27 Φεβρουαρίου, 2014

Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ


Κατά την σημερινή συνεδρία της η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε νέο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος τον Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Χρυσοστόμου.

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος Χρυσοστόμου διακόνησε από το 1995 μέχρι σήμερα ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. Χρημάτισε Καθηγητής της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης (1995-2007) και είναι Καθηγητής από το 2008 μέχρι σήμερα στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, με γνωστικό αντικείμενο το μάθημα της «Λειτουργικής».

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964 και είναι απόφοιτος της Θεολογικής (1986) και της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1990). Είναι Διδάκτωρ Φιλολογίας με ειδικότητα στη βυζαντινή φιλολογία στο Α.Π.Θ. (1994). Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία (Besançon - Παρίσι: 1984, 1988) και στην Ιταλία (Perugia – Ρώμη: 1989, 1990) και είναι Επισκέπτης καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Ορθόδοξου Πανεπιστημίου στη Ρεπουμπλικανική Δημοκρατία του Κονγκό – R.D.C (2010) και στη Θεολογική Ακαδημία Κιέβου (2011, 2013).

Συνέγραψε 6 βιβλία και 50 επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, ενώ επιμελήθηκε πολλές επιστημονικές εκδόσεις. Διοργάνωσε 30 επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, ενώ έλαβε μέρος ως εισηγητής σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια.

Κατά καιρούς κατείχε διάφορες επιτελικές θέσεις στην εκκλησιαστική διοίκηση στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια. Χειροτονήθηκε διάκονος (1989) και πρεσβύτερος (1990) στη Θεσσαλονίκη. Διάκονος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης (1989-1990), έγινε Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Θεσσαλονίκης (1990-1994) και του ομώνυμου Ναού της Βέροιας (1995-σήμερα). Είναι μέλος εκκλησιαστικών και ακαδημαϊκών αποστολών στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, ενώ ομιλεί αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ρωσικά.

ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ. κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΟΝ Ι.Ν.ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

 

Η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας είχε την ιδιαίτερη ευλογία και χαρά να δεχθεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου ψήγματα του Τιμίου Σταυρού περιστοιχισμένα από λείψανα τριάντα αγίων της Εκκλησίας.Το υψίστης σημασίας για του ορθοδόξους πιστούς του Μονάχου εκκλησιαστικό δώρο, είναι προσφορά της ανείπωτης αγάπης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης ανταποκρινόμενος ολοπρόθυμα στο σχετικό αίτημα του Αρχιερατικού Επιτρόπου Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου πατρός Αποστόλου Μαλαμούση, προέβη - με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου - στη συλλογή και τοποθέτηση των ιερών λειψάνων σε μία αρίστης τέχνης επάργυρη λειψανοθήκη.

Με την ευλογία και έγκριση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου, μετέφερε και κατέθεσε τα ιερά λείψανα στο Μόναχο, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014. Πλήθη πιστών με επικεφαλής τον ιερό κλήρο υποδέχθηκαν τα ιερά λείψανα τα οποία θα παραμείνουν εσαεί στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στο Μόναχο προς ευλογία των πιστών.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο εφημέριος του ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βλέτσης, ο εφημέριος της Σαλβάτορκιρχε Μονάχου, Αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλίτς και ο ιεροδιάκονος π. Νικόλαος Τζώρτζης.

Τον χορό των ιεροψαλτών διηύθυνε ο πρόεδρος του Τμήματος της Ορθοδόξου Θεολογίας του Πανεπιστημίου Μονάχου, καθηγητής κ. Αθανάσιος Βλέτσης. Στο κήρυγμά του ο Πρωτοσύγγελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Μάξιμος Παπαγιάννης αναφέρθηκε στην ευλογία που παρέχουν ο Τίμιος Σταυρός και οι άγιοι στους πιστούς, όπως και στο ιστορικό της δωρεάς των ιερών λειψάνων στον Ιερό Ναό.

Ο εφημέριος του ναού, π. Γεώργιος Βλέτσης και ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης παρεκάλεσαν τον π. Μάξιμο να μεταφέρει τις θερμότατες ευχαριστίες των πιστών του Μονάχου προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κ.κ. Ιερώνυμο και ευχαρίστησαν επίσης τον ίδιο, για την έμπρακτη θετική ανταπόκρισή του στο αίτημα της εν Μονάχω τοπικής ορθόδοξης Εκκλησίας.

Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερώνυμος είχε την ευκαιρία, με αφορμή την ολιγόωρη παραμονή του στο Μόναχο, να επισκεφθεί την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα, τον Δούκα της Βαυαρίας Φράντς στο ανάκτορό του και να τον ευχαριστήσει για τη μεγάλη του δωρεά που αφορά στη χρηματοδότηση των πακέτων τροφίμων που προσφέρονται από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στις άπορες πολύτεκνες οικογένειες  της Αθήνας για ολόκληρο το 2014.

Όπως είναι γνωστό, η ΑΒΥ, ο Δούκας της Βαυαρίας εόρτασε τον Ιούλιο 2013 τα 80α γενέθλιά του και παρεκάλεσε, αντί προσωπικών δώρων, να δωριθούν χρήματα για την προσφορά τροφίμων στις άπορες πολύτεκνες οικογένειες της Αθήνας. Το Μακαριώτατο συνόδευσαν ο Πρωτοσύγγελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος του  Οικουμενικού Θρόνου π. Απόστολος Μαλαμούσης.

Ο Μακαριώτατος επέδωσε στον Δούκα της Βαυαρίας και στον γενικό διευθυντή του βασιλικού οίκου, Βαρώνο κ. Μάρκο φον Βεχτολσχάιμ, από μια τιμητική ασημένια πλακέτα, όπου εικονίζεται ο Απόστολος Παύλος να κηρύττει κάτω από την Ακρόπολη των Αθηνών, στον Άρειο Πάγο.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας
 


27/2/2014 - ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ


Ακούω πολλούς να συγκρίνουν τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου, υπονοώντας πως αν έλθει στην εξουσία θα μετασχηματισθεί σε έναν πολύ πιο συστημικό, προσαρμοστικό πολιτικό από αυτό που δείχνει σήμερα. Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με την πρόβλεψη και τη σύγκριση. Ο Ανδρέας, όσο και αν καλλιεργούσε το προφίλ του αντισυστημικού, ήταν «παίκτης» του διεθνούς συστήματος. Μπορούσε να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει στον Μιτεράν ή σε κάποιον άλλον έμπειρο πολιτικό που τον βοηθούσε να διαβάσει σωστά την παγκόσμια συγκυρία. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει δείξει τέτοιες δυνατότητες και οι διεθνείς επαφές του εξαντλούνται στην ευρωπαϊκή Αριστερά που βρίσκεται μακριά από τα κέντρα εξουσίας.

Μια δεύτερη, βασική, διαφορά είναι το πώς βλέπει το κόμμα του τον κ. Τσίπρα και πώς έβλεπε το ΠΑΣΟΚ του 1981 τον Ανδρέα. Ο κ. Τσίπρας αντιμετωπίζεται ως πρώτος μεταξύ ίσων από πολλές συνιστώσες και ιδιαίτερα από το 3% που έχει μια ιδιοκτησιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ήταν εκεί από την αρχή... Στην πλειοψηφία τους οι άνθρωποι αυτοί δεν συμφωνούν με τη στροφή προς τον ρεαλισμό και ούτε θέλγονται τόσο πολύ από την προοπτική της εξουσίας, ή τουλάχιστον δεν το δείχνουν. Ακόμη, δηλαδή, και αν ο κ. Τσίπρας έκανε έναν «έντιμο συμβιβασμό» με τους δανειστές είναι εξαιρετικά αμφίβολο κατά πόσον θα μπορούσε να πείσει τους «δικούς του» να συμφωνήσουν στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ή ό,τι άλλο θα του έθεταν ως όρο.

Υπάρχει, όμως, και μία τρίτη, πολύ σημαντική, διαφορά. Ο Ανδρέας ήταν τυχερός, όχι μόνο γιατί «συγκατοίκησε» με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για τριάμισι μεταβατικά κρίσιμα χρόνια, αλλά και γιατί η άνοδός του στην εξουσία συνέπεσε με την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, γεγονός που του έδωσε την ευκαιρία να μοιράσει πολλά λεφτά. Ήταν ατυχής η συγκυρία για την Ελλάδα, γιατί τα λεφτά ξοδεύτηκαν χωρίς να αφήσουν ίχνος επένδυσης ή υποδομής στη χώρα, αλλά πάντως μοιράσθηκαν. Ο κ. Τσίπρας, σε περίπτωση που εκλεγεί, δεν θα έχει φράγκο να μοιράσει, εκτός εάν κάποιος έχει τη φαντασίωση πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι Βόρειοι θα στείλουν ελικόπτερα που θα ρίχνουν λεφτά από τον αέρα.

Οι συγκυρίες είναι διαφορετικές, οι προσωπικότητες ακόμη πιο διαφορετικές και όποιος πιστεύει ότι ένας «εκβιασμός» στους Ευρωπαίους θα πιάσει επειδή κάποιος θα μιμηθεί τον Ανδρέα, καλά θα κάνει να επεξεργασθεί καλά το σχέδιο Β, ενδεχομένως και το Σχέδιο Γ...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

Ελλάδα: Αναχωρεί από το λιμάνι του Αργοστολίου, μετά από ενάμιση μήνα, το πλοίο της ΑΝΕΚ «Ελευθέριος Βενιζέλος» που φιλοξενούσε καθημερινά πάνω από 1.000 σεισμόπληκτους. Από το πρωί στελέχη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αναζητούν λύση για τη στέγαση των ανθρώπων αυτών, καθώς τα σπίτια τους έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τα χτυπήματα του Εγκέλαδου. Μέχρι το τέλος του 2014 θα πρέπει να έχει υποβάλει την έκθεσή της η 19μελής Ειδική Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε ομόφωνα η Ολομέλεια. Το αίτημα για τη συγκρότηση της Επιτροπής είχε υποβληθεί αρχικά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια από τον Μ.Γλέζο. Η αγωνία και ο φόβος έχουν κυριεύσει τους πάνω από 100.000 ομογενείς που ζουν μόνιμα στην Ουκρανία, καθώς η νεοναζιστική οργάνωση «Δεξιός Τομέας» έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα δραματικά γεγονότα που βιώνει η χώρα. 

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας Αλεξάνδρα Προτσένκο επιβεβαίωσε ότι θύμα επίθεσης έπεσε ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας Σπυρίδων Κιλιγκάροφ. Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και εν όψει του εορτασμού των εορτών των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Στην Αθήνα βρίσκεται την Πέμπτη ο τουρκοκύπριος διαπραγματευτής για το Κυπριακό Κουντρέτ Οζερσάι, προκειμένου να έχει επαφές στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ την ίδια ώρα στην Αγκυρα βρίσκεται για ανάλογες συναντήσεις ο ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Αν.Μαυρογιάννης.

Κόσμος: Δήλωση που αποδίδουν στον ανατραπέντα πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, στην οποία ο τέως πρόεδρος επιμένει πως είναι ο «νόμιμος πρόεδρος» της χώρας και ζητά από τη Ρωσία «να προστατεύσει την ασφάλειά του από τις πράξεις εξτρεμιστών». Οι ισορροπίες στην Κριμαία, όπου το κτίριο της τοπικής Βουλής και της περιφερειακής κυβέρνησης έχουν καταληφθεί ενώ οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δίνουν όλο και περισσότερα «σημάδια ετοιμότητας» στα σύνορα, ανησυχούν σοβαρά τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. «Το σημαντικότερο είναι να μην διασπαστεί η Ουκρανία» λέει το Βερολίνο, για «πολύ επικίνδυνο παιχνίδι» μιλά η Πολωνία. Παράλληλα, το ΝΑΤΟ κάλεσε τη Ρωσία να «μην προχωρήσει σε κινήσεις που θα κλιμακώσουν την κατάσταση ή θα δημιουργήσουν παρεξηγήσεις». 

Οι προθέσεις για μέτρα ακροδεξιού χαρακτήρα στο Κίεβο, ανάμεσά στα οποία η κατάργηση της αναγνώρισης μειονοτικών γλωσσών, η απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος ή η αποποινικοποίηση της ναζιστικής προπαγάνδας, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στο εξωτερικό. Εκτός από τη Ρωσία, την αντίθεσή του εξέφρασε ο ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου αλλά και η Ουγγαρία. Θέατρο κλιμακούμενης έντασης γίνεται η Κριμαία: Ένοπλοι, πιθανότατα φιλορώσοι, κατέλαβαν τα κτίρια της τοπικής Βουλής και της περιφερειακής κυβέρνησης. Σε συναγερμό η ουκρανική αστυνομία, με το Κίεβο να προειδοποιεί πως κινητικότητα στη ρωσική ναυτική βάση θα εκληφθεί ως «πράξη επίθεσης». 

