ένα σκληροπυρηνικό δόγμα, που θεωρούσε απίστους τους υπόλοιπους μουσουλμάνους. Ίσως, η κληρονομιά του Αλπ Αρσλάν, την οποία τόσο δοξάζει ο Ερντογάν, μας βοηθήσει να καταλάβουμε την τουρκική πολιτική, όχι μόνο σε σχέση με την ανάμιξή της στη συριακή κρίση, αλλά και σε ό,τι αφορά την υποστήριξή της στις οργανώσεις Τακφίρι, με πρώτη και καλύτερη την ΙΚΙΛ.

Ο ιδρυτής του ΙΚΙΛ είναι προσωπικός φίλος του Ερντογάν: Το όνομα του Σαουδάραβα επιχειρηματία Γιασίν Αλ Κάντι συνδέεται με οργανώσεις που έχουν διεθνώς χαρακτηριστεί τρομοκρατικές. Ειδικότερα, ο ξένος Tύπος, αλλά και αυτός της τουρκικής αντιπολίτευσης, τον περιγράφουν ως τον ιδρυτή της Αλ Κάιντα. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, το όνομα του Αλ Κάντι – μαζί με αυτά άλλων σκοτεινών προσωπικοτήτων – φιγουράρισε στην παγκόσμια λίστα τρομοκρατών, κάνοντας πολλές χώρες να του απαγορεύσουν την είσοδο στην επικράτειά τους.

Παραδόξως, η Τουρκία ήταν μία απ’ αυτές. Παραδόξως, διότι στα χρόνια πριν την 11η Σεπτεμβρίου, ο Αλ Κάντι εμφανιζόταν σε φωτορεπορτάζ τουρκικών εφημερίδων να συναντά, κατ’ επανάληψη, τον Ερντογάν, αλλά και τον γιο του, Μπιλάλ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι φωτογραφίες διέρρευσαν από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια ανακρίσεων στην υπόθεση διαφθοράς για την οποία κατηγορείται ο γιος του Τούρκου πρωθυπουργού.

Με αφορμή την ανωτέρω διαρροή, ένας μεγάλος αριθμός αξιωματούχων των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών συνελήφθησαν με την κατηγορία της συνωμοσίας κατά της κυβέρνησης. Παρ’ όλα αυτά, ο Γάλλος δημοσιογράφος Τιερί Μεϊσάν περιγράφει τον Γιασίν Αλ Κάντι ως προσωπικό φίλο, τόσο του Ντικ Τσέινι (πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μπους), όσο και του Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Μεϊσάν, ο Αλ Κάντι επισκέφτηκε την Τουρκία τέσσερις φορές μέσα στο 2012, «με το ιδιωτικό του τζετ να προσγειώνεται στο δεύτερο αεροδρόμιο της Κων/πολης και να γίνεται δεκτός από τον Τούρκο πρωθυπουργό, προσωπικά, χωρίς κανέναν έλεγχο και με κλειστές τις κάμερες ασφαλείας του αερολιμένα». Η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ δημοσίευσε λεπτομέρειες για τις έρευνες που διεξήγε το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης για το συγκεκριμένο θέμα και ανέφερε ότι ο Ερντογάν παρουσίασε τον Γιασίν Αλ Κάντι ως Σαουδάραβα επιχειρηματία που επισκέφτηκε την Τουρκία για επενδύσεις και αρνήθηκε πως είχε σχέση με την τρομοκρατία. Δήλωσε, επίσης, ότι εμπιστεύεται τον Αλ Κάντι όπως τον εαυτό του, διότι είναι φιλάνθρωπος.

Η ίδια εφημερίδα, αφού δημοσίευσε τις αιτιάσεις του Ερντογάν ενώπιον των ανακριτών, αποκάλυψε πως η τουρκική αστυνομία έχει καταγράψει δώδεκα επισκέψεις του Σαουδάραβα στην Τουρκία. Οι επτά απ’ αυτές έγιναν με τη βοήθεια του Ερντογάν την περίοδο που ο Αλ Κάντι βρισκόταν στη λίστα των καταζητούμενων τρομοκρατών του FBI και απαγορευόταν να μπει στο τουρκικό έδαφος.
Η εφημερίδα σχολίασε δηκτικά ότι: «Την εποχή που η τουρκική αστυνομία καταζητούσε τον Αλ Κάντι, αυτός φιλοξενούνταν από τον Τούρκο πρωθυπουργό». Επίσης, δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία φαίνονται οι Ερντογάν και Αλ Κάντι μαζί με τον Χακάν Φιντάν, διοικητή της τουρκικής ΕΥΠ, σε κάποια συνάντηση.

Σημειωτέον ότι ο Φιντάν συνάντησε τον Αλ Κάντι πέντε φορές την περίοδο που αυτός ήταν καταζητούμενος. Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο των ηχογραφήσεων που δημοσίευσε η εφημερίδα ήταν ότι ο Αλ Κάντι είχε το συνήθειο να υπαγορεύει διαταγές στο προσωπικό του γραφείου του Ερντογάν. Αναφέρεται μια χαρακτηριστική περίπτωση, που ο Σαουδάραβας είχε αποφασίσει να συναντηθεί με τον Ερντογάν και τον ειδοποίησε να ακυρώσει κάθε συνάντησή του για το απόγευμα. Η Τζουμχουριέτ αποκάλυψε λεπτομέρειες για τις ημερομηνίες των συναντήσεων των δύο αντρών, συναντήσεις στις οποίες παρίστατο ο Φιντάν και ο Αιγύπτιος επιχειρηματία, Οσάμα Κουτμπ, γιος του Μουχάμαντ Κουτμπ, αδελφού του ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων Σαγιέντ Κουτμπ.

Ο οποίος έχει αποκτήσει την τουρκική υπηκοότητα και διαμένει στην Τουρκία μαζί με τον πατέρα του. Κάποιες φορές οι μυστικές συναντήσεις λάβαιναν χώρα στην οικία του Τούρκου επιχειρηματία Μουσταφά Λατίφ Τοπάς στην Κων/πολη με παρόντες τους γιούς του Ερντογάν και του Αλ Κάντι. Οι ηχογραφημένες συνομιλίες φέρουν τον Κουτμπ να μεταφέρει τα μηνύματα των ανταρτών από το μέτωπο της Συρίας στον Ερντογάν, πράγμα που σημαίνει ότι οι συναντήσεις δεν είχαν επενδυτικό, αλλά ούτε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Το Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΙΗΗ) ως κάλυψη τρομοκρατικών ενεργειών: Σύμφωνα με το ιστολόγιο του Αμερικανού τηλεοπτικού παρουσιαστή Ντέιβ Έμορι, τα τουρκικά ΜΜΕ που αντιτίθενται στο ΑΚΡ κατηγορούν τον Ερντογάν και ιδιαίτερα τον γιο του Μπιλάλ, ότι χρησιμοποιούν το Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΙΗΗ) ως κάλυψη για την υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο Έμορι αποκάλυψε ότι το ίδρυμα χρηματοδοτείται μέσω του ιδίου του Αλ Κάντι και πως το τουρκικό ίδρυμα αποτελεί παρακλάδι της οργάνωσης «Ένωση του Καλού» (UG), η οποία καθοδηγείται από τον σεΐχη Γιουσούφ Αλ Καραντάουι. Η δράση της εν λόγω οργάνωσης έχει απαγορευτεί στη Γερμανία λόγω της σύνδεσής της με τρομοκρατικές οργανώσεις και βρίσκεται εδώ και χρόνια στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τις ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις. Κι ο Τιερί Μεϊσάν επίσης ανέφερε ένα χαρακτηριστικό περιστατικό με κάποιο τουρκικό περιπολικό που σταμάτησε ένα φορτηγό φορτωμένο με όπλα για την Αλ Κάιντα κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Ο ένας από τους τρεις άνδρες που συνελήφθησαν δήλωσε στους αστυνομικούς ότι το φορτίο ανήκε σε μια φιλανθρωπική οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Τουρκία, ενώ ένας άλλος ότι παίρνει μέρος σε μια αποστολή που σχετίζεται με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες».

ΤΟ ΙΚΙΛ προμηθεύεται πετρέλαιο, μαχητές και όπλα μέσω Τουρκίας: Οι παραπάνω κατηγορίες προέρχονται από τα τουρκικά και διεθνή ΜΜΕ σχετικά με τον ρόλο που διαδραμάτισε η Τουρκία στη διάθεση του πετρελαίου από τη Ράκα, το Ντέιρ Αλ ζουρ, τη Μοσούλη και άλλες πόλεις που ελέγχει η οργάνωση Τακφίρι, στη διεθνή αγορά. Ο διευθυντής έρευνας του Ινστιτούτου Στρατιωτικής Ανάλυσης για τη Μέση Ανατολή και τον Περσικό Κόλπο, Θίοντορ Κάρασικ, έχει κάνει λόγο για έσοδα της τάξης των τριών εκατ. δολαρίων που μπαίνουν καθημερινά στα ταμεία του ΙΚΙΛ για να χρηματοδοτεί τις ενέργειές της.

