05 Μαΐου, 2014

5/5/2014 - ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ


 
ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ 
Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 
ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ  Ο ΝΕΟΣ ΤΕΡΤΣΕΤΗΣ 
 (ΥΠΟΤΕΛΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ)

Η κυβέρνηση λειτουργεί ως εντολοδόχος της «τρόικας», που είναι ο εφιάλτης και ο μπαμπούλας της - Ο ελληνικός λαός δεν είναι αφέντης του σπιτιού του - Όλες οι συμβάσεις είναι νομικώς ανυπόστατες Η Ιστορία δεν θα συγχωρήσει ποτέ το κατάπτυστο και επονείδιστο «ΝΑΙ» στους οικονομικούς εισβολείς - Το Σύνταγμα για πρώτη φορά στην Ιστορία του τόπου γνώρισε τέτοια περιφρόνηση - Είναι ξεκάθαρη η συνταγματική εκτροπή «Ο λαός δεν είναι “ο αφέντης του σπιτιού του”, στο οποίο κανένας δεν μπορεί να μπει χωρίς την άδειά του. 

Ο λαός έχει τεθεί στην μπάντα. Η Ελλάδα δεν έχει πλέον το κυριαρχικό δικαίωμα, το οποίο έχει εξ ορισμού κάθε ανεξάρτητο κράτος, να διαχειρίζεται όπως αυτή θέλει τον όποιο εθνικό της πλούτο, αλλά ως υποτελής πλέον χώρα οφείλει να ακολουθεί τις εντολές των δανειστών της, οι οποίοι είναι οι οικονομικώς αλλά και πολιτικώς κυρίαρχοι αυτού του τόπου.

Η Ελλάδα έχει παραιτηθεί από την εθνική της κυριαρχία, αυτοκαταλύεται ως ανεξάρτητο κράτος και γίνεται υποτελής στους δανειστές της, αυτοκαταλύεται ένα κράτος χωρίς πόλεμο εν καιρώ ειρήνης. Πρόκειται για πρωτοφανές ιστορικό γεγονός. Με την εφαρμογή του αγγλικού δικαίου και όχι του ελληνικού, επέρχεται και η απώλεια της νομικής μας κυριαρχίας. Οι δανειακές συμβάσεις έπρεπε να είχαν γίνει από την αυξημένη πλειοψηφία των τριών πέμπτων του αριθμού των βουλευτών, δηλαδή από εκατόν ογδόντα βουλευτές. Οι συμβάσεις αυτές είναι νομικώς ανυπόστατες και ως τέτοιες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα. Την πραγματική εξουσία στην υποτελή πλέον αυτή χώρα ασκούν από κοινού το περίφημο ΔΝΤ, η αυτοαποκαλούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οι τρεις αυτοί νέοι κατακτητές μας, προκειμένου να ασκούν αποτελεσματικότερα την κατοχική τους εξουσία στη χώρα μας, συνέστησαν την “τρόικα”, στην οποία λογοδοτεί η κυβέρνηση για την πιστή εφαρμογή των υποδειχθέντων και δέχεται τις παρατηρήσεις της και λαμβάνει νέες εντολές, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να ενεργήσει ως κυβέρνηση ανεξάρτητου κράτους, αλλά ενεργεί ως εντολοδόχος κυβέρνηση των δανειστών. Η παρουσία της «τρόικας» στη χώρα μας είναι αντισυνταγματική και παράνομη και ως τέτοια θα έπρεπε να είχε εξαρχής αποκρουσθεί. Δεν είναι δυνατόν η Ιστορία της Ελλάδας, που είναι γεμάτη από “ΟΧΙ” και αντιστάσεις κατά του οποιουδήποτε σφετεριστή της εθνικής μας κυριαρχίας, να συγχωρήσει το κατάπτυστο “ΝΑΙ”, το οποίο εν καιρώ ειρήνης είπε η ελληνική κυβέρνηση στους ειρηνικούς οικονομικούς εισβολείς.

Ο πόλεμος είναι η μεγαλύτερη απειλή για ένα κράτος. Και όμως, τούτη η χώρα δεν δίστασε ανά τους αιώνες να αντιστέκεται και να λέει “ΟΧΙ” και σε πολεμικούς κινδύνους ακόμα, οι οποίοι την απειλούσαν με αφανισμό. Ακόμη και οι ξένοι ομολογούν ότι η “τρόϊκα” της Ελλάδος είναι “οι άνδρες με τα μαύρα”, όπως έγραψε η γαλλική εφημερίδα “Le Monde”, που θυμίζουν στους Έλληνες παλιές κατοχικές μέρες.

Η αλήθεια είναι πως η “τρόικα” είναι ο εφιάλτης της ελληνικής κυβέρνησης, ο μπαμπούλας που απειλεί κάθε τόσο με πτώχευση τη χώρα αν τολμήσει να της αντισταθεί. Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να μη δανείζεται, καμία όμως χώρα στον κόσμο δεν έχει παραδώσει - άνευ όρων μάλιστα - την κυριαρχία της στους δανειστές, όπως έκανε η Ελλάδα. Η κυβέρνηση όφειλε να υπερασπισθεί την εθνική μας κυριαρχία, να σεβασθεί το Σύνταγμα που την κατοχυρώνει και να το αντιτάξει στους εταίρους δανειστές μας ως ασπίδα του Έθνους κατά πάσης εκ μέρους τους απειλής. Έφεραν έναν τόσο περήφανο και αξιοπρεπή λαό στο χείλος του κρημνού. Οδήγησαν τους Έλληνες στην απόγνωση και πολλούς και στην αυτοκτονία ακόμη.

Ποιος Έλληνας θα μπορούσε να φαντασθεί ότι μια δημοκρατική κυβέρνηση θα λεηλατούσε τα εισοδήματά του με αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις σε βάρος μόνο των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων, που είναι αντίθετες με το Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει τη συνεισφορά στα δημόσια βάρη όλων των Ελλήνων χωρίς διακρίσεις, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Και όλα αυτά και τόσα άλλα συνέβησαν στην Ελλάδα κατά την τετραετία 2010-2013 και θα εξακολουθούν δυστυχώς να συμβαίνουν τις οίδε μέχρι πότε, κατά παράβαση του Συντάγματος, το οποίο πρώτη φορά στην Ιστορία αυτού του τόπου γνώρισε τέτοια περιφρόνηση από το ίδιο το κράτος, που φάνηκε ανάξιο ενός τόσο δημοκρατικού και ανθρώπινου Συντάγματος».

Όλα αυτά δεν τα λέει ο Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, ο Καμμένος, ο Πολύδωρας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Χρυσή Αυγή, όπως με... βεβαιότητα θα πίστευε η κυβέρνηση, Σαμαράς και Βενιζέλος. Πρόκειται για διαπιστώσεις ενός ανώτατου δικαστή, του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειου Νικόπουλου, τις οποίες με ζηλευτό θάρρος και γενναιότητα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όταν άλλες γνωστές προσωπικότητες του δημόσιου βίου έχουν κρυφθεί, καταγράφει στο βιβλίο του με τίτλο «Αγαπημένο μου... Σύνταγμα ή αντισυνταγματικοί παραλογισμοί - Η αλήθεια για την σημερινή αντισυνταγματική κατάσταση της Ελλάδας», το οποίο κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από τις Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ.

Ο κ. Νικόπουλος, με παρρησία και απόλυτη σαφήνεια, παραθέτει σωρεία παραβάσεων του Συντάγματος και ομιλεί ανοικτά για γενικευμένη συνταγματική εκτροπή. Όλα τα παραπάνω είναι αυτολεξεί αποσπάσματα από τα κεφάλαια του βιβλίου του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου που βρίσκονται στις σελίδες 298 - 313. Πρόκειται για τα κεφάλαια με τίτλους:

•Οι παραβιάσεις της εθνικής μας κυριαρχίας στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης.

•Οι παραβιάσεις του Συντάγματος ως προς την επικύρωση των δανειακών συμβάσεων.

•Αντισυνταγματική η παρουσία της «τρόικας» στην Ελλάδα ως αντικυριαρχική.

•Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία - Άρθρο 1 και 3 του Συντάγματος. Ο εμπαιγμός του Λαού.

•Γενικές παρατηρήσεις. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Βασίλειος Νικόπουλος επελέγη πρόεδρος του Αρείου Πάγου το 2007, από την τότε κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Είχε, δε, διατελέσει επί σειρά ετών μέλος του διδακτικού προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δικαστών.

 





Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ Μ.Κ.Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΤΣΑΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΧΕΙΟ

 
Συγχαρητήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη για το έργο της Αποστολής


 Με τη φράση "το έργο σας στην "Αποστολή" είναι ουσιαστικό, Χριστιανικό, φιλανθρωπικό και τυγχάνει γενικής αναγνώρισης" ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος επισήμανε το ρόλο της Εκκλησίας στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, στη διάρκεια συνάντησης που είχε o Γενικός Διευθυντής της "Αποστολής" κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, μετά την Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία στην Κωνσταντινούπολη. Παρόντες ήταν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, Συνοδικοί Ιεράρχες, ο πρόξενος της Ελλάδος στη Πόλη κ. Αθανάσιος Αστρακάς και ο Γενικός Διευθυντής της διεθνούς Οργάνωσης IOCC κ. Ντιν Τριανταφύλλου κ.α. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, χαρακτήρισε κρίσιμη την περίοδο που διέρχεται η Ελλάδα και ζήτησε από τον κ. Δήμτσα να μεταφέρει στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο την αγάπη, την εκτίμηση, την αναγνώριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος και η ιδιαίτερα η "Αποστολή"."Διαβεβαιώστε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, είπε χαρακτηριστικά, ότι το έργο του τυγχάνει γενικής αναγνωρίσεως και οτι εμείς, όλοι μαζί, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίζουμε τις προσπάθειες σας". Ο Παναγιώτατος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες στις Ιερές Μητροπόλεις του Θρόνου που βοήθησαν και βοηθούν το Φιλανθρωπικό Έργο, όπως είπε, "της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος και ιδιαιτέρως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών". 

Ο κ. Βαρθολομαίος χαρακτήρισε χριστιανικό χρέος "να βαστάζονται τα βάρη αλλήλων" και απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, τον οποίο χαρακτήρισε "την ψυχή του κοινωφελούς έργου καθώς συντονίζει το έργο και επιστρατεύει και τις άλλες Μητροπόλεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής" του υπενθύμισε τη φράση του Ευαγγελίου που αναφέρει οτι "σε εκείνους που εδόθη πολύ, πολύ ζητηθησεται" προτρέποντας τον να συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της "Αποστολής". Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Βαρθολομαίος στον τρόπο με τον οποίο εργάζεται η "Αποστολή" λέγοντας ότι δουλεύει με συστολή , διάκριση και σεμνότητα και απευθυνόμενος στον κ. Δήμτσα ευχήθηκε "ο Θεός εν τω μέσω ημών". 

Ο Γενικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας μετέφερε το σεβασμό και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον ευχαρίστησε για την στήριξη που προσέφερε ο ίδιος προσωπικά αλλά και μέσω των Ιερών Μητροπόλεων του Θρόνου, και ιδιαίτερα την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τις Μητροπόλεις της, στις προσπάθειες του Οργανισμού να σταθεί δίπλα σε όσους υποφέρουν στην Ελλάδα. "Χωρίς την στήριξη όλων σας, δεν θα μπορούσαμε να προσφέρουμε μηνιαία στήριξη σε 56.000 συνανθρώπους μας και να δημιουργούμε δομές καθημερινής 24ωρης βοήθειας", είπε ο κ. Δήμτσας και πρόσθεσε 

"Είμαστε ευγνώμονες σε σας προσωπικά Παναγιώτατε, στη Μητέρα Εκκλησία και στους έλληνες ομογενείς. Οι Έλληνες, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις συνεχίζουν να περνάνε δύσκολα και αυξάνονται οι οικογένειες με μηδενικό εισόδημα".

 Ο κ. Δήμτσας είπε ότι με απόφαση του κ. Ιερωνύμου, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, το Κέντρο Φροντίδας Παιδιού θα φέρει το όνομα του ενώ παρέδωσε δύο βιβλία, στον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον κ. Δημήτριο, με ζωγραφιές και τις σκέψεις των παιδιών από τη ζωή τους στο Κέντρο. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ευχαρίστησε για την απόφαση τους να φέρει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού το όνομα του και δήλωσε συγκινημένος από τα γράμματα που του απέστειλαν τα παιδιά για να του εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους. 

Ο κ. Δημήτριος απευθύνθηκε στους έλληνες της Αμερικής διαβεβαιώνοντας τους ότι οι προσφορές τους πιάνουν τόπο, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο έργο της "Αποστολής", κάλεσε όσους Αρχιερείς του Θρόνου επισκέπτονται την Αθήνα να περνούν από τον Μοσχάτο και να το στηρίζουν και εξέφρασε την πρόθεση του συνεχιστεί η βοήθεια στους Έλληνες που υποφέρουν, μέσω της "Αποστολής".
 



Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΙΟΛΟΥ

 
 
Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό  Αγίας Ειρήνης Αιόλου χοροστάτησε χθες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερώνυμος. Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έψαλλε το «Χριστός Ανέστη» μαζί με το πολυπληθές εκκλησίασμα που παρακολούθησε την ακολουθία του Εσπερινού. Τον πανηγυρικό εκφώνησε ο αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο οποίος αναφέρθηκε στην «ειρήνη του Θεού» που πρέπει κάθε χριστιανός να κρατά μέσα του ευχόμενος να επιστρέψει γρήγορα η ειρήνη στην πολύπαθη Ουκρανία.