22 Φεβρουαρίου, 2012

Τη συμπαράστασή του στους Έλληνες και την Ελλάδα εξέφρασε ο Πάπας Βενέδικτος στη συνάντησή του με τον κ. Δήμτσα

"Η Ελλάδα βρίσκεται στην καρδιά και το μυαλό μου. Παρακολουθώ με προσοχή τις εξελίξεις της οικονομικής κρίσης και θέλω να διαβεβαιώσετε τον ελληνικό λαό πως προσεύχομαι ανελλιπώς να τερματιστεί γρήγορα αυτή η περιπέτεια». Το μήνυμα αυτό έστειλε σήμερα στους Έλληνες ο Πάπας Βενέδικτος 16ος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Βατικανό με τον Γενικό Διευθυντή της ΜΚΟ «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Ο Ποντίφικας ενημερώθηκε για τις επαφές που είχε στη Ρώμη η αντιπροσωπεία της φιλανθρωπικής εταιρείας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πληροφορήθηκε τις δράσεις της. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ενώ ζήτησε από τον κ. Δήμτσα να μεταφέρει τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας. Στη συνέχεια, ο κ. Δήμτσας συναντήθηκε με τον Καρδινάλιο Κoch, υπεύθυνο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Ενότητα των Εκκλησιών.

Ο Καρδινάλιος Koch ζήτησε μία αναλυτικότερη ενημέρωση για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε την κρίση πνευματική. Αναφέρθηκε δε στην αξία του ανθρώπου στην οποία, όπως τόνισε, θα πρέπει να εστιάσει περισσότερο η Ευρώπη. Ευχήθηκε η περίοδος της Τεσσαρακοστής να αποτελέσει την αφετηρία για πνευματική αναζήτηση που θα βοηθήσει να ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Τέλος, εξήρε το έργο της «Αποστολής», εκφράζοντας τη διάθεση να αναπτυχθούν κοινές δράσεις σε συγκεκριμένα πεδία και κυρίως σε προγράμματα που αφορούν στους ανθρώπους που υποφέρουν.

Εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών