25 Σεπτεμβρίου, 2013

ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΛΕΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ


Την ακολουθία του αγιασμού με αφορμή την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Παρευρέθησαν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στελέχη του δικαστικού σώματος, δικαστές, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και δικηγόροι.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα χαρίσματα που ενδεχομένως έχει ο κάθε άνθρωπος και στον τρόπο που τα αξιοποιεί. "Αν ο καθένας κρατήσει το χάρισμά του για τον εαυτό του, τότε πέφτει σε αίρεση" ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε πως "τα χαρίσματα δεν είναι για τον εαυτό μας, αλλά για τους άλλους"."Έχουμε όφελος τα χαρίσματά μας, να τα αυξήσουμε και να τα καταθέσουμε στην Αγία Τράπεζα και εκεί όλα θα γίνονται καρπός και για αυτούς που τα προσφέρουν και για αυτούς που έχουν ανάγκη.

Σήμερα βρισκόμαστε σε μια δύσκολη εποχή και πρέπει το τάλαντο που έχει ο καθένας μας να το προσφέρει στον συνάνθρωπό του. Κάλεσε, ωστόσο, τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να προβληματιστούν και να διαθέτουν τα χαρίσματά τους για το κοινό καλό, ενώ τους ευχήθηκε να έχουν μία χρονιά δημιουργική με συνεργασία και ενότητα.

ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΔΩΝΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

Από την 1η Ιανουαρίου 2014 πιθανότατα έρχεται το χαράτσι των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία, το οποίο θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς, χωρίς προς το παρόν να γίνεται λόγος για εξαίρεση ευαίσθητων ομάδων, όπως οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι πολύτεκνοι και οι χαμηλόμισθοι. Παράλληλα, «ψαλιδίζεται» στα 2 δισ. ευρώ η φαρμακευτική δαπάνη για το 2014 (από 2,37 δισ. ευρώ σήμερα) και αυξάνεται η χρήση των γενοσήμων στο 60%. Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, μετά την πρωινή δίωρη συνάντησή του με τους αξιωματούχους της τρόικας.

Το χαράτσι των 25 ευρώ για την εισαγωγή - νοσηλεία στο ΕΣΥ «κλειδώνει» -όπως έχει δημοσιεύσει η «δημοκρατία» ήδη από τις 14 Αυγούστου- παρά τις αρχικές διαψεύσεις του υπουργού και τα «παζαρέματα» για το ύψος του «εισιτηρίου» και παρά το γεγονός ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος της νοσηλευτικής δαπάνης. Και χθες, βέβαια, ο υπουργός Υγείας, σε μια προσπάθεια να... χρυσώσει το χάπι στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους φτωχούς ασφαλισμένους, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν για άλλη μία φορά το «μάρμαρο», είπε: «Εάν το διατηρήσουμε (το εισιτήριο των 25 ευρώ) γιατί μπορούμε να επαναδιαπραγματευτούμε, θα το διατηρήσουμε μόνο με τέτοιους όρους, ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν στους ανασφάλιστους και τους απόρους».

Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης δεν διευκρίνισε εάν από το χαράτσι θα εξαιρεθούν οι χρόνια πάσχοντες (καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς, διαβητικοί κ.λπ.) που σήμερα δεν πληρώνουν στα εξωτερικά ιατρεία το εισιτήριο των 5 ευρώ. Αντίστοιχα, για τους λαθρομετανάστες (που επίσης εξαιρούνται από το 5ευρω) ο υπουργός ζήτησε από την τρόικα να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ενωση το κόστος νοσηλείας τους. Το αίτημα αποδέχτηκαν οι ξένοι δανειστές μας, αλλά θα φανεί στην πράξη εάν θα ισχύσουν όσα εξήγγειλε ο υπουργός.

Το εισιτήριο νοσηλείας των 25 ευρώ προκάλεσε ξανά θύελλα αντιδράσεων στον ιατρικό κόσμο της χώρας. Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει: «Σε ένα κράτος που στηρίζεται στον εθελοντισμό και στα κοινωνικά ιατρεία για να μην πεθάνουν οι ανασφάλιστοι, το μέτρο επιβολής του 25ευρου εισιτηρίου για την εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο από τις αρχές του 2014 είναι ανεπίτρεπτο για τους μικροσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους». Στο μεταξύ, ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι τα πιράνχας της Υγείας δεν πτοούνται από τους ελέγχους μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Ειδικότερα, έχουν εντοπιστεί 87 γιατροί του ΕΟΠΥΥ (ορθοπεδικοί, καρδιολόγοι και παθολόγοι) που υπερ-συνταγογραφούν. Για παράδειγμα, ορθοπεδικός από τη Λάρισα συνταγογράφησε φάρμακα αξίας 400.000 ευρώ σε έναν μήνα! Οσον αφορά τον ΕΟΠΥΥ, θέση της τρόικας είναι ότι δεν υπάρχει ασφαλιστικό ταμείο στην Ευρώπη που να είναι ταυτόχρονα αγοραστής και πάροχος υπηρεσιών υγείας.


 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ελλάδα

Φύλλο και φτερό έκαναν οι «αδιάφθοροι» της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. το Αστυνομικό Τμήμα της Νίκαιας, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας έρευνας για τυχόν σχέσεις και εμπλοκή αστυνομικών σε δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής. Κατά την έρευνα κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι από υπολογιστές, αλλά και φάκελοι υποθέσεων που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Σε 17 προσαγωγές ατόμων - κατά πληροφορίες μελών της Χρυσής Αυγής - στην πλατεία Θεάτρου, κοντά στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ στον Πειραιά, προχώρησε το βράδυ της Τρίτης, η ομάδα πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας της ΕΛ.ΑΣ. Το πρωί της Τετάρτης οι 17 αφέθησαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους.

Τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια «κατέβασαν ρολά». Οι πινακίδες με τον μαίανδρο και το λογότυπο της Χρυσής Αυγής κατέβηκαν, ενώ το κτίριο άδειασε, μετά από αποκαλύψεις για τη δράση των μελών της. Την αστυνομικό που συνέλαβε τον χρυσαυγίτη δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γ.Ρουπακιά, στην Αμφιάλη προτίθεται να βραβεύσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Μια φωτογραφία με τον επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια Γ.Πατέλη να οπλοφορεί με πιστόλι Walter PP, δηλαδή εκείνο που χρησιμοποιούσαν οι ναζιστικές δυνάμεις, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Ο ίδιος φέρεται εξαφανισμένος, ενώ έχει ταυτοποιηθεί στη λίστα των έξι ατόμων που είχαν συνομιλήσει με τον καθ'ομολογία δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γ.Ρουπακιά λίγη ώρα πριν από τη δολοφονική επίθεση.

Κόσμος

Για πέμπτη ημέρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα υφαντουργεία του Μπανγκλαντές, οι οποίοι απαιτούν αύξηση των μισθών πείνας. Τις προηγούμενες ημέρες, περίπου 100 εργοστάσια είχαν κλείσει ενώ οι επιχειρήσεις ανησυχούν πως θα καθυστερήσουν την παράδοση παραγγελιών στις εταιρείες της Δύσης. Πολλοί και ισχυρότατοι μετασεισμοί ακολούθησαν το χτύπημα του Εγκέλαδου με 7,7 βαθμούς στο κεντρικό Πακιστάν, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο εν μέσω ερειπίων. Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 238 νεκρούς, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες. Ο σεισμός ήταν τόσο δυνατός που φέρεται, σύμφωνα με μαρτυρίες, να προκάλεσε και την «ανάδυση» μικρού νησιού στον κόλπο του Ομάν.

Η Google δημιούργησε ένα νέο ιστότοπο (www.constituteproject.org) όπου συγκέντρωσε κάτω από μια ενιαία «στέγη» τα κείμενα όλων των Συνταγμάτων του κόσμου, με στόχο, όπως είπε, να βοηθήσει τις χώρες του πλανήτη να μάθουν η μία από την άλλη και έτσι να αποφύγουν πολιτικές κρίσεις και συγκρούσεις. Σε μετριοπαθείς τόνους κινήθηκε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του Ιρανού νέου προέδρου Χασάν Ροχανί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο οποίος επανέλαβε ότι η Τεχεράνη «δεν είναι απειλή» για τη διεθνή κοινότητα και στάθηκε στην ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ακροατήριο της ομιλίας - από την οποία έλειπαν μεν οι «βιτριολικές» κορώνες του προκατόχου του Ροχανί, όπως όμως και απτές προτάσεις για τις συνομιλίες - φαίνεται ότι ήταν όχι μόνο η διεθνής κοινότητα αλλά και η κοινή γνώμη του Ιράν. Η πρώτη υποδοχή των ξένων διπλωματών είναι μάλλον επιφυλακτική, καθώς περιμένουν «πράξεις» από την Τεχεράνη. Παρά τα διπλωματικά ανοίγματα εκατέρωθεν, στη θεωρία μένει τελικά το ενδεχόμενο μίας πρώτης συνάντησης Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και δεκαετίες.

