12 Νοεμβρίου, 2012

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ


Αύριο Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012, άγει τα σεπτά ονομαστήριά του η Α.Μ ο  Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος.  

Σήμερα το απόγευμα στις 16.30΄ μ.μ. θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. 

Της  Ακολουθίας του Εσπερινού θα προστεί ο Μακαριώτατος. Το πρωί της Τρίτης, 13ης  Νοεμβρίου 2012, θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου, στον ίδιο Ιερό Ναό.   

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος θα δεχθεί τις ευχές των επισήμων και του λαού, στο Μέγα Συνοδικό της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής, μέχρι τις 12.30΄ μ.μ. και το απόγευμα μεταξύ των ωρών 15.00΄ - 18.00΄μ.μ.

------------------------------

Εμείς από το Ιστολόγιό μας,
ευχόμεθα στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου
 έτη πολλά και καρποφόρα.

Π. ΒΟΙΩΤΟΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης μετά το θάνατο τεσσάρων νεογνών, μέσα σε μία εβδομάδα, που νοσηλεύονταν στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου». Η διοίκηση του νοσοκομείου διαβεβαιώνει ότι ο θάνατος των νεογνών δεν οφείλεται σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη αλλά σε σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν, γι' αυτό και δεν αποφασίστηκε το κλείσιμο της μονάδας.

Ενενήντα επτά Έλληνες περιλαμβάνει μία νέα λίστα που αφορά «offshore» λογαριασμούς στο κατάστημα της τράπεζας HSBC στα Νησιά Τζέρσεϊ. Στους λογαριασμούς των 97 Ελλήνων έχουν εντοπιστεί σχεδόν 22,3 εκατ.ευρώ. Ο νέος αμαρτωλός κατάλογος βρίσκεται ήδη στα χέρια των Βρετανών και ερευνάται εάν υπάρχουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής.
   
Ηλεκτρονικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί σήμερα, Δευτέρα, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για την ανάδειξη νέου συμβουλίου διοίκησης του ιδρύματος. Τις προηγούμενες ημέρες οι αντίστοιχες εκλογές ολοκληρώθηκαν στα περισσότερα πανεπιστήμια με ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή (από 75% έως και πάνω από 90%) εκτός από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου το ποσοστό προσμετρούμενων ψήφων 52,4% (ποσοστό συμμετοχής με τα λευκά 55,1%) ήταν το χαμηλότερο μέχρι σήμερα.
   
Έτοιμοι να μπλοκάρουν την παροχή στοιχείων για υπαγωγή υπαλλήλων τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας είναι οι δήμαρχοι της χώρας, καθώς θεωρούν ότι αυτό θα είναι προάγγελος απολύσεων, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Την κατάληψη στα δημαρχεία αποφάσισαν να συνεχίσουν από σήμερα, Δευτέρα, και οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση με αναστολή της λειτουργίας κυρίως των γραφείων προσωπικού, που είναι αρμόδια για την αποστολή των καταλόγων με τους υπαλλήλους οι οποίοι επηρεάζονται από τις νέες διατάξεις.
   
Παρά την ψήφιση του σκληρού πακέτου μέτρων την περάσμένη Τετάρτη και την ψήφιση του προϋπολογισμού το βράδυ της Κυριακής το Eurogroup της Δευτέρας δεν θα δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης τόσο λόγω της καθυστέρησης της τρόικας να παρουσιάσει την έκθεση για το ελληνικό πρόγραμμα όσο και εξαιτίας της διαφωνίας μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ, αλλά και εντός της ΕΕ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Αυτό που προσδοκά τώρα η Αθήνα από το Eurogroup είναι μια πολιτική δήλωση στήριξης, που ενδεχομένως θα ξεκαθαρίσει και το χρονοδιάγραμμα καταβολής της βοήθειας.

Κόσμος

Στη δημοσιότητα βγήκε το όνομα της γυναίκας από την οποία ξεκίνησε η έρευνα που οδήγησε στην αποκάλυψη της εξωσυζυγικής σχέσης του διευθυντή της CIA Ντέιβιντ Πετρέους, η οποία οδήγησε στην παραίτηση του στρατηγού και έχει προκαλέσει και πολιτικές επιπλοκές στην Ουάσινγκτον. Η δεύτερη γυναίκα λάμβανε απειλητικά mail από την βιογράφο του Πετρέους, «πέτρα του σκανδάλου», και στην έρευνα που έκανε το FBI στον ηλεκτρονικό λογαριασμό της βιογράφου προέκυψε και το όνομα του Πετρέους.

Από κοινοβουλευτική επιτροπή της Βρετανίας θα εξεταστούν στελέχη των τριών πολυεθνικών εταιρειών Starbucks, Google και Amazon, σχετικά με κατηγορίες ότι έχουν καταβάλει πολύ λίγους φόρους σε σχέση με τα κέρδη από τις πωλήσεις που έχουν εντός της χώρας.
   
Τη διασωθείσα Πορτογαλία επισκέπτεται τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος, για πρώτη φορά μετά την είσοδο της χώρας στο μηχανισμό στήριξης, διαμηνύοντας λίγες ώρες πριν φύγει για τη Λισαβόνα ότι «δεν υπάρχει λόγος επαναδιαπραγμάτευσης» του πορτογαλικού μνημονίου. Συνδικάτα και οργανώσεις έχουν καλέσει σε συλλαλητήρια κατά τη διάρκεια της εξάωρης επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην πορτογαλική πρωτεύουσα.
   
Η έρευνα του FBI που οδήγησε στην αποκάλυψη της εξωσυζυγικής σχέσης του διευθυντή της CIA Ντέιβιντ Πετρέους και τελικά στην παραίτηση του είχε ως αφορμή «ύποπτα ηλεκτρονικά μηνύματα» που εστάλησαν σε μια άλλη γυναίκα, ανέφεραν αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας επισημαίνοντας ότι το όνομα του απόστρατου στρατηγού ανέκυψε τυχαία. Η υπόθεση όμως έχει και ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον αφού μέσα στην εβδομάδα ο Πετρέους θα κατέθετε στο Κογκρέσο για τα τραγικά γεγονότα στο προξενείο στην Βεγγάζη...
   
Την αντίθεση των ΗΠΑ στο αίτημα που σκοπεύουν να υποβάλουν οι Παλαιστίνιοι για την αναβάθμιση του καθεστώτος τους στον ΟΗΕ σε κράτος-μη μέλος διατύπωσε ο Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Κυριακή με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Είχε προηγηθεί η επιβεβαίωση εκ μέρους του Μαχμούντ Αμπάς ότι το αίτημα θα κατατεθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εντός Νοεμβρίου, και η διάψευση φημολογίας ότι η κίνηση θα αναβληθεί λόγω πιέσεων, κυρίως από την πλευρά της Ουάσινγκτον.

Οικονομία

 Ενημέρωση από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για την πορεία του ΕΣΠΑ και για την εξέλιξη των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων αναμένεται να λάβει το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
   
Στην παράταση της προθεσμίας παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου ή πράξεων επιβολής φόρων για υποθέσεις που λήγουν στα τέλη του 2012 προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίσθηκε την προηγούμενη Τετάρτη παρατείνεται ο χρόνος παραγραφής για την πραγματοποίηση ελέγχων και την κοινοποίηση των οικείων πράξεων της φορολογικής αρχής σε πάσης φύσεως εκκρεμείς υποθέσεις, νομικών και φυσικών προσώπων. Η παράταση αυτή ανοίγει το δρόμο για νέα περαίωση.
   
Στην απεμπλοκή των κονδυλίων του Ελληνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα αναφερθεί τη Δευτέρα, σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Το υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί νομοθετική ρύθμιση, με την οποία το ΕΤΕΑΝ μπορεί να διευκολυνθεί στους χειρισμούς του και να αντιμετωπίσει διάφορα διαδικαστικά προβλήματα που καθυστερούν σήμερα την χορήγηση μέσω του Ταμείου 1 δισ. ευρώ προς την πραγματική οικονομία.

