09 Φεβρουαρίου, 2012

ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΣΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ;

ΤΟΤΕ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΟΥΛΟΥΣΟΥΣΑΣ
ΣΗΜΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ

Επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται στα site, αυτές τις ημέρες για την επάνοδο των Κουλουσούσα και Οικονόμου, σε θέσεις κλειδιά της Διοίκησης της Εκκλησίας και με αφορμή την δακρύβρεχτη επιστολή μεταμέλειας του Κουλουσούσα, πνευματικό παιδί και χειροτονία του πρ. Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητου Κουμαριανού  στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, όπου μεταξύ άλλων του γράφει ως άσωτος υιός προς τον Πατέρα, ζητώντας του να τον απαλλάξει, από τον πόνο και την θλίψη του, για τον εκούσιο εξάχρονο αποσχηματισμό του και να τον επαναφέρει εις τα πρώτα, φοβούμενος τον Θεό για να μην απωλεσθεί.

Εμείς από το Ιστολόγιό μας, δεν θα υποδείξουμε στον Μακαριώτατο, το τι θα πράξει, γνωρίζει πολύ καλύτερα από ημάς, αλλά θα θέλαμε να είπωμε στον πικραμένο Νικόλαο, ότι ουδείς απώλεται εάν δεν το θελήσει. Εξάλλου ο Νικόλαος έχει καταφύγιο την Μονή της Μετανοίας του, όπου  εκεί σίγουρα εάν μετανοήσει ειλικρινά θα σωθεί.

Για να θυμηθούμε λοιπόν τον εκούσιο αποσχηματισμό του, όπως ισχυρίζεται σήμερα, ας διαβάσουμε ένα από τα πολλά δημοσιεύματα της εποχής εκείνης και συγκεκριμένα η Εφημερίδα το Έθνος την  6ην   Σεπτεμβρίου 2006 έγραφε:

Νέα κρίση στο αρχιεπισκοπικό γραφείο

Nέα κρίση ταλανίζει συθέμελα το αρχιεπισκοπικό μέγαρο της Aγίας Φιλοθέης, όμοια με αυτήν που είχε προκαλέσει με τη φυγή και εξαφάνισή του ο πρώην διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Aρχιεπισκόπου, πρώην αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Kουλουσούσας!

Πρωταγωνιστές της νέας αυτής κρίσης είναι οι πλέον έμπιστοι άνθρωποι του κ. Xριστόδουλου. O σημερινός διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του, αρχιμανδρίτης Bαρνάβας Θεοχάρης, ο γραμματέας του πρωτοσύγκελου, αρχιμανδρίτης Nίκος Kλάδης και ο αρχιμανδρίτης Xριστόδουλος Kατσαντωνόπουλος που εργάζονται στο ιδιαίτερο γραφείο του Aρχιεπισκόπου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, προχθές στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο ποιος είδε τον... Xριστόδουλο και δεν τον φοβήθηκε. Tα τζάμια του γραφείου του Aρχιεπισκόπου, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έτριζαν για ώρα, καθώς οι τρεις αρχιμανδρίτες δεν μπορούσαν να απαντήσουν πειστικά στα βασανιστικά ερωτήματα του Προκαθήμενου της Eκκλησίας της Eλλάδος.

Αφαίρεση του οφίκιου

Aποτέλεσμα της θυελλώδους συνάντησης ήταν ο Aρχιεπίσκοπος κ Xριστόδουλος να προχωρήσει στην αφαίρεση του οφίκιου του αρχιμανδρίτη και από τους τρεις για δύο μήνες! Aγνωστο είναι ακόμη αν οι τρεις θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους οικειοθελώς, όπως έκανε ο Σ. Kολοσούσας, ή με απόφαση του Aρχιεπισκόπου.

Eπίσης άγνωστη παραμένει η αιτία της νέας κρίσης, ενώ με εντολή έκλεισαν όλα τα στόματα. Στενοί συνεργάτες του Aρχιεπισκόπου απέφευγαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την επιβολή της ποινής στους τρεις αρχιμανδρίτες. Ωστόσο ένας από τους τρεις, μιλώντας στο «Eθνος», παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς την ποινή, ωστόσο διευκρίνισε πως παραμένει στη θέση του.

Ωστόσο τα σενάρια, όσον αφορά το παράπτωμα των αρχιμανδριτών, που κυκλοφορούσαν χθες μεταξύ των μητροπολιτών, ήταν δύο. Tο πρώτο έχει σχέση με τη διαρροή κάποιου σοβαρού μυστικού και το δεύτερο ότι παραπληροφόρησαν τον Aρχιεπίσκοπο για κάποιο σοβαρό θέμα.  Eκκλησιαστικοί κύκλοι, σχολιάζοντας το γεγονός, τόνιζαν πως ο Aρχιεπίσκοπος έδρασε σύμφωνα με το λαϊκό ρητό που λέει πως «όποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι».

Kι αυτό γιατί έχει πικρή εμπειρία με την υπόθεση του Kουλουσούσα.

**********************
ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Μπορεί ύστερα από πέντε αναβολές, το 9ο τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών να αθώωσε τον Επιφάνιο Οικονόμου τον Φεβρουάριο του 2011  για το περιστατικό κάποιων κασετών όπως ελέχθη και εγράφη  στην Πλατεία Κουμουνδούρου, αλλά ο σκανδαλισμός των πιστών υπάρχει.

Εν κατακλείδι θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους ως άνω, που ορέγονται τις πάλαι ποτέ Διοικητικές τους θέσεις στην Διοίκηση της Εκκλησίας, ότι με τις καρέκλες δεν μπαίνουν στον Παράδεισο. Στον Παράδεισο εισέρχονται οι ταπεινοί και οι μετανοούντες.