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αυξήσει την ετοιμότητά τους· η ΕΕ παρακολουθεί με ανησυχία και το ΝΑΤΟ προειδοποιεί τη Ρωσία να μην κλιμακώσει· ρωσικά ΜΜΕ μιλούν για εμφάνιση του Γιανουκόβιτς που ζητά προστασία. Στην ιταλική πρωτεύουσα πραγματοποιείται την Παρασκευή η συνδιάσκεψη γγ του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ το Σάββατο θα γίνει το εκλογικό συνέδριο, όπου θα ανακηρυχθεί και επίσημα η υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για την προεδρία της Κομισιόν.

Οικονομία: Στο 5% επί του καθαρού ναύλου ανά επιβάτη στα υδατοδρόμια σε όλη τη χώρα καθορίστηκε το ποσό που θα εισπράττεται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπoγράφηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Υποδομών, Μ.Παπαδόπουλο. Με την ΚΥΑ καθορίζονται και ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες των τελών λειτουργίας υδατοδρομίων σε όλη την επικράτεια. Διαφωνία για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των άλλων λιμανιών με τον τρόπο που προτείνει το ΤΑΙΠΕΔ εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ιδιωτικό μονοπώλιο. 

Προκρίνει, δε, την αξιοποίηση μέσω παραχωρήσεων σε πολλούς επενδυτές, μέθοδος που είναι συμβατή και με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Καμπανάκι» για τον κίνδυνο επιδείνωσης του κοινωνικοπολιτικού κλίματος, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει κινδύνους και αβεβαιότητες χτύπησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη ολοκληρωμένης εθνικής πολιτικής για την έξοδο από την κρίση, και υποστηρίζοντας ότι απαιτείται νέο μοντέλο ανάπτυξης.

Αθλητισμός: Ο Τάσος Σιδηρόπουλος ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι «αιωνίων» μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που θα γίνει την Κυριακή στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης", για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο ρέφερι από το σύνδεσμο Δωδεκανήσου δεν έχει «σφυρίξει» ποτέ στο παρελθόν αναμέτρηση των δύο μεγάλων αντιπάλων. Στο μεταξύ, ο Θανάσης Γιάχος από τη Χίο θα είναι ο διαιτητής στην αναμέτρηση του Εργοτέλη με τον ΠΑΟΚ. 

Καθησυχαστικός παρουσιάστηκε πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής αναφορικά με την αρνητική απάντηση του Φερνάντο Σάντος στην ανανέωση του συμβολαίου του με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ύστερα από το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Σε συνεντευξή του ξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο διάδοχος του Πορτογάλου προπονητή θα είναι άξιος.Την ανατροπή ψάχνει σήμερα (22:05, ΑΝΤ1) ο ΠΑΟΚ στο «Ντα Λουζ». Υστερα από το 0-1 της Μπενφίκα (με γκολ off side του Λίμα) στη Θεσαλονίκη, η ομάδα του Στέφενς πρέπει να σταματήσει το αήττητο που έχουν οι Πορτογάλοι εντός έδρας στην Ευρώπη, για να πάρει το εισιτήριο για τη συνέχεια του Europa League.


ΓΕΓΟΝΟΤΑ (27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ)

380: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Μέγας Θεοδόσιος αναγνωρίζει τον χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία του κράτους.

1869: Εγκαινιάζεται ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος Αθηνών - Πειραιώς. Πρώτοι επιβάτες η βασίλισσα Όλγα και ο τότε πρωθυπουργός Αλέξανδρος Ζαΐμης.

1959: Θεμελιώνεται στην Αθήνα το ξενοδοχείο “Hilton”.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

274: Μέγας Κωνσταντίνος, πρώην αυτοκράτορας του Βυζαντίου.

1950: Franco Moschino, Ιταλός μόδιστρος.

ΘΑΝΑΤΟΙ

1943: Κωστής Παλαμάς, σημαντικός ποιητής.


 

ΕΚΛΕΨΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ 360 ΕΚΑΤ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ


Μία εταιρεία που ασχολείται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ανακάλυψε κλεμμένα στοιχεία από 360 εκατομμύρια λογαριασμούς, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι προς πώληση στις μαύρες αγορές, παρόλο που δεν είναι σίγουρο από πού προέρχονται ή που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις, εξαιτίας της πιθανότητας τα ονόματα χρηστών και οι κωδικοί πρόσβασης να ανοίξουν τις πόρτες σε online τραπεζικούς λογαριασμού, εταιρικά δίκτυα, αρχεία υγείας και σχεδόν κάθε είδος ηλεκτρονικού συστήματος.

Ο Άλεξ Χόλντεν, ο επικεφαλής αξιωματικός ασφαλείας δεδομένων της εταιρείας Hold Security LLC, δήλωσε πως πιστεύει ότι τα στοιχεία εκλάπησαν σε ξεχωριστές επιθέσεις και ότι οι εταιρείες που έχουν δεχτεί κυβερνο-επίθεση μπορεί να μη γνωρίζουν ότι έχουν πέσει θύματα.«Έχουμε προσωπικό που δουλεύει ανελλιπώς προσπαθώντας να αναγνωρίσει τις ταυτότητες των θυμάτων», είπε.

Ο Χόλντεν δήλωσε ότι δεν έχει δώσει στις αρχές ή σε άλλες εταιρείες διαδικτυακής ασφαλείας πληροφορίες σχετικά με τις επιθέσεις, ωστόσο σκοπεύει να ενημερώσει τις επιχειρήσεις που έχουν πέσει θύματα, εφόσον το προσωπικό του καταφέρει να ταυτοποιήσει τα στοιχεία.

ΠΡΟΒΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ: ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ 250.000 ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΡΜΑΤΑ


"Πρόβα πολέμου" από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις: Αυτή την στιγμή μια τεράστια πολεμική μηχανή στην δυτική και κεντρική Ρωσία έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, μετά από αιφνιδιαστική διακλαδική άσκηση που διέταξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν, όπως μετέδωσα το πρακτορείο ΙTAR-TASS. Περίπου 250.000 προσωπικό 1500 άρματα μάχης και 3.000 ΤΟΜΑ, αλλά και συστοιχίες πυραύλων εδάφους-εδάφους Iskanter και παντός είδους οπλικά συστήματα, όπως και μαχητικά S-30, Su-35, SU-34, MiG-29 κλπ, συμμετέχουν στην άσκηση.

Συγκεκριμένα συμμετέχουν αντιαεροπορικά συστήματα S-300, S-400, Pantsir-S1, Tor-M1 κλπ. Επίσης συμμετέχει στην άσκηση και ολόκληρος ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας με τις μονάδες των βομβαρδιστικών και της ναυτικής Αεροπορίας (Τu-22, Tu-95 κλπ). «Σύμφωνα με μια διαταγή του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας οι δυνάμεις της Δυτικής Στρατιωτικής Διοίκησης τέθηκαν σε κατάσταση ετοιμότητας στις 14:00 (12:00 ώρα Ελλάδας) σήμερα», μετέδωσε το  Interfax επικαλούμενο την σχετική ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Ο Σόιγκου διευκρίνισε ότι τα στρατιωτικά γυμνάσια θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις και θα τερματιστούν την 3η Μαρτίου, ενώ σε αυτά θα πάρουν μέρος και δυνάμεις οι οποίες εδρεύουν στην κεντρική Ρωσία. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες Ουκρανοί πολίτες διαδηλώνουν στην Κριμαία και ζητούν την ένωση με την "μητέρα" Ρωσία από το πρωί σήμερα.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της ρωσικής Κρατικής Δούμας, Αλεξέι Πουσκόφ δήλωσε ότι πιστεύει ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της Κριμαίας απορρίπτουν τη νέα ουκρανική δημοκρατία, διαμηνύοντας ότι πρέπει να εκφράσουν τη βούλησή τους. «Η πλειοψηφία του πληθυσμού της Κριμαίας σίγουρα δεν θέλουν να μείνουν στη νέα ουκρανική δημοκρατία»,δήλωσε ο Πουσκόφ στο λογαριασμό του στο Twitter την Τετάρτη. 

«Αν η Δύση έχει αναγνωρίσει τα αποτελέσματα της πλατείας Ανεξαρτησίας ου έγιναν οι διαδηλώσεις κατά του Γιανουκόβιτς) ως τη φωνή του λαού της Ουκρανίας, θα πρέπει επίσης να αναγνωρίσουν επίσης ότι οι πολίτες της Κριμαίας έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν τη βούλησή τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

AΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!- ΡΩΣΙΚΑ ΤΟΜΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ "ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ"


Koμβόι με δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (TOMA) BMP-2 και άρματα Τ-80, εθεάθησαν να κατευθύνονται προς το Νοβοροσίσκ προκειμένου να φορτωθούν σε πλοία και να μεταφερθούν στην Σεβαστούπολη, ενώ το ουκρανικό Κοινοβούλιο απαγόρευσε την ρωσική, αλλά και την ... ελληνική γλώσσα στην Ουκρανία! Σε ότι αφορά τα BMP-2, πρόκειται για έναν μηχανοκίνητο Λόχο, μαζί με τα οχήματα υποστήριξής του.

Όλα αυτά ενώ η Ρωσία επανέρχεται στο "χαρτί" Γιανουκόβιτς Την ίδια στιγμή η πρόεδρος της άνω Βουλής της Ρωσίας Valentina Matviyenko, πολύ γνωστή στην Ελλάδα από την επίσκεψή της τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Αθήνα, δήλωσε πως "ο Viktor Yanukovych είναι ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας καθώς καμία νόμιμη διαδικασία δεν κινήθηκε για να του αφαιρέσει την εξουσία". Και συμπλήρωσε ότι "Η Ρωσία αυτό αναγνωρίζει και κανένας άλλο".

«Ο πρόεδρος Yanukovych είναι ένας νόμιμος πρόεδρος. Εάν οι Ουκρανοί πολίτες και η Verkhovna Rada (Βουλή) θέλουν να τον απομακρύνουν από την εξουσία πρέπει να συμμορφωθούν με ορισμένες νόμιμες διαδικασίας»,δήλωσε πιο συγκεκριμένα η πάρεδρος της ρωσικής  Βουλής για να προσθέσει:

«Αυτές είναι η διαδικασία μομφής. Στη συνέχεια το θέμα πρέπει να οδεύσει προς το ανώτατο δικαστήριο και στο συνταγματικό δικαστήριο. Όταν όλες οι διαδικασίες ολοκληρωθούν τότε μόνο θα παύσει να είναι ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας. Μέχρι τότε αυτός είναι ο νόμιμος πρόεδρος».

Η Matviyenko αναφέρθηκε και στην επαναφορά του συντάγματος του 2004:

«Το γεγονός ότι η Ουκρανία θα επιστρέψει στο σύνταγμα του 2004 εγείρει αγανάκτηση σε όλη την περιοχή. Σε κάθε δημοκρατικό κράτος μια αναθεώρηση του συντάγματος προϋποθέτει μια εθνική συμφωνία. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις, οι πολιτικοί οργανισμοί και οι περιφερειακές αρχές πρέπει να εργαστούν και να συμφωνήσουν στο νέο αυτό σύνταγμα και φυσικά μια τέτοια αναθεώρηση πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα. Μια μικρή ομάδα ανθρώπων δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας μια τέτοια διαδικασία όπως γίνεται τώρα στην Ουκρανία»κατέληξε η πρόεδρος της ρωσικής άνω Βουλής.

Σε ποια ψηφισθέντα μέτρα αναφέρεται η Μαϊστρένκο:

  • Σχέδιο απόφασης κατάργησης του δικαιώματος των μειονοτήτων στη χρήση της γλώσσας τους. Συγκεκριμένα, απαγορεύθηκαν τα Ρωσικά, τα Ρουμανικά, τα Ουγγρικά και τα Ελληνικά.
  • Σχέδιο Νόμου για την κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε την ναζιστική προπαγάνδα (!!!)
  • Σχέδιο απόφασης για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας
  • Σχέδιο ψηφίσματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σοβιετικής κατοχής της Ουκρανίας
  • Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό ως υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας του Avakov και τον διορισμό μελών της εθνικιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας» στο Υπουργείο
  • Σχέδιο απόφασης για το «Πάνθεον των εθνικών ηρώων»
  • Σχέδιο διατάγματος για την εισαγωγή δημοσιονομικών περιορισμών
  • Σχέδιο ψηφίσματος για την απόδοση τιμής στους συμμετέχοντες στις ένοπλες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των ειρηνικών διαδηλώσεων
  • Σχέδιο απόφασης για το διορισμό του μέλους του ακροδεξιού κόμματος «Svoboda» Mahnitskogo στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα
  • Σχέδιο Νόμου για τα καθήκοντα του Προέδρου της Ουκρανίας
  • Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό του μέλους του κόμματος Udar Nalivaychenko ως επόπτη της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας
  • Σχέδιο απόφασης της απόλυσης από την υπηρεσία των στρατιωτών και αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας. Στη θέση τους θα προσληφθούν μέλη των ακροδεξιών ομάδων.
Όλα αυτά σε μία χώρα που πλέον κυβερνάται ελέω ΗΠΑ και ΕΕ από την διεφθαρμένη συμμορία της Γ.Τομοσένκο και ... νεοναζιστές απογόνους των γερμανικών SS!