09 Οκτωβρίου, 2011

ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΤΕΛΕΣΘΗ Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΙΑΥΛΕΙΑΣ κ. ΓΑΒΡΙΗΛ

     
Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011 στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, η χειροτονία του εψηφισμένου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Διαυλείας κ. Γαβριήλ. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τους Συνοδικούς Μητροπολίτες.
Στην αρχή της ομιλίας του ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ευχαρίστησε τους  Αρχιερείς οι οποίοι όπως είπε, τον τίμησαν με την τίμια ψήφος τους, καθιστώντας τον Επίσκοπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Διαυλείας.
Εν συνεχεία ο κ. Γαβριήλ μεταξύ άλλων τόνισε: "Ζητώ ταπεινά τις ευχές όλων, να αξιωθώ να αγαπήσω τόσο πολύ τον Θεό ώστε να μάθω να θυσιάζομαι για τον άνθρωπο. Ακόμη να μάθω δια της ασκήσεως της αγάπης, να μην βιώνω τον ρόλο και την θέση του Επισκόπου εξουσιαστικά, αλλά να βαδίζω με πνεύμα διακονίας, καταλαγής και ενότητας. Όπως άλλωστε προσπαθεί να πράξει κάθε Επίσκοπος, ιερέας και διάκονος της Εκκλησίας".
Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο Επίσκοπος Διαυλείας ανέφερε: «Μακαριώτατε, αισθάνομαι την ανάγκη τούτη την ώρα να ευχαριστήσω πρωτίστως τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και μαζί με αυτόν τον μακαριστό πατέρα μου Παναγιώτη. Οι οποίοι είμαι βέβαιος, ότι σήμερα δέονται από τον ουρανό, ας είναι αιωνία η μνήμη τους».
Ο Θεοφιλέστατος αναφερόμενος στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, τόνισε: «Τα τελευταία τρία χρόνια με τιμήσατε υπερβολικά και περισσότερο από ότι άξιζα. Όλα αυτά τα χρόνια μου διδάξατε πάρα πολλά, μα κορωνίδα όλων αυτών που με διδάξατε ήταν η ελευθερία της επιλογής. Επίσης Μακαριώτατε, μου επιτρέψατε να γίνω αυτόπτης μάρτυς πως ζείτε Ευαγγελικά…»
"Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε. Μα πάνω απ΄ όλα σας ευχαριστώ για την εκκλησιολογική σας συμπεριφορά. Μου δείξατε Μακαριώτατε, ότι πάνω από το δικό μου το συμφέρον να κοιτώ το καλό της Εκκλησίας, επίσης μου δείξατε ποιος είναι ο αληθινός ρόλος του Επισκόπου στη σημερινή εποχή", κατέληξε ο κ. Γαβριήλ.
Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος, απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα Επίσκοπο κ. Γαβριήλ τόνισε: "Σε γνώρισα μαζί με άλλους αδελφούς, σε μια διακονία υψηλή που μας είχε ανατεθεί. Ο Θεός σε προίκησε με πάρα πολλά χαρίσματα! Έτσι όταν ήρθε το βάρος των καθηκόντων και το ύψος των προβλημάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενός απέραντου χώρου, τότε τα μάτια μου στάθηκαν προς το πρόσωπό σου και είπα ότι αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να με βοηθήσει στο δύσκολο αυτό έργο." 
"Αυτός ήταν ο λόγος που σε επέλεξα και σε όρισα Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και πράγματι δεν διαψεύθηκα. Τότε τα χαρίσματα σου φάνηκαν περισσότερο, οι δυνατότητες σου πολύ περισσότερες. Έτσι μαζί και με μια πλειάδα από συνεργάτες, θελήσαμε να καταστρώσουμε ένα πρόγραμμα για την πορεία της ποιμαντικής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών", είπε κλείνοντας ο Μακαριώτατος.
Voiotosp.blogspot.com