15 Σεπτεμβρίου, 2012

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΝΟΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΡΟΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ.

Όπως δημοσίευσε η γνωστή εφημερίδα στο Ισραήλ "HAARETZ", το Ανώτατο Δικαστήριο κακουργημάτων του Ισραήλ,μετά από 12 χρόνια, απεφάνθη για την ενοχή του Ισραηλινού μεγαλοεπιχειρηματία Βenno Zussman, στην πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και το Ισραήλ και αποτέλεσε την απαρχή της κατασκευής του δήθεν σκανδάλου, που απομάκρυνε τον Πατριάρχη Ειρηναίο από το θρόνο του και οδήγησε στην εκλογή του διαδόχου του με συνοπτικές διαδικασίες.

Διαβάστε το δημοσίευμα της Ισραηλινής Εφημερίδας Haaretz:
____________________________

GREEK PATRIARCHATE AFFAIR' ENDS WITH FINAL CONVICTION
JUDGE CONVICTS ISRAELI BUSINESSMAN BENNO ZUSSMAN IN ONE OF THE MOST SORDID REAL ESTATE SCANDALS IN ISRAEL'S HISTORY.

After a dozen years, one of the most sordid fraud cases in Israel's history drew to a close Tuesday when the Jerusalem District Court convicted Israeli businessman Benno Zussman in the "Greek Patriarchate affair." The scandal featured a fabricated real estate deal between the Jewish National Fund and Jerusalem's Greek Patriarchate.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΠΑΝΩΤΗ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟ.


Ο εορτάζων σήμερα Άρχων Ιερομνήμων της Μ.τ.Χ.Ε. καθηγητής Αριστείδης Πανώτης, προς τον οποίο ευχόμαστε από καρδιάς έτη πολλά εν υγιεία και δυνάμει, απαντά με ένα μακροσκελές και τεκμηριωμένο κείμενό του στην Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων amen σε όσα θέματα έθεσε ο Σεβ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος σε κείμενά του και επιστολές του - και προς την Ιδιωτική Οδό - τον περασμένο μήνα. Το κείμενο το Άρχοντος επιγράφεται: Τα δικαιώματα του Οικουμενικού Θρόνου, το «και πάσης Ελλάδος» και ο πρώην Ιεροσολύμων - Σύγχρονα δείγματα «Φαρμακιδείου» μαθήσεως. 

Ο Αριστείδης Πανώτης σ' αυτό το κείμενο μας αποκαλύπτει την στενή σχέση που είχε με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και πώς αυτή εξελίχθηκε, αναφέρεται στην όψιμη "Θρονική εορτή" της Εκκλησίας της Ελλάδος (29 Ιουνίου, του Αποστόλου Παύλου) και τη διεκδίκηση "Αποστολικών τιμών" επί Χριστοδούλου, εξηγεί πώς το το 2004 κορυφώθηκε η επιχείρηση  να πληγεί η βασική ευθύνη της πατριαρχίας, το «δίκαιο των χειροτονιών» της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και μας παραθέτει επί του θέματος ιστορικά «αντίδοτα»  για τους φιλίστορες. 

Ακόμα αναφέρεται στην υπόθεση του πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίου στο περίφημο "...και πάσης Ελλάδος" - ζητήματα που έθιξε μετ' επιτάσεως ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων καταφερόμενος μετά μένους εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Οικουμενικού Πατριάρχου προσωπικώς - και τέλος δίνει και μια απάντηση στην κριτική του Καλαβρύτων και άλλων ομοφρόνων του για την κίνηση του Οικουμενικού Πατριάρχου να δωρίσει Κοράνιο σε μουσουλμάνους αξιωματούχους, κάτι που έκαναν και οι Πατριάρχες Αλεξανδρείας Θεόδωρος και Ιεροσολύμων Θεόφιλος. 

