24 Νοεμβρίου, 2011

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΗΡΥΝΕΙΑΣ


ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ
Ο ΑΡΧΙΜ. π. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Νέος Μητροπολίτης Κυρηνείας εξελέγη, πριν λίγη ώρα, από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου ο Αρχιμ.Χρυσόστομος Κυκκώτης, ο οποίος είχε συγκεντρώσει και τις περισσότερες ψήφους του λαού.  Ο κ.Χρυσόστομος, που εξελέγη από την πρώτη ψηφοφορία, συγκέντρωσε 9 ψήφους έναντι 6 του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου και 1 ψήφου του Αρχιμ.Βενέδικτου Ιωάννου. 

Μετά την εκλογή του ο νέος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Σίγουρα είναι μια ιστορική Μητρόπολη και ιστορική επαρχία. Είναι σταυρός και μία δύσκολη κατάσταση, διότι η Κερύνεια μας είναι κατεχόμενη και τα θέματα των Κερυνειωτών είναι πάρα πολλά. Ούτε θα κοιμάμαι ήσυχος όταν οι άλλοι αδελφοί μας υποφέρουν και έχουν όλα αυτά τα θέματα της αγαπημένης μας Κερύνειας και τα θέματα όλων αυτών των προσφύγων.

Θα αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις στην Υπηρεσία αυτή. Αναλαμβάνω αυτό το μεγάλο σταυρό και εύχομαι να υπάρχει πάντα ειρήνη στην Εκκλησία, διότι όλοι μας είμαστε εδώ για την υπηρεσία του λαού του Θεού και δεν υπάρχουν νικητές. Ολοι οι κληρικοί είμαστε καλοί, υπηρετούμε και το Μακαριώτατο και τη Σύνοδο και όλους. Πιστεύω ότι όλα θα είναι όλα προς το καλύτερο. Ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι στις προτεραιότητες του είναι να ακούσει τι έχει να του πουν ο Αρχιεπίσκοπος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, καθώς και ο λαός της Κερύνειας.  Αμέσως μετά, αναλόγως τις δυνατότητες μας, να πράξουμε ό,τι δυνατόν καλύτερο.