14 Δεκεμβρίου, 2012

ΝΕΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ

Τα εγκαίνια της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας τέλεσε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μιχαήλ Θεοδώρου και ο ιερέας του νοσοκομείου π. Σιλουανός  Καλαντζής.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην αξία της ευεργεσίας λέγοντας πως υποδηλώνει την αγάπη των Ελλήνων μεταξύ τους, τονίζοντας εξάλλου πως και το οικόπεδο που βρίσκεται το νοσοκομείο Ευαγγελισμός ήταν, μια δωρεά της Ι. Μ. Πετράκη, όταν υπήρξε ανάγκη.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Υγείας μεταφέροντας το μήνυμα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τόνισε "η υπερσύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που εγκαινιάζεται σήμερα αποτελεί μια μαρτυρία ότι παρ' όλη την κρίση, παρ' όλες τις δοκιμασίες η συστηματική δουλειά δεν έχει σταματήσει. Τέτοια έργα μας ενώνουν και μας δίνουν κουράγιο".

Αναφέρθηκε, επίσης, στην αξία των χορηγιών αυτή τη δύσκολη εποχή, ενώ επισήμανε πως οι Έλληνες γιατροί είναι από τους καλύτερους στον κόσμο και ολοκλήρωσε το χαιρετισμό με τρία μηνύματα πολύτιμα σε δύσκολους καιρούς "Μήνυμα ενότητας, μήνυμα κοινωνικής προσφοράς και μήνυμα αισιοδοξίας".

Η νέα υπερσύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δώδεκα κλινών θα λειτουργήσει σε τρεις ημέρες.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ κ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΔΟΕ


ΤΟ «ΤΕΛΟΣ» ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Πότε θα γίνει το τέλος του κόσμου; Μια ερώτηση, αναζήτηση που τον τελευταίο καιρό ακούμε συχνά. Επηρεασμένοι από κείμενα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο,  ρεπορτάζ και ταινίες θεωρούν πιθανό να συμβεί το τέλος, μια παγκόσμια καταστροφή στις 21/12/2012. Άλλοι τον Ιανουάριο του 2013, το 2018 και πάει λέγοντας. Πως  φθάσαμε όμως μέχρι εδώ; Υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που έχουν αναγάγει τα έσχατα σε μέγιστο υπαρξιακό, μοναδικό ζήτημα.

Θυμίζουν τους Θεσσαλονικείς των αποστολικών χρόνων που η αναμονή των εσχάτων τους έκανε να εγκαταλείψουν τις εργασίες τους. Ο απόστολος Παύλος όμως τους ελέγχει αυστηρά «όποιος δεν θέλει να εργάζεται, δεν πρέπει ούτε να τρώει» Θεσ. Β’ γ-10 .Ο ίδιος θα τονίσει στην πρώτη του επιστολή προς τους Θεσσαλονικείς (Ε’-1) « Περί δε των χρόνων και των καιρών, αδελφοί, ου χρείαν έχετε υμίν γράφεσθαι·» Με όπλο λοιπόν την εσχατολογία, πολλές ομάδες τρομοκρατούν τα μέλη τους. Στην επικείμενη παγκόσμια καταστροφή ένας τρόπος σωτηρίας υπάρχει, να είσαι ενεργό μέλος της ομάδας.

Μάρτυρες του Ιεχωβά

Κεντρική διδασκαλία τους  είναι αυτή για τη σφαγή στον Αρμαγεδώνα, όπου ο Χριστός θα εμφανισθεί,  ως «μέγας σφαγεύς» (Διεκδίκησις, τ. Α΄, 1932, σ. 60) για να «προχωρήση εις απερίγραπτον σφαγήν, όμοια της οποίας δέν έχει γίνει» (Φως, τ. Α’, 1930, σ. 371), πριν εγκαθιδρύσει μια χιλιετή βασιλεία στον κόσμο.   Από τη φοβερή σφαγή θα εξαιρεθούν  μόνο οι Μάρτυρες του Ιεχωβα. Πότε θα γίνουν, όμως, αυτά; Οι «προφήτες» της αίρεσης έλεγαν ότι η  εγκαθίδρυση της βασιλείας θα γίνει το 1914. Ορίστηκε νέα ημερομηνία το 1918. Μετά είπαν ότι έγινε το 1914 αόρατα, το φθινόπωρο του 1925, το 1975. Σήμερα διακηρύσσουν πως «Όλα τα παθήματα θα τερματιστούν σε λίγο!» (φυλ.2012)

Πεντηκοστιανοί

Κάτι ανάλογο ισχύει και με τη διδασκαλία των Πεντηκοστιανών για την «αρπαγή της Εκκλησίας», κατά την οποία ο Χριστός θα έλθει να «αρπάξει» τούς οπαδούς του (τα μέλη της αίρεσης)  για να μην υποστούν τα δεινά του αντιχρίστου Κι εδώ η ίδια πρακτική του προσδιορισμού χρονολογιών  με βάση πάντα προφητικές αποκαλύψεις. Το 1986 (φ. 3, Μάρτ. 1986, σ. 1), η δεκαετία του 1990 (φ. 73, Ιαν. 1991, σ. 1,4),  το 1992 (φ. 79, Ιούλ. 1991, σ. 6), το 1993 κ.α

Ο μοναχός Μάξιμος

Το 2006 κυκλοφόρησε το βιβλίο του μοναχού Μάξιμου Βαρβαρή με τίτλο «ο Αντίχριστος ήλθεν». Εδώ υποστηρίζει ότι ο αντίχριστος γεννήθηκε το 1983 και θα εμφανισθεί το 2013 για να κυβερνήσει για 7 χρόνια. Με δεύτερο βιβλίο του υποστηρίζει ότι το τέλος του κόσμου θα γίνει το 2018. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με απόφαση της (12/12/2007) ενημέρωσε ότι το βιβλίο αυτό:  είναι γεμάτο από κακοδοξίες,  δεν εκφράζει την ορθόδοξη θεολογία, δεν στηρίζεται στην Αγ.Γραφή και την παράδοση της Εκκλησίας. Το 2011 ο μοναχός Μάξιμος ανακοίνωσε την έξοδο του από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Αντβεντιστές της εβδόμης ημέρας

Ο αγρότης Γουίλιαμ Μίλερ μελετούσε με πάθος την Αγία Γραφή. Από τη μελέτη του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ανάμεσα στις Γραφές είναι κρυμμένη η ημερομηνία της καταστροφής του κόσμου. Πολλοί τον πίστεψαν και τον ακολούθησαν, οι λεγόμενοι Μιλλερίτες Πίστεψαν ότι η ακριβής ημερομηνία που θα ερχόταν το τέλος, θα ήταν η 23 Απριλίου του 1843. Μετά την  24 Απριλίου οι Μιλλερίτες διασπάστηκαν. Εκείνοι που συνέχισαν να κηρύττουν το τέλος του κόσμου σχημάτισαν την εκκλησία των Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας. Το όνομά τους προέρχεται από την πίστη τους ότι η Δευτέρα Έλευση (αγγλ. Advent) του Χριστού θα γίνει γρήγορα..

Η  ουρά του Κομήτη του Χάλεϊ

Το 1881, ένας αστρονόμος μελέτησε τους κομήτες και ανακάλυψε ότι στις ουρές τους υπάρχει ένα θανατηφόρο αέριο, παρόμοιο με το υδροκυάνιο. Η μελέτη του δημοσιεύτηκε, αλλά κανείς δεν έδωσε μεγάλη σημασία. Από τότε κάθε φορά που κάποιος κομήτης  πλησιάζει την γη, ακούγονται διάφορα σενάρια τέλους.

Ελβετία 1994

Mαζική αυτοκτονία 48 μελών του «Τάγματος του Ναού του Ήλιου» Στα τέλη του Μαρτίου 1997, ο ηγέτης και ιδρυτής της ομάδας «Heavens Gate»(Πύλη του Ουρανού) Μάρσαλ Άπλγουαϊτ οδήγησε τα 39 μέλη της ομάδας στον θάνατο.

Νοστράδαμος

Ο Μισέλ ντε Νοστρεντάμ  ή απλά  Νοστράδαμος  ήταν ένας  Γάλλος φαρμακοποιός και φημισμένος μάντης, ο οποίος είχε εκδώσει συλλογές  προφητειών που έγιναν παγκοσμίως γνωστές. Οι εσχατολογικές προβλέψεις πολλές.  Το τέλος του κόσμου θα ερχόταν το 1732. Σε μία άλλη προφητεία του “Το έτος 1999, τον έβδομο μήνα/ Από τον ουρανό θα έρθει ο μεγάλος βασιλιάς του τρόμου”. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, και αποδείχτηκε ότι  ο Νοστράδαμος στο θέμα συντέλεια του κόσμου έπεσε έξω.

1 Ιανουαρίου 2000

Διάφορες θεωρίες του χάους με τα κομπιούτερ να τρελαίνονται και τον πλανήτη να καταστρέφεται με τον ερχομό της νέας χιλιετίας.

5 Μαϊου 2000 μ.Χ.

Στην περίπτωση που το τέλος του κόσμου δεν θα ερχόταν από τους υπολογιστές, ο Ρίτσαρντ Νουν είχε μια εναλλακτική, την οποία ανέλυσε στο βιβλίο του “5/5/2000 Ice: the Ultimate Disaster.” Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, οι πάγοι της Ανταρκτικής στις 5 Μαΐου του 2000 θα έλιωναν…

Το ημερολόγιο των Μάγιας

Εδώ οι θεωρίες στηρίζονται κυρίως στο ότι το ημερολόγιο των Μάγιας, ενός αρχαίου λαού της Λατινικής Αμερικής λήγει στις 21/12/2012.

Τότε, σύμφωνα με τούς διακινητές αυτών των αντιλήψεων, τελειώνει και η ιστορία του κόσμου. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι κύκλοι χρησιμοποιούν το ημερολόγιο των Μάγιας για να τρομοκρατήσουν.  Το είχαν  χρησιμοποιήσει και στις 16/8/1987. Τι λένε όμως οι ίδιοι οι Μάγιας για το ημερολόγιο τους και το τέλος του κόσμου;Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης της Γουατεμάλας εξαπέλυσαν οι Μάγιας, καταγγέλλοντας ότι συντηρεί και διαιωνίζει τον μύθο για το τέλος του κόσμου με στόχο το οικονομικό κέρδος.

«Καταδικάζουμε την απάτη, τα ψέματα και τη διαστρέβλωση της αλήθειας που χρησιμοποιεί την παράδοση για το κέρδος. Δεν λένε την αλήθεια για τους ημερολογιακούς κύκλους», τόνισε σε δηλώσεις του ο Felipe Gomez, αρχηγός της συμμαχίας των Μάγιας. (econews) Σύμφωνα με τους Μάγιας στις 21 Δεκεμβρίου δεν έρχεται το τέλος του κόσμου, αλλά το μόνο που τελειώνει είναι ένας ημερολογιακός κύκλος. Το ημερολόγιο των Μάγιας έχει 18 μήνες, 20 ημερών ο καθένας, συν έναν ιερό μήνα πέντε ημερών.

Άλλες ημερομηνίες

  2060 μ.χ …. μια σημείωση του Νεύτωνα

  2068 μ.χ ….ο αστεροειδής Απόφις θα χτυπήσει τη γη

Τι λένε όμως οι επιστήμονες;
Οι αστρολόγοι δεν βλέπουν λόγους για τις συζητήσεις περί επικείμενου «τέλους του κόσμου». «Καμία αστρονομική ή αστρολογική προϋπόθεση γι’ αυτό δεν υπάρχει», είπε  ο ιδρυτής της Ένωσης Επαγγελματιών Αστρολόγων Μπορίς Μπόικο. (ΠΗΓΗ Φωνή της Ρωσίας) Σε συνέντευξη που δόθηκε από επιστήμονες της ΝΑSΑ για το θέμα αυτό ακούστηκαν τα παρακάτω:

- Τίποτα κακό δεν θα συμβεί στη γη το 2012. Ο πλανήτης μας κινείται μια χαρά για περισσότερο από 4 δισεκατομμύρια έτη, και αξιόπιστοι επιστήμονες παγκοσμίως δεν έχουν βρει καμία απειλή που να συνδέεται με το 2012.

- Δεν θα υπάρξει καμία πλανητική ευθυγράμμιση στις επόμενες δεκαετίες, η Γη δεν θα διασχίσει το κέντρο του γαλαξία μας το 2012, και ακόμα κι αν αυτές οι ευθυγραμμίσεις ήταν να εμφανιστούν, τα αποτελέσματά τους στη Γη θα ήταν αμελητέα. Κάθε Δεκέμβριο η γη και ο ήλιος ευθυγραμμίζονται κατά προσέγγιση με το κέντρο του γαλαξία μας, αλλά αυτό είναι ένα ετήσιο γεγονός καμίας σημασίας.

- Η γη μπορεί ανά πάσα στιγμή να χτυπηθεί από κομήτες και αστεροειδής, αν και μεγάλες συγκρούσεις είναι πολύ σπάνιες. Ο τελευταίος μεγάλος μετεωρίτης που έπεσε στη Γη ήταν 65 εκατομμύρια χρόνια πριν, και αυτό οδήγησε στην εξάλειψη των δεινοσαύρων.. Ήδη έχουμε καθορίσει ότι δεν υπάρχει κανένα αντικείμενο τόσο μεγάλο όσο αυτό που σκότωσε τους δεινοσαύρους.

- Για όλα όσα λέγονται για την καταστροφή ή τις δραματικές αλλαγές του 2012, πού είναι οι αποδείξεις; Πού είναι τα στοιχεία; Δεν υπάρχει κανένας, για όλους τους πλασματικούς ισχυρισμούς που γίνονται σε βιβλία, ταινίες, ντοκιμαντέρ ή μέσω του Διαδικτύου γι αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει κανένα αξιόπιστο στοιχείο για οποιονδήποτε από τους ισχυρισμούς που γίνονται υπέρ των ασυνήθιστων γεγονότων που πραγματοποιούνται το Δεκέμβρη του 2012. (odysonline.gr)

Όλες οι θεωρίες, τα σενάρια και οι πλάνες αυτές για το τέλος του κόσμου προκαλούν αγωνία, φρίκη, ανασφάλεια ο ίδιος ο Κύριος προειδοποιεί: «Βλέπετε μή τις υμάς πλανήση … εγερθήσονται γάρ ψευδόχριστοι καί ψευδοπροφήται, καί δώσουσιν σημεία μεγάλα καί τέρατα ώστε πλανήσαι, ει δυνατόν, καί τούς εκλεκτούς» (Ματθ. 24,4-24) Μελετώντας την Ορθόδοξη διδασκαλία για τα έσχατα μπορούμε να πούμε:

1ον Κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να υπολογίσει πότε ακριβώς θα γίνει το τέλος του κόσμου μόνο ο Θεός Πατέρας γνωρίζει την ημέρα και την ώρα που θα συμβεί (Ματθ. κεφ. 24, στίχ. 36 και 42-44). Το ίδιο επαναλαμβάνει και ο απόστολος Παύλος (Α΄ Θεσσ. 5, 2-4)..

Επομένως όποιος ορίζει ημερομηνίες είναι απατεώνας

2ον Ο Ιησούς Χριστός, όταν Τον ρώτησαν οι μαθητές Του, απάντησε ότι το τέλος θα έρθει απρόσμενα, όπως ο κλέφτης μέσα στη νύχτα
Επομένως θα πρέπει να είμαστε πάντοτε έτοιμοι, με πνευματική αφύπνιση και επαγρύπνηση

3ον Πριν το τέλος θα υπάρξουν «σημεία», που θα προσανατολίσουν τους χριστιανούς όχι στο πότε ακριβώς θα γίνει, αλλά ότι πλησιάζει.

4ον Το τέλος του κόσμου δεν θα είναι  τέλος, αλλά η «Ημέρα του Κυρίου η μεγάλη και επιφανής» (Πράξεις , 2, 20), με γεγονότα που λαχταρούν από τα βάθη της καρδιάς τους οι χριστιανοί από την αρχή του χριστιανισμού!

  Θα επιστρέψει ο Χριστός γεμάτος φως και συνοδευόμενος από τους αγίους αγγέλους (Ματθ. κεφ. 25, 31).

  Θα γίνει η ανάσταση όλων των νεκρών! (κατά Ιωάννην, κεφ. 5, στίχ. 25. Α΄ Θεσσ. 4, 16. Αποκάλυψις 20, 11-13, κ.λ.π.).

  Θα νικηθεί τελείως το κακό,

  θα πάψει ο θάνατος και θα ανατείλει η αιώνια ημέρα του παραδείσου (Αποκάλυψις, κεφ. 21-22).

  Δεν πρέπει λοιπόν να περιμένουμε το τέλος με φόβο, αλλά με χαρά

  Ο απόστολος Παύλος δίνει τον τρόπο αντιμετώπισης κάθε δυσκολίας « Πάντοτε χαίρετε, αδιαλείπτως προσεύχεσθε,  εν παντί ευχαριστείτε· τούτο γαρ θέλημα Θεού εν Χριστώ Ιησού εις υμάς.» (Α’ Θεσ.ε’,16-18)

  Η ίδια η Αποκάλυψη τελειώνει με την προσευχή «Ναι, έλα, Κύριε Ιησού» (Αποκ.κβ’20) Αλλά πριν το τέλος, θα έρθει η μέρα της δικής μας συνάντησης με τον Ιησού. Θα είμαστε έτοιμοι να Τον αντικρίσουμε; Και φυσικά η ετοιμασία που θέλει ο Χριστός από εμάς δεν είναι μάσκες οξυγόνου, καταφύγια και αποθήκες τροφίμων.

  Στην Ορθοδοξία  λοιπόν δεν φοβόμαστε το «τέλος»

  Δεν ψάχνουμε για τον αντίχριστο αλλά αναζητούμε με λαχτάρα το Χριστό

  Εδώ  δεν υπάρχει κανένας κακός Θεός που να απειλεί  με ποτάμια αιμάτων

  Εδώ δεν περιμένουμε κανένα «τέλος».

  Περιμένουμε το Χριστό.