Το κείμενο του καθηγητή Πανώτη αξίζει ιδιαίτερης προσοχής. Ελπίζω να τύχει και της αποδοχής όσων σκέπτονται νηφάλια, ιστορικά και κατά το δυνατόν αντικειμενικά.

Διαβάστε το εδώ.

Πηγή: ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟΣ

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ.

Το ως άνω βιβλίο προλογίζει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ και μπορείτε να το προμηθευτείτε από όλα τα Χριστιανικά Βιβλιοπωλεία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα

Υπό τη μορφή ενός και μόνο άρθρου θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το πακέτο των νέων μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ, προκειμένου να μην δοθεί στους κυβερνητικούς βουλευτές η δυνατότητα να επιλέξουν ποια μέτρα θα στηρίξουν και ποια όχι. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει το περίγραμμα των μέτρων με μήνυμά του στον ελληνικό λαό, ενώ στόχος είναι τα μέτρα να ψηφιστούν μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.
   
Εντατικούς ελέγχους στα μέσα μαζικής μεταφοράς Αθήνας και Θεσσαλονίκης για τον άμεσο περιορισμό της εισιτηριοδιαφυγής ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών. Στόχος είναι -σύμφωνα με το υπουργείο- να έχει περιορισθεί η λαθρεπιβίβαση κατά 50% μέχρι το τέλος του 2012.
   
Κάλεσμα στους εργαζόμενους να στηρίξουν την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για μονομερή διαγραφή του χρέους, χωρίς καμία αναγνώριση απηύθυνε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στην ομιλία της στο 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον. Ταυτόχρονα, κάλεσε τους εργαζόμενους σε οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης σε όλα τα επίπεδα και σε «υποδοχή των νέων μέτρων με γενική απεργία ως ξεκίνημα μιας αντεπίθεσης χωρίς πισωγύρισμα».
   
Την ανάγκη να οργανώσει η κοινωνία την αντίσταση της απέναντι στη ραγδαία λαίλαπα των μέτρων και την αλληλεγγύη προς τις ομάδες του πληθυσμού που τη χρειάζονται, επισήμανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων και άλλων κοινωνικών φορέων στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί την 77η ΔΕΘ, το απόγευμα θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» και το μεσημέρι της Κυριακής θα δώσει συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο.
   
Εκστρατεία συλλογής υπογραφών από τους πολίτες με στόχο να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για να διερευνήσει τις συνθήκες υπαγωγής της Ελλάδας στο Μνημόνιο, ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Κόσμος

Την πρώτη δημόσια εμφάνισή του, έπειτα από ένα δεκαήμερο και πλέον απόλυτης σιωπής των Αρχών για την τύχη του, έκανε ο Κινέζος αντιπρόεδρος Σι Τζινπίνγκ. Ο 59χρονος Σι, πιθανότερος διάδοχος του προέδρου Χου Ζιντάο, είχε εξαφανιστεί χωρίς εξηγήσεις από τη δημόσια σκηνή από την 1η Σεπτεμβρίου, ακυρώνοντας διαδοχικά τέσσερις συναντήσεις με αξιωματούχους της διεθνούς διπλωματίας, συμπεριλαμβανομένης και της υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.
   
Ιταλικό περιοδικό, που ανήκει στον όμιλο Μοndatori, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι θα δημοσιεύσει τη Δευτέρα τις τόπλες φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον, τις οποίες δημοσίευσε ήδη το γαλλικό περιοδικό Closer, που ανήκει στον ίδιο εκδοτικό όμιλο.
   
Τη στιγμή που η αντι-αμερικανική οργή στο μουσουλμανικό κόσμο φουντώνει για την ταινία που χλευάζει το Ισλάμ, ο Αμερικανός πρόεδρος διαμηνύει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν αποφασιστικά στη βία κατά των διπλωματικών αποστολών τους. «Θα αποδοθεί Δικαιοσύνη για όσους βλάπτουν τους Αμερικανούς» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την τελετή άφιξης των σορών του πρεσβευτή Κρις Στίβενς και των τριών διπλωματικών υπαλλήλων που σκοτώθηκαν στην επίθεση στο αμερικανικό προξενείο της Λιβύης. Υπό πολιορκία δυτικές πρεσβείες στον αραβικό κόσμο. Αποσύρει ο ΟΗΕ το ξένο προσωπικό από τη Βεγγάζη.
   
Την απομάκρυνση όλων των φοιτητών και του προσωπικού από τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου του Τέξας διέταξαν οι αρχές του ιδρύματος έπειτα από τηλεφώνημα αγνώστου που ισχυρίστηκε ότι μιλά εξ ονόματος της Αλ Κάιντα και προειδοποίησε ότι έχει τοποθετήσει σειρά εκρηκτικών μηχανισμών στους χώρους του πανεπιστημίου. Εκκενώθηκε παράλληλα και το πανεπιστήμιο στο Φάργκο της Βόρειας Ντακότα έπειτα από απειλές για βόμβα. Στις έρευνες δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί, επαναλειτουργεί το Πανεπιστήμιο του Τέξας.
  
 Μήνυμα αισιοδοξίας για την κατάσταση στην Ευρωζώνη εκπέμπουν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μάριο Μάντι, οι οποίοι είχαν τηλεφωνική συνομιλία την Παρασκευή και θα παραμείνουν σε στενή επαφή έως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 18ης Οκτωβρίου. Σε ανακοινωθέν της ιταλικής κυβέρνησης επισημαίνεται ότι κοινή διαπίστωση των ηγετών Γερμανίας και Ιταλίας είναι πως ολοκληρώθηκε μία εβδομάδα ιδιαίτερα θετική για την Ευρώπη, ενώ σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη «διαπιστώθηκε επίσης πρόοδος ως προς την επίγνωση ότι οι λύσεις για να ξεπεραστεί η κρίση πρέπει να προκύψουν από μία πιο στενή συνεργασία σε ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Οικονομία

Τα στελέχη των επιχειρήσεων ενδιαφέρονται πλέον για καλές θέσεις εργασίας, ανεξαρτήτως της γεωγραφικής βάσης της εταιρείας, καθώς η ανασφάλεια που προκαλεί η υψηλή ανεργία οδηγεί τα στελέχη που ονειρεύονταν πέντε χρόνια πριν καριέρα στο επιχειρηματικό κέντρο της χώρας να στρέφουν τώρα το ενδιαφέρον τους σε θέσεις πιθανόν μικρότερων προοπτικών ανέλιξης και οικονομικού πακέτου, όπως προκύπτει από την ανάλυση στοιχείων της βάσης δεδομένων που διεξήγαγε το site ανεύρεσης εργασίας της KPMG, justjobs.gr.
   
Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση μίας συνολικής λύσης για την Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει την επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής για δύο ακόμα χρόνια, την περαιτέρω μείωση του χρέους και την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Όπως φάνηκε και στη συνάντηση του Eurogroup στη Λευκωσία, το κλίμα έχει αλλάξει για την Ελλάδα, με αντίτιμο τα επώδυνα μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
   
Οι αντιρρήσεις της Γερμανίας ανάγκασαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει το φιλόδοξο σχέδιό της για ένα ενιαίο ταμείο εγγύησης των καταθέσεων ύψους 5 τρισ. ευρώ στις τράπεζες της Ευρωζώνης, το οποίο επρόκειτο να παρουσιασθεί προχθές, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times που επικαλείται σχετικό προσχέδιο, το οποίο είναι σε γνώση της.

Αθλητισμός

Τα «αστεράκια», αλλά όχι αυτά του Champions League είδε η αντίπαλος του Ολυμπιακού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, Μονπελιέ, η οποία στον πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Championnat γνώρισε την ήττα με 3-1 στην έδρα της Ρεμς. Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε τη δεύτερη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα και την πρώτη φετινή εντός έδρας, επικρατώντας με 2-0 την Τουλούζ.
   
Ισόπαλες χωρίς σκορ αναδείχθηκαν Άουγκσμπουργκ και Βόλφσμπουργκ στο άνοιγμα της αυλαίας της 3ης αγωνιστικής της Bundesliga στο «SGL arena». Αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός για την Άουγκσμπουργκ στο εφετινό πρωτάθλημα, ενώ η Βόλφσμπουργκ που είχε στην αρχική της σύνθεση και τον Βιεϊρίνια έφτασε στους 4 βαθμούς.
   
Μετά τις δύο νίκες της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ, η δράση στο πρωτάθλημα επιστρέφει το προσεχές τριήμερο (15-18/9) με τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Από τα παιχνίδια του Σαββάτου ξεχωρίζουν οι έξοδοι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού στα Γιάννενα, όπου φιλοξενείται από τον ΠΑΣ και του Παναθηναϊκού στην Κομοτηνή, όπου θα αντιμετωπίσει τον Πανθρακικό. Όσο για τη «μάχη» της Πανιώνιος περιφέρειας, ο Λεβαδειακός θα υποδεχτεί τη Βέροια.

Για την Αντιγραφή
Voiotosp.blogspot.gr

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΝΕΑ ΦΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.


Σοκ ένιωσαν οι άνθρωποι της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ), όταν βρέθηκαν ενώπιον του μεγαλύτερου ομαδικού τάφου (από τις έως σήμερα εκταφές) στα Κατεχόμενα. Οπως έγραψε η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο ομαδικός τάφος βρέθηκε κοντά στην περιοχή Χαμίτ Μάντρες και ήδη άρχισαν να ανασύρονται τα πρώτα οστά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα οστά ανήκουν σε πεσόντες ή εκτελεσθέντες Ελληνοκύπριους στρατιώτες, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν όταν έσπασε η αμυντική γραμμή της Μιας Μηλιάς στις 14 Αυγούστου 1974. Σημειώνεται ότι ανάμεσα σε αυτούς που πολέμησαν στη Μια Μηλιά ήταν και ο λοχαγός Τάσος Μάρκου, ο οποίος αρνήθηκε να υποχωρήσει. Αρκετοί στρατιώτες φέρονται να έμειναν χωρίς καθοδήγηση και χωρίς κάλυψη κι έτσι είτε έπεσαν στη μάχη είτε συνελήφθησαν και δολοφονήθηκαν στη συνέχεια.

Μυστικό

Το συγκεκριμένο σημείο όπου βρέθηκε ο ομαδικός τάφος ήταν γνωστό εδώ και καιρό, αλλά όσοι το γνώριζαν το κρατούσαν μυστικό. Στο παρελθόν έγινε αναφορά για μεταφορά εθνοφρουρών στο εν λόγω μέρος με φορτηγά και ημιφορτηγά, αλλά δεν έγινε γνωστό κατά πόσον οι πληροφορίες ήταν αξιόπιστες.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες σε άλλο ομαδικό τάφο στην περιοχή Τραχώνι (στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας - Αμμοχώστου) βρέθηκε και ο μικρότερος αγνοούμενος. Η ανακάλυψη ήταν συγκλονιστική, αφού εντοπίστηκαν τα οστά ενός βρέφους μόλις μερικών μηνών (γεννήθηκε το 1974), που οι Τούρκοι, όπως αποδείχθηκε από μαρτυρίες, πήραν από την αγκαλιά της μάνας του και δολοφόνησαν. Στον τάφο βρέθηκαν επίσης τα οστά της μητέρας του βρέφους, της 11χρονης αδελφής της, της γιαγιάς της, καθώς και τα οστά του πατέρα του βρέφους Ανδρέα Κυριάκου του Κυριάκου.

Η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων έχει συσταθεί από το 1981 αλλά σημαντικό έργο έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια, κυρίως χάρη στις σύγχρονες επιστημονικές, ερευνητικές μεθόδους, όπως είναι η ανάλυση DNA.