Επιπρόσθετα, επισκέπτες που επιστρέφουν από την Τουρκία αναφέρουν πως υπάρχει συμπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης και πολιτών προς το ΙΚΙΛ. Στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης φιγουράρουν φωτογραφίες από δημόσιες βιβλιοθήκες στην Κων/πολη που πουλάνε μπλουζάκια και αναμνηστικά με το έμβλημα του ISIS. Πρόσφατα, Τούρκοι πολίτες εγκαινίασαν γραφεία του ΙΚΙΛ στην οδό Αλ Φατέχ της Κων/πολης. Μέσω των συγκεκριμένων γραφείων πραγματοποιείται η υποστήριξη της οργάνωσης Τακφίρι στο Ιράκ και τη Συρία και η ενίσχυσή της με χρήματα και μαχητές.

Οι μαχητές του ΙΚΙΛ εκπαιδεύονται στην Τουρκία:Το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ΑRD αποκάλυψε σε μια πρόσφατη εκπομπή ότι το ISIS έχει στρατόπεδα εκπαίδευσης στην τουρκική επικράτεια, στις εξής τοποθεσίες:

Γκαζιαντέπ:στρατόπεδο εκπαίδευσης μαχητών του ΙΚΙΛ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ζαμάν, μιας αγγλόφωνης τουρκικής εφημερίδας, ο κυβερνήτης του Γκαζιαντέπ (Ερντάλ Άτα) έσπευσε να οργανώσει μια συνέντευξη Τύπου για να διαψεύσει τα λεγόμενα του γερμανικού καναλιού.

Παρ’ όλα αυτά, μίλησε για τη σύλληψη δεκαεννέα μαχητών της ISIS (ανάμεσά τους και κάποιων που ήρθαν από ευρωπαϊκές χώρες) μέσα στην πόλη. Επιπλέον, ο Λιβανέζος δημοσιογράφος Χασάν Χαμάντε, σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα Αλ Μάναρ, ανέφερε την ύπαρξη τριών επιπλέον στρατοπέδων εκπαίδευσης μαχητών τρομοκρατικών οργανώσεων στην Τουρκία.

Όρφα:νοτιοανατολική Τουρκία: στρατόπεδο από το οποίο προήλθαν οι οπλοφόροι που επιτέθηκαν στην πόλη Κασάμπ, ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως αρμενικής καταγωγής. Οσμανίγια, Άδανα, νότια Τουρκία: στρατόπεδο που βρίσκεται δίπλα στις αεροπορικές βάσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία. Επίσης, βρίσκεται πολύ κοντά στους αγωγούς που μεταφέρουν αέριο από το Ιράκ και την Κεντρική Ασία στο τουρκικό λιμάνι του Tσεϊχάν, στη Μεσόγειο.

Κάρμαν:στρατόπεδο επίσης στα Άδανα, αλλά εγγύτερα της Κων/πολης από αυτό της Οσμανίγια. Ο Τιερί Μεϊσάν έχει αποκαλύψει ότι η Τουρκία διευκόλυνε την είσοδο πέντε χιλιάδων μαχητών της Αλ Κάιντα, προερχόμενων από τη Λιβύη, στο συριακό έδαφος, μέσω του συγκεκριμένου στρατοπέδου. Ο Μαζέν Αμπού Μοχάμεντ, ηγέτης της ISIS, νοσηλεύθηκε σε κρατικό νοσοκομείο της Τουρκίας στην πόλη Χατάι τον Απρίλιο του 2014.

Το ΙΚΙΛ εντός: Το αμερικανικό ειδησεογραφικό κανάλι CNN, σε ένα βίντεο που προβλήθηκε τον Δεκέμβρη του 2013, έκανε λόγο για ανοικτές τουρκικές διευκολύνσεις της εισόδου των φανατικών ξένων μαχητών στο συριακό έδαφος. Ο ανταποκριτής του αμερικανικού καναλιού πήρε φωτογραφίες των νεαρών μαχητών, που προέρχονταν από τη Μαυριτανία, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία και τη Βρετανία, στο αεροδρόμιο του Χατάι, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Εκεί, συνάντησε έναν Ιρακινό μαχητή που ανήκε στην οργάνωση ISIS, ο οποίος του δήλωσε: «Θέλουμε ένα ισλαμικό χαλιφάτο που να εκτείνεται από το Ιράκ στη Συρία, χωρίς σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες και υπό την ισλαμική εξουσία».

Η ανταπόκριση έδειξε ξεκάθαρα τους μαχητές να υψώνουν τη σημαία της ISIS στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας. Είναι φανερό ότι το αμερικανικό βίντεο ενισχύει το επιχείρημα του Τούρκου δημοσιογράφου, Ορχάν Καμά Τζενγκίς, ότι «τα προπύργια της ISIS βρίσκονται κοντά στα τουρκικά σύνορα και αυτό το γεγονός δεν είναι τυχαίο». Ένας ακόμη Τούρκος δημοσιογράφος, ο Καντρί Γκουρσέλ, έχει γράψει ότι οι τουρκικές συνοριακές επαρχίες έχουν μετατραπεί σε μια άναρχη περιοχή που διευκολύνει την άφιξη και αναχώρηση μαχητών χωρίς επίσημες διαδικασίες (βίζες εισόδου κ.λπ.) που θα μπορούσαν να τους δυσκολέψουν, αναφερόμενος στη συνεργασία των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών με τους ισλαμιστές.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, Μουχαράμ  Ινγκέ, ανέφερε ότι ο ηγέτης της ISIS, Μαζέν Αμπού Μοχάμεντ, νοσηλεύθηκε σε κρατικό νοσοκομείο της Τουρκίας στην πόλη Χατάι τον Απρίλιο του ’14, προσκομίζοντας μια φωτογραφία του τρομοκράτη στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Τα ανωτέρω αναφερθέντα στοιχεία παρέχουν τις απαραίτητες απαντήσεις στα δύο ερωτήματα που έθεσε ο Σαουδάραβας συγγραφέας Ναουάφ Καντίμι, γνωστός για την υποστήριξή του στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, σε σχέση με την επίκληση της ιστορίας από τον Ερντογάν σε ό,τι αφορά το ΙΚΙΛ.  

Οι Σελτζούκοι επέλεξαν ανάλογες πολιτικές για να επεκτείνουν την επιρροή τους και εργαλείο τους ήταν το τακφίρ, δηλαδή η κατηγορία εναντίον άλλων μουσουλμάνων για αποστασία και ο φανατισμός στο όνομα της σωστής θρησκείας. Σήμερα, ο Ερντογάν βαδίζει πραγματικά στα χνάρια των προγόνων του, σχεδιάζοντας πολιτικές και χρησιμοποιώντας τα κείμενα του τακφίρ για να στρατολογήσει μαχητές στο όνομα της ίδιας της θρησκείας, επιστρέφοντας σε ένα παρελθόν που έχει παρέλθει.

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΒΟΜΒΕΣ!

 

Εδώ και εβδομάδες, οι ελεύθεροι πολιορκημένοι του Κομπάνι ζητούν απεγνωσμένα από την Τουρκία να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τα στίφη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους - ή, τουλάχιστον, να ανοίξει τα σύνορά της και να επιτρέψει σε ενισχύσεις και εφόδια να φτάσουν στην πόλη.

Η Άγκυρα, μέχρι σήμερα, απέρριπτε κατηγορηματικά το αίτημα αυτό, θέτοντας απαράδεκτους και εκβιαστικούς όρους. Από χθες, όμως, έκανε ένα βήμα παραπέρα, στρέφοντας τα πυρά της (στην κυριολεξία) εναντίον των βασικών συμμάχων των ηρωικών υπερασπιστών του Κομπάνι.

Όπως έγινε γνωστό από τουρκικά και κουρδικά ΜΜΕ - χωρίς να διαψευστεί από την τούρκικη πλευρά - μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους του ΡΚΚ στο έδαφος του Ιράκ, με αποτέλεσμα να του προκαλέσουν σοβαρές απώλειες - σύμφωνα τουλάχιστον με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Εφόσον η πληροφορία επαληθευτεί, θα πρόκειται για την πρώτη τέτοια ενέργεια από τουρκικής πλευράς εδώ και δύο σχεδόν χρόνια.

Ουσιαστικά δε, θα σηματοδοτεί τον ντε φάκτο τερματισμό της ειρηνευτικής διαδικασίας που είχε ξεκινήσει, με τη συμβολή και του φυλακισμένου ηγέτη του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Πολύ περισσότερο καθώς τόσο ο ίδιος ο Οτσαλάν όσο και κορυφαίοι στρατιωτικοί διοικητές του ΡΚΚ είχαν απειλήσει την Τουρκία με νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις εάν δεν άλλαζε τακτική απέναντι στο Κομπάνι...