Οι πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα και Χασάν Ροχανί δεν θα έλθουν ενώπιος ενωπίω στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καθώς σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους η συνάντηση αποδείχθηκε «πολύ περίπλοκη» για την ιρανική πλευρά. Ο Ιρανός πρόεδρος είχε στη Νέα Υόρκη συνομιλία με τον Φρανσουά Ολάντ, καθώς και την Κριστίν Λαγκάρντ.

Οικονομία

Σταθεροποιητικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση της Τετάρτης, διατηρώντας αποστάσεις από το πτωτικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών. Διέψευσε σήμερα, Τετάρτη, το υπουργείο Οικονομικών ότι θα κάνει χρήση της δυνατότητας που προβλέπει η νομοθεσία για την περικοπή των κονδυλίων των υπουργείων κατά 10% σε περίπτωση που υπάρχουν κίνδυνοι αστοχιών στον προϋπολογισμό.

Ειδική τροπολογία κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών, ρυθμιστική αρχή επιβατικών μεταφορών και άλλες διατάξεις» σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την μεταφορά της έδρας της Βιοχάλκο στο Βέλγιο. Η τροπολογία προβλέπει ότι πλέον απαιτείται ποσοστό 95% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου μιας εισηγμένης επιχείρησης, προκειμένου αυτή να αποφασίσει τη συγχώνευση-απορρόφησή της με άλλη εισηγμένη η οποία θα εκδώσει μετοχές ως αντάλλαγμα.

Αθλητισμός

Σύμφωνα όμως με την «As», δεν άρεσε στον Μέσι η αλλαγή του από τον Μαρτίνο στο ματς με τη Σοσιεδάδ και για αυτό το λόγο επέλεξε να δείξει τη δυσφορία του με το να μην του δώσει το χέρι κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο. «Αυτό που δεν θα αποδεχτώ είναι πως συγκεκριμένα μίντια λένε ψέματα για καταστάσεις με επίκεντρο εμένα» σχολίασε ο ίδιος...
  
Με τους πρώτους αγώνες της Β` φάσης και την συμμετοχή των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, συνεχίζεται το επόμενο διήμερο, το κύπελλο Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός έχει εύκολο έργο υποδεχόμενος τον Φωκικό, όπως και ο ΠΑΟΚ, που θα φιλοξενήσει την Αναγέννηση Καρδίτσας. Παράλληλα, ο Πλατανιάς είναι το φαβορί με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης, όπως και ο Παναθηναϊκός που υποδέχεται τον Εργοτέλη.

 Η Μπαρτσελόνα νίκησε εύκολα με 4-1 την Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Καμπ Νου» και έκανε το «6x6» στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η «Μπάρτσα» πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα με τέρματα των Νεϊμάρ (5΄) και Μέσι (8΄). Στο 23΄ ο Μπούσκετς «έγραψε» το 3-0, ενώ για τους Βάσκους μείωσε ο Ντε λα Μπέλα στο 64΄. Στο 77΄ ο Μπάρτρα διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Με νίκες προχώρησαν Μάλαγα και Ατλέτικο Μαδρίτης.



ΓΕΓΟΝΟΤΑ (25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ)

1982: Η Σοφία Σακοράφα επιτυγχάνει παγκόσμιο ρεκόρ ακοντισμού στα Χανιά, με βολή στα 74,20 μ.

1992: Μόσχα και Washington εξαλείφουν ένα από τα τελευταία κατάλοιπα του Ψυχρού Πολέμου, επιτρέποντας την ελεύθερη διακίνηση δημοσιογράφων και επιχειρηματιών που εργάζονταν στην ΕΣΣΔ ή στις ΗΠΑ.

2005: Η Ελλάδα νικά άνετα με 78-62 την Γερμανία και κατακτά την κορυφή της Ευρώπης στο 34ο Ευρωμπάσκετ που διεξήχθη στην Σερβία και το Μαυροβούνιο.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

1944: Michael Douglas, αμερικανός ηθοποιός και παραγωγός.

1951: Pedro Almodovar, το «τρομερό παιδί» του ισπανικού κινηματογράφου και ένας από τους σημαντικότερους εν ενεργεία σκηνοθέτες αυτή την στιγμή παγκοσμίως.

1969: Katherine Zeta Jones, Ουαλή ηθοποιός, σύζυγος του Michael Douglas.

ΘΑΝΑΤΟΙ

1849: Johan Strauss, ο πατήρ, Αυστριακός συνθέτης κλασικής μουσικής.



ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΟΣ & ΜΑΣ... ΚΛΕΒΟΥΝ

 

Τελικά φαίνεται ότι τρόϊκα και κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους "αφελείς της Αριστεράς" ή κάποιους ηγέτες της Αριστεράς που έχουν 'δεύτερες σκέψεις" και προσβλέπουν σε συνεργασία με ττην τρόϊκα, είναι αποφασισμένες να βάλουν "μπουρλότο" στην χώρα με αφορμή την δολοφονία στο Κερατσίνι. Ο στόχος ένας: Να μετατεθεί το δημόσιο ενδιαφέρον από το έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας με την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου στους διεθνείς τοκογλύφους σε συνεργασία πάντα με την εγχώρια πολιτική ελίτ.

Μόνο έτσι εξηγείται το γεγονός ότι ο "Mr. Bad News" o γενικός διευθυντής του STRATFOR, George Friedman, ήρθε άρον-άρον στην Ελλάδα και όπως αναφέρει στις συζητήσεις του (συνεργάτης του defencenet.gr βρέθηκε σε ομήγυρη συνομιλιτών του) "Προβλέπει ένταση και αναταραχή στην Ελλάδα". Το STRATFOR είναι το γνωστό think tank που πολλοί θεωρούν ότι είναι "παρακλάδι" της CIA και βέβαια στελεχώνεται από πρώην στελέχη της CIA, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας κλπ. που τώρα προσφέρουν είτε στο δημόσιο είτε στυος ιδιώτες με το "αζημίωτο", τις υπηρεσίες τους.
  
Ο George Friedman,ένας ιδιαίτερα έξυπνος και μεθοδικός άνθρωπος, από την Αθήνα διατύπωσε στος συνομιλητές του την εκτίμηση ότι "Είναι πολύ δύσκολο  το να θέσει η κυβέρνηση εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή αφού κάτι τέτοιο παραβαίνει το Σύνταγμα, ενώ και τα στοιχεία που υπάρχουν για να τεκμηριωθεί η συλλογικά παράνομη δράση είναι εξαιρετικά αδύναμα" Επίσης σημείωσε ότι "Οι εξτρεμιστικές πολιτικές ομάδες (έτσι χαρακτηρίζει το τρίτο σε δημοφιλία πολιτικό κόμμα της Ελλάδας ο Αμερικανός) συχνά ενισχύονται και ριζοσπαστικοποιούνται περισσότερο όταν διώκονται, καθώς θυματοποιούνται, και άρα ίσως είναι καλύτερο να παραμείνει στην πολιτική ζωή της χώρας η Χρυσή Αυγή, ώστε να διατηρείται υπό κάποιον έλεγχο”.
  
Και κατέληξε λέγοντας ότι "Το βέβαιο είναι ότι ανεξαρτήτως του μέλλοντος της Χρυσής Αυγής ως πολιτικού κόμματος, η υποστήριξη των εξτρεμιστικών και αντισυστημικών κομμάτων θα παραμείνει υψηλή τα επόμενα χρόνια". Ας δούμε έναν χαρακτηριστικό τρόπο του πως δρά του STRATFOR και ο ίδιος ο George Friedman μέσα από ένα τηλεγράφημα του STRATFOR που διέρρευσε στο WikiLeaks: "Θα πρέπει να τον θέσετε υπό απόλυτο έλεγχο. Έλεγχο με οικονομικά, σεξουαλικά και ψυχολογικά μέσα" λέει για παράδειγμα μήνυμα του George Friedman προς τον «αναλυτή» του Stratfor, Reva Bhalla στις 6 Δεκεμβρίου  2011, προκειμένου να αποσπάσει πληροφορίες από  Ισραηλινό πληροφοριοδότη για την ιατρική κατάσταση του προέδρου της, Hugo Chavez.
  
Επίσης από τα μηνύματα που είχαν διαρρεύσει φαίνεται ότι από 2009, ο τότε γενικός διευθυντής της Goldman Sachs,  Shea Morenz και ο διευθυντής του Stratfor, George Friedman, κατάφεραν να μετατρέψουν το δίκτυο αντικατασκοπίας σε κερδοφόρο επιχείρηση. Έτσι ο George Friedman με απόρρητο έγγραφό του με την επισύμανση «ΜΗΝ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ή ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ» αποκαλύπτει πως η  θυγατρική εταιρία StratCap  θα χρησιμοποιεί για εμπορικούς σκοπούς, τις απόρρητες πληροφορίες που αντλεί το Stratfor καθώς και οι γεωπολιτικές του αναλύσεις, ιδιαίτερα για κυβερνητικές δραστηριότητες που έχουν σχέση με νομισματική πολιτική και τα παρόμοια.

Να δούμε και μία άλλη πολύ σχετική με την παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα έκθεση του Stratfor που είχαμε αποκαλύψει στο defencenet.gr (αρχικά είχε δημοσιευθεί στο WikiLeaks) για την σχέση του εμφυλίου πολέμου και την διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας με το ΔΝΤ: Σύμφωνα με την απόρρητη του STRATFOR του 2009, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι "εν μέρει υπεύθυνο για τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία". Στην έκθεση που περιέχει αναλυτικές οδηγίες για το έδαφος της πρώην Γιουγκοσλαβίας με συλλογές πληροφοριών, επισημαίνεται ότι τα οικονομικά μέτρα λιτότητας του ΔΝΤ, που επιβλήθηκαν στην πρώην Γιουγκοσλαβία, πριν από τον πόλεμο, προκάλεσαν κοινωνικές αναταραχές, οι οποίες εν μέρει είναι υπεύθυνες για τον πόλεμο που ακολούθησε.
  
Αυτός είναι και ο λόγος που το «Stratfor» καθοδηγεί τους αναλυτές να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα κοινωνικά ζητήματα της περιοχής. "Οι οικονομικοί δείκτες της περιοχής είναι πολύ σημαντικοί για την ανάλυση της παγκόσμιας ύφεσης. Χρήζουν προσοχής κάθε αναταραχή που δημιουργείται στην κρίση και στην οποία συμμετέχουν συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων. Να μην λησμονηθεί ότι τα μέτρα λιτότητας που επέβαλε το ΔΝΤ στην Γιουγκοσλαβία κατηγορούνται εν μέρει ως υπεύθυνα για τον πόλεμο. Πρέπει να ληφθούν υπόψη οπωσδήποτε τα οικονομικά κίνητρα και η κοινωνική δυσαρέσκεια" αναφέρει η έκθεση.
  
Μέσα σε αυτόν τον επικοινωνιακό Αρμαγεδόνα φυσικά πέρασε στα ψιλά και ουδείς δίνει σημασία στην ακόλουθη είδηση: "Πίεση για επίσπευση της διαδικασίας των αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) άσκησαν οι επικεφαλής της τρόικας κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) κατά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας με τα στελέχη του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Οι διαγωνισμοί που έχουν ολοκληρωθεί το 2013 αναμένεται να αποφέρουν έσοδα της τάξης του 1,2 δισ. ευρώ, που αναλύεται σε περίπου 650 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ, 190 εκατ. ευρώ από τον ΔΕΣΦΑ και 150 εκατ. ευρώ από ακίνητα.

Επίσης, μέσα στο 2013 ολοκληρώθηκαν τα Κρατικά Λαχεία, που ήδη απέφεραν 190 εκατ. ευρώ, ενώ εξελίσσονται διαγωνισμοί που μπορούν να αποφέρουν επιπλέον 300 εκατ. ευρώ, όπως για παράδειγμα ο διαγωνισμός για την πώληση και επαναμίσθωση 28 κτιρίων. Όλα τα ποσά καταλήγουν στο ταμείο που έχουν δημιουργήσει οι δανειστές"... Bασικά αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα με την Χρυσή Αυγή είναι μια κλασική μέθοδο των πορτοφολάδων: Σου αποσπούν με το ένα χέρι την προσοχή και με το άλλο σου κλέβουν το πορτοφόλι...