01 Ιανουαρίου, 2014

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Υγεία και δύναμη σε όλο τον κόσμο ευχήθηκε μέσω του 89,5 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος με αφορμή την έναρξη της νέας ημερολογιακής χρονιάς και την εορτή του Μεγάλου Βασιλείου ευχήθηκε μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας "σε όλους και στον καθένα από τους πιστούς ακροατές να έχουν δύναμη, υγεία και υπομονή, να μην φοβηθούν τις δυσκολίες, γιατί αφού υπάρχει ο Χριστός και η πίστη μας, η ελπίδα ζωντανεύει και ξανακάνει καινούργιο τον άνθρωπο και του δίνει δύναμη για καινούργιους αγώνες. Καλή χρονιά σε όλους".

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΤΕΛΕΣΘΗ Η ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ.

Την καθιερωμένη Δοξολογία για την έναρξη της νέας ημερολογιακής χρονιάς τέλεσε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στον Ι. Ν. Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, εκπροσώπων Πατριαρχείων και ξένων Εκκλησιών, του Περιφερειάρχη, του Δημάρχου Αθηναίων, Υπουργών, Βουλευτών, Πολιτευτών, αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, κληρικών και λαϊκών.  Μετά τη Δοξολογία ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε "Χρόνια πολλά με υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο". Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο και ευχήθηκε στον κ. Παπούλια για την νέα χρονιά.