Αθλητισμός

Στην κορυφή της primera division παρέμεινε η Μπαρτσελόνα, καθώς σε αναμέτρηση για την 11η αγωνιστική επικράτησε άνετα εκτός έδρας της Μαγιόρκα με 4-2. Σημαντική νίκη για την Μπιλμπάο, η οποία επικράτησε δύσκολα της Σεβίλης με 2-1.Μάλιστα, ο Λιονέλ Μέσι με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε τα 76 σε μία χρονιά, σπάζοντας έτσι το ρεκόρ του Πελέ με 75 τέρματα το 1958. Δύσκολη νίκη της Ρεάλ με 2-1 επί της Λεβάντε. Δύσκολα «πέρασε» από την έδρα της Λεβάντε η Ρεάλ.
   
Η Παρί έμεινε με 10 παίκτες μόλις στο 10', προηγήθηκε, όμως δεν... άντεξε και παραχώρησε ισοπαλία 1-1 με τη Μονπελιέ στο «Μοσόν», στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Championnat, χάνοντας την ευκαιρία να μείνει μόνη στην κορυφή της Ligue1. Έτσι, η Μαρσέιγ έμεινε στην κορυφή μαζί με την Παρί, καθώς και αυτή πήρε μόλις έναν βαθμό, μένοντας στο 2-2 με την Νις στο «Βελοντρόμ» αν και προηγήθηκε δύο φορές! Ούτε η Λιόν, όμως, κατάφερε να πάρει τρεις βαθμούς, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Σοσό, ενώ η Μπορντό νίκησε με 4-0 στην έδρα της Λοριάν.
   
Η Λάτσιο ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της Ρώμης με 3-2 επί της Ρόμα, ενώ η Νάπολι πήρε τη νίκη μέσα στη Γένοβα επί της Τζένοα με 4-2. Η κατηφόρα συνεχίζεται για την Μίλαν, η οποία ηττήθηκε με 3-1 μέσα στο «Σαν Σίρο» από τη Φιορεντίνα. Στον αγώνα που έριξε την αυλαία της αγωνιστικής, η Ίντερ γνώρτισε την ήττα με 3-2 από την Αταλάντα στο Μπέργκαμο και έτσι έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τη Γιουβέντους στην κορυφή.



ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ


Αποφασισμένος να δώσει πάση θυσία παράταση στην τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, και γι' αυτό το λόγο μετά την «τραυματική», κυρίως για το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ψήφιση των μέτρων αλλά και την κύρωση του Προϋπολογισμού ετοιμάζεται να προχωρήσει στον εδώ και μέρες φημολογούμενο ανασχηματισμό.

Κεντρικά στοιχεία του ανασχηματισμού θα είναι η υπουργοποίηση στελεχών ευρύτερης αποδοχής, ακόμα και τεχνοκρατών εκτός ΝΔ, με στόχο να δοθεί η αίσθηση ότι το νέο σχήμα έχει κεντρώο χαρακτήρα και καθαρό ευρωπαϊκό προσανατολισμό.  Παράλληλα, θα προωθήσει αλλαγές προσώπων στη διοίκηση του κράτους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιχειρήσει άνοιγμα της ΝΔ προς το Κέντρο.

Προϋπόθεση η δόση

Πριν όμως προχωρήσει στον ανασχηματισμό, απόφαση που οι πληροφορίες θέλουν να είναι ειλημμένη, ο κ. Σαμαράς θα περιμένει την επιτυχή έκβαση της διαπραγμάτευσης για την δόση των 31,5 δισ. ευρώ. Μόλις εξασφαλιστεί η δόση, ο Πρωθυπουργός θα κάνει τον ανασχηματισμό στοχεύοντας να εκπέμψει μήνυμα ανανέωσης στο εσωτερικό και αποφασιστικότητας στο εξωτερικό. Ιδιαίτερη έμφαση στο νέο υπουργικό σχήμα θα δοθεί στα θέματα της λεγόμενης καθημερινότητας και φυσικά στην ανάπτυξη, αφήνοντας οριστικά πίσω την ατέρμονη συζήτηση για τα νέα μέτρα, τα οποία πλέον θα έχουν ψηφιστεί και θα πρέπει να εφαρμοστούν...

