13 Δεκεμβρίου, 2011

ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 14 – 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 
Ειρηνική επίσκεψη στην αγιοτόκο Κύπρο από τις 14 μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης ο Αρχιεπίσκοπος θα φθάσει στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας αύριο το απόγευμα της 14ης Δεκεμβρίου, όπου θα τον  υποδεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και Πάσης Ιουστινιανής κ. Χρυσόστομος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Την Πέμπτη το πρωΐ  θα τελεστεί Δοξολογία στον ιστορικό  Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, και θα ακολουθήσει πανηγυρική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Μακαριώτατος θα γίνει δεκτός από τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.

Εν συνεχεία, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος θα καταθέσει στεφάνια στα Φυλακισμένα  Μνήματα, στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και θα επισκεφθεί το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), το Βυζαντινό Μουσείο και την Μητρόπολη Κωνσταντίας Αμμοχώστου, η οποία προσωρινά, λόγω της τουρκικής κατοχής της Αμμοχώστου, έχει έδρα της στο Παραλίμνι.

Την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο από τους προκαθημένους Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και Αθηνών κ. Ιερωνύμου και Ιεράρχες των δύο Εκκλησιών.

Το απόγευμα της Κυριακής ο  Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος θα αναχωρήσει για την Αθήνα και αναμένεται αργά το βράδυ.