28 Νοεμβρίου, 2011

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ efimeriosgr.blogspot.com


ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Δ.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ Κ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ 
ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ

Από 1/11/2011 καταργείται το συνταγολόγιο του Ο.Π.Α.Δ. για τους Εφημερίου και η συνταγογράφηση φαρμάκων των Εφημερίων θα γίνεται πλέον  σε συνταγολόγιο του ΙΚΑ που όμως θα έχουν στην διάθεσή τους οι συμβεβλημένοι Ιατροί. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 
Ελλάδα

Αυστηρή προειδοποίηση προς πρυτάνεις Πανεπιστημίων και προέδρους ΤΕΙ, απηύθυνε ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Β. Παπάζογλου, για τις δαπάνες των ιδρυμάτων.

Παρέμβαση προς την Εταιρία Παροχής Αερίου Αττικής προκειμένου να μειώσει τις χρεώσεις για τις νέες συνδέσεις καταναλωτών στο δίκτυο άσκησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, με έγγραφο προς τον γενικό διευθυντή της εταιρείας. Η ΡΑΕ έχει δεχτεί πολλές καταγγελίες και παράπονα για το κόστος των συνδέσεων υποψήφιων καταναλωτών, όταν η απόσταση για τη σύνδεση υπερβαίνει τα 25 μέτρα από το υπάρχον δίκτυο και απαιτείται επέκταση του δικτύου διανομής.

Πολυμελή σπείρα που άρπαζε πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα από επιβάτες κυρίως στον ΗΣΑΠ εξάρθρωσε η αστυνομία. Συνολικά 66 άτομα συνελήφθησαν, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 147 ληστείες και κλοπές. Η σπείρα δρούσε τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο, ενώ η αστυνομική έρευνα έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών καταρτίζει την εγκύκλιο για τις εξαιρέσεις από το τέλος ακινήτων, νέα δικαστική απόφαση -αυτή τη φορά από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης- δικαίωσε 34 πολίτες, με προσωρινή διαταγή κατά της ΔΕΗ, ώστε να μην προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης σε καταναλωτές που δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων. Ο γγ του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης δήλωσε πως η εγκύκλιος θα είναι έτοιμη έως την Τρίτη, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποσυνδεθεί το τέλος από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από του χρόνου.

Εκτός Δημοσίου βρίσκονται από σήμερα, 28 Νοεμβρίου, περίπου 20.000 υπάλληλοι, λόγω της εφαρμογής του μέτρου της εφεδρείας. Η αρχή γίνεται με 4.000 εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και άλλους 16.000 μόνιμους υπαλλήλους που υπάγονται στη λεγόμενη προ-συνταξιοδοτική εφεδρεία και θα αμείβονται με το 60% των αποδοχών τους μέχρι να βγουν στη σύνταξη. Αλλαγές στις ρυθμίσεις που αφορούν στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς προανήγγειλε ο Μ.Βορίδης.

Κόσμος
  
Η επίθεση του ΝΑΤΟ στο συνοριακό φυλάκιο του Πακιστάν, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 24 Πακιστανοί στρατιώτες, μπορεί να επηρεάσει τη συνεργασία του Ισλαμαμπάντ με το ΝΑΤΟ στο θέμα του Πακιστάν, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της χώρας. Την ίδια ώρα, το Πακιστάν αρνείται ότι άνοιξε πρώτο πυρ, προκαλώντας τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, ενώ η Συμμαχία φοβάται ενδεχόμενα αντίποινα.
  
Για τις μουσικές τους προτιμήσεις μίλησαν Πούτιν και Μεντβέντεφ σε ένα φόρουμ γυναικών. Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε ξένα ακούσματα «ακόμα και εν ώρα εργασίας», ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την προτίμησή του στη ρώσικη μουσική.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας έξω από φυλακή κοντά στη Βαγδάτη, ανακοίνωσαν πηγές ασφαλείας.
  
Άνοιξαν οι κάλπες που θα αναδείξουν πρόεδρο και νέα Βουλή στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, μετά από μία περίοδο που χαρακτηρίστηκε από καθυστερήσεις, βία και παρατυπίες. Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν το Σάββατο σε βίαια επεισόδια, με αποτέλεσμα η αστυνομία να απαγορεύσει τις τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις που είχαν ανακοινωθεί. Πρόκειται για τις δεύτερες εκλογές από το 2003, οπότε έληξε ο αιματηρός πόλεμος που στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Τεράστια πορεία πραγματοποίησαν στην Πόλη του Μεξικού τα... ζόμπι. Περίπου 10.000 άνθρωποι ντυμένοι ως νεκροζώντανοι κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης για τη μεγαλύτερη «πορεία ζόμπι» που οργανώθηκε ποτέ.

Οικονομία

Την ανάγκη για την εξεύρεση μιας συνολικής Ευρωπαϊκής λύσης για την κρίση χρέους που πλήττει όχι μόνο την περιφέρεια της Ευρωζώνης, αλλά πλέον και το σκληρό πυρήνα της, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνάντησης των μελών της Λέσχης των Μητροπολιτικών Επιμελητηρίων της Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στη Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Μίχαλος στην παρέμβασή του αναφέρθηκε και στην έκδοση ευρωομολόγου, που θα έβαζε φραγμό στις κερδοσκοπικές επιθέσεις που δέχεται το ευρώ από τις αγορές, καθώς και στην ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών από μέρους των ηγετών της Ε.Ε. με στόχο την περαιτέρω ενοποίηση των χωρών – μελών της Ευρωζώνης σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος είναι ένας στρατηγικής σημασίας στόχος για το υπουργείο και ήδη έχει συγκροτηθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή με σκοπό τη σύνταξη οριζόντιου πολυνομοσχεδίου που θα ρυθμίζει θέματα για την «Επιχειρηματικά Φιλική Ελλάδα» που επεξεργάζεται τις οριζόντιες διατάξεις που είτε έχουν επιλεγεί από το σχέδιο δράσης, είτε αποτελούν μνημονιακές δεσμεύσεις, είτε αναμένεται γενικά να βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον.

 Η νέα κυβέρνηση της Ισπανίας «οφείλει να εισαγάγει σημαντικά μέτρα λιτότητας για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους το επόμενο έτος», σύμφωνα με εκτίμηση του οίκου αξιολόγησης Moody's, που δημοσιεύεται σήμερα Δευτέρα, στην εβδομαδιαία έκθεσή του.

Αθλητισμός

Συνάντηση με την διοίκηση του Ατρόμητου θα έχει το μεσημέρι ο Γιώργος Δώνης προκειμένου να ξεκαθαρίσει το μέλλον του στον πάγκο της ομάδας. Ο Έλληνας τεχνικός μετά την πρώτη ήττα της ομάδας του Περιστερίου στο φετινό πρωτάθλημα, εμφανίστηκε αινιγματικός στη συνέντευξη Τύπου αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει... Κάτι τέτοιο αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα Δευτέρα μετά τη συνάντηση που θα έχει με τη διοίκηση.

Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί να γίνει η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ και μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν βρεθεί λύσεις στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τη διοίκηση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Νίκος Νοτιάς υποστηρίζει ότι φέρνει μαζί του πρόταση από υποψήφιους συμπαίκτες από την Αμερική, ενώ αισιόδοξος παραμένει ο Σταύρος Αδαμίδης μετά από το ραντεβού που είχε με υποψήφιους επενδυτές στο εξωτερικό.

Λίγες ημέρες μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του Γερμανοϊρανού διαιτητή Μπαμπάκ Ραφάτι και μια ημέρα μετά τον απαγχονισμό του Ουαλού προπονητή Γκάρι Σπιντ, ακόμη μια απόπειρα αυτοκτονίας από διαιτητή ήρθε να ταρακουνήσει τον χώρο του ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά, ένας 37χρονος Βέλγος διαιτητής προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του κόβοντας τις φλέβες του στις τουαλέτες των αποδυτηρίων των διαιτητών, αλλά ευτυχώς μεταφέρθηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο.