02 Νοεμβρίου, 2013

ΔΕΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΛΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 

Όλοι οι κάλυκες που βρέθηκαν και περισυνελέγησαν από την αστυνομία στο σημείο της διπλής δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, προέρχονται από το ίδιο όπλο τύπου Zastava, διαμετρήματος 9 mm. Από τον χώρο της διπλής ανθρωποκτονίας είχαν περισυλλεγεί, δώδεκα κάλυκες. Ύστερα από τη βαλλιστική έρευνα που έγινε στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, το όπλο δεν ταυτοποιήθηκε με άλλη υπόθεση στο παρελθόν. Σημειώνεται ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση, με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., μελετά βίντεο που έχει καταγράψει τη σκηνή της δολοφονικής επίθεσης. Το βίντεο, όπως δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, παρέδωσε ο ίδιος από τα γραφεία.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δράστες της δολοφονίας προσέγγισαν πεζή τα θύματα, αφού αποβιβάστηκαν σε κοντινό σημείο, από δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν.  Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες άφησαν τη μοτοσικλέτα, μάρκας Honda Varandero, σκούρου χρώματος, λίγο πιο πάνω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην απέναντι πλευρά του δρόμου, γύρισαν με τα πόδια στο σημείο, όπου βρίσκονταν τέσσερα άτομα και ο ένας τους πυροβόλησε με το εννιάρι πιστόλι. Αποτέλεσμα ήταν να πέσουν νεκροί από τις σφαίρες ο 27χρονος Γιώργος Φουντούλης και ο 22χρονος Μανώλης Καπελώνης, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας που εξακολουθεί να  νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς", μετά από χειρουργική αντιμετώπιση των τραυμάτων του στη θωρακική και κοιλιακή χώρα.

Σύμφωνα με νεότερο δελτίο που εξέδωσε το νοσοκομείο, μετά την επίσκεψη των χειρουργών στον ασθενή δεν κρίνεται απαραίτητη οποιαδήποτε άλλη χειρουργική παρέμβαση. Το νοσοκομείο εξακολουθεί να χαρακτηρίζει κρίσιμη την κατάστασή του και θα επανέλθει με νεότερο ιατρικό δελτίο, εφόσον υπάρχει αξιοσημείωτη μεταβολή. Μετά τη διπλή δολοφονία, από την εκτεταμένη έρευνα της αστυνομίας βρέθηκαν διάφορες κλεμμένες μοτοσικλέτες, αλλά δεν διαπιστώθηκε άν είναι κάποια απ' αυτές των δραστών. Σημειώνεται πως σήμερα βρέθηκε μοτοσικλέτα, δύο  χιλιόμετρα από το σημείο της διπλής ανθρωποκτονίας στο Νέο Ηράκλειο.  Εξετάζεται από την αστυνομία αν χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες της επίθεσης.

Η Α.Μ. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Στην Κύπρο μεταβαίνει σήμερα  Σάββατο, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας επισκέπτεται και πάλι την Εκκλησία της Κύπρου προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος εορτάζει τα 50 χρόνια εκκλησιαστικής του διακονίας. 

Η επίσκεψη αυτή είναι η δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα, μιας και την προηγούμενη Κυριακή βρισκόταν ξανά στο νησί για τις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στη Λάρνακα, προς τιμή του Μητροπολίτη Κιτίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, αυτή τη φορά, θα παρευρεθεί για να τιμήσει τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χρυσόστομο, ο οποίος συμπληρώνει 50 χρόνια Ιερατικής Διακονίας ο οποίος και θα μετάσχει στο Πολυαρχιερατικό Συνοδικό Συλλείτουργο που θα πραγματοποιηθεί στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο, την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013.
 
κ. Μαρία Χρυσοστόμου
 
Στη συνέχεια, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας κ.κ. Ιερώνυμος θα τιμήσει, στις 11.30 το πρωί, σε ειδική τελετή, που θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιερού ναού του αγίου Γεωργίου στα Λατσιά, την κ. Μαρία Χρυσοστόμου, η οποία με την χαρακτηριστική και συμβολική ενέργειά της στο παρελθόν είχε προσφέρει προσωπικό οικογενειακό κειμήλιο για να εκποιηθεί προς ανακούφιση των εμπερίστατων αδελφών μας στην Ελλάδα, η οποία έδωσε νέα ώθηση και ενίσχυση στις προσπάθειες που καταβάλλει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών υπέρ των πενήτων αδελφών μας.