Αντιπροεδρία σε Βενιζέλο-Κουβέλη – Ποιοι υπουργοί μένουν

Οπως έχει αναφέρει το iefimerida.gr, ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται να προτείνει θέσεις αντιπροέδρων στους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη. Με την κίνηση αυτή, ο Πρωθυπουργός θέλει να απορροφήσει τους κραδασμούς που υπέστη η τρικομματική κυβέρνηση από τις ψηφοφορίες στη Βουλή και να δώσει νέα πνοή στο κυβερνητικό σχήμα. Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς, θα ζητήσει από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να τοποθετήσουν έμπειρα στελέχη στην κυβέρνηση ενώ θα διατηρηθούν στη θέση τους όσοι απέδωσαν στα υπουργεία, έδειξαν αφοσίωση στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και στήριξαν τις κυβερνητικές προσπάθειες.

Με αυτό το σκεπτικό, πρέπει να θεωρείται βέβαιη η παραμονή στα υπουργεία τους των κυρίων Στουρνάρα και Σταϊκούρα (Οικονομικών), Χατζηδάκη (Ανάπτυξης) και Βρούτση (Εργασίας). Το ίδιο ισχύει και για τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, αλλά και τον Νίκο Δένδια στο Δημοσίας Τάξης, στον οποίο χρεώνεται η επιτυχία του «Ξένιου Δία» για τον έλεγχο των παράνομων μεταναστών. Στη θέση του αναμένεται να παραμείνει και ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, Σίμος Κεδίκογλου.

Ποιοι βλέπουν την έξοδο

Δεν ισχύει το ίδιο όμως για τους υπόλοιπους υπουργούς και βέβαια για τις επιλογές της ΔΗΜΑΡ στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι κύριοι Ρουπακιώτης και Μανιτάκης θεωρείται σίγουρο οτι θα δουν την πόρτα της εξόδου στον ανασχηματισμό. Στον πρώτο, το Μαξίμου χρεώνει την άρνηση να υπογράψει το πολυνομοσχέδιο ενώ στον δεύτερο την διαφωνία με τις απαραίτητες, όπως λένε, αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και τη δραστική μείωση του δημόσιου τομέα. Επίσης σχεδόν βέβαιο θεωρείται το «ξήλωμα» της ηγεσίας στο υπουργείο Υγείας αλλά και στο Ναυτιλίας.

Αντίθετα, είναι πιθανή η είσοδος στην κυβέρνηση στελεχών όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης (είχε αρνηθεί να πάει στο Περιβάλλοντος), ο Μάκης Βορίδης, καθώς και άλλα στελέχη σε επίπεδο υφυπουργών, τομέας στον οποίο ο κ. Σαμαράς θα κάνει σαρωτικές αλλαγές θέλοντας να δώσει την αίσθηση ότι δίνει ευκαιρίες σε νέα στελέχη.

Συμφωνεί  ο Βενιζέλος – Ερωτηματικό ο Κουβέλης

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει συμφωνήσει να αναλάβει θέση αντιπροέδρου ενώ δεν λέει πλέον όχι στη συμμετοχή του κόμματος με κεντρικά στελέχη του, όπως οι κύριοι Χρυσοχοΐδης, Σαχινίδης και Μανιάτης. Όπως έχει αναφέρει το iefimerida.gr, συνεργάτες του κ. Βενιζέλου εισηγούνται να ζητήσει παρουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε 3-4 συγκεκριμένους και νευραλγικούς τομείς, όπως τα έσοδα και ο πυρήνας του κράτους, δηλαδή είτε το υπουργείο Εσωτερικών είτε το Διοικητικής Μεταρρύθμισης .

Αντίθετα, ερωτηματικό παραμένει η στάση του Φώτη Κουβέλη στην πρόταση για αντιπροεδρία. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει δηλώσει επανειλημμένα, και από το βήμα της Βουλής, πως το «παρών» της Δημοκρατικής Αριστεράς στο Μνημόνιο 3 δεν σημαίνει ότι δεν στηρίζει την κυβέρνηση πλέον. Αυτό θα δείξει και με την υπερψήφιση του Προϋπολογισμού, διαδικασία από την οποία όμως δεν θα βγει αλώβητος καθώς ήδη μετράει δύο «όχι» από τους κυρίους Μουτσινά και Βουδούρη. Όσον  αφορά την πρόταση για την αντιπροεδρία, δεν είναι βέβαιο ότι θα την αποδεχθεί, ενώ για τα υπουργεία που θα κρατήσει η ΔΗΜΑΡ, ακούγονται τα ονόματα των κυρίων Δημήτρη Χατζησωκράτη, Βασίλη Οικονόμου και Νίκου Τσούκαλη.

Άνοιγμα σε κεντρώα στελέχη – Αλλαγές στο κράτος

Παράλληλα με τα αμιγώς κομματικά στελέχη, οι πληροφορίες φέρουν τον κ. Σαμαρά να αναζητά στελέχη με κεντρώες αναφορές για να αξιοποιηθούν στη νέα κυβέρνηση. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ο κ. Σαμαράς συνομιλεί τακτικά με τους κυρίους Τάσο Γιαννίτση (υπουργός Εσωτερικών επί Παπαδήμου), Λουκά Τσούκαλη (ΕΛΙΑΜΕΠ) και τον καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Γιώργο Παγουλάτο. Με αυτό το δεδομένο δεν αποκλείεται να αξιοποιήσει τα στελέχη αυτά στο νέο σχήμα.

Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να κάνει «ανασχηματισμό» και σε νευραλγικές θέσεις του κράτους. Όπως σημειώνουν στο Μαξίμου, σε κεντρικά σημεία του δημοσίου έχουν παραμείνει στελέχη που είχαν επιλεγεί ακόμα και επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου. Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις ορισμένων ΔΕΚΟ και δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών που στελεχώνονται ακόμα από στελέχη που επελέγησαν επί ΠΑΣΟΚ, καθώς από τότε δεν έχουν γίνει αλλαγές στις θέσεις αυτές. Πάντως, οι όποιες αλλαγές θα γίνουν σε συννενόηση με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη για να μην θεωρηθεί ότι τα «γαλάζια παιδιά» επιστρέφουν στο κράτος.

Νέο αίμα και εκσυγχρονιστική στροφή στο κόμμα

Στο ίδιο μήκος κύματος, και αφού περάσει με επιτυχία τον σκόπελο με τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, ο κ. Σαμαράς θα προωθήσει αλλαγές και στη Νέα Δημοκρατία. Στόχος του κυρίου Σαμαρά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» είναι η μετεξέλιξη της ΝΔ σε ένα καθαρά φιλοευρωπαϊκό κόμμα, που θα συγκρουστεί με τις συντεχνίες και τα «βαρίδια» του παρελθόντος. Αυτό διαμήνυσε και από το βήμα της Βουλής το βράδυ της ψήφισης του Μνημονίου 3, αλλά και στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος, όπου μίλησε για την ανάγκη να δημιουργηθεί μια «πολιτική ευρωπαϊκής συνείδησης».

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα κάνει άνοιγμα σε κεντρογενείς, εκσυγχρονιστές και φιλελεύθερους. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η παρουσία του προερχόμενου από τον χώρο του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Όπως είπε ο κ.Στουρνάρας χειροκροτούμενος από τους γαλάζιους βουλευτές, «δεν ανήκω στον χώρο αλλά στρατεύτηκα με τον Αντώνη Σαμαρά για να σώσουμε την χώρα».

Παρά τις αντιδράσεις ορισμένων για απώλεια του λαϊκού προφίλ της παράταξης, τέτοια πρόσωπα αναζητούνται για να ενισχύσουν τη Νέα Δημοκρατία. Πληροφορίες αναφέρουν τα ονόματα των κυρίων Γιάννη Φλωρίδη, Τάσου Γιαννίτση, ενώ κάποιοι έφτασαν να μιλούν ακόμα και για μεταγραφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σκέψεις οι οποίες όμως ξεσηκώνουν πολλές αντιδράσεις από βουλευτές της ΝΔ που δεν δέχονται να δοθεί στέγη σε πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που όπως λένε οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ...