21 Ιουνίου, 2011

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

 
Κήρυγμα κατά νεαρών καταληψιών
 Το κτίριο έχει μετατραπεί σε στέκι ανταλλαγής απόψεων

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΒΩΝΑ του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου ο Ανθιμος 
εξαπέλυσε την επίθεση κατά των νεαρών καταληψιών

Με τους νεαρούς καταληψίες που βρίσκονται στο 12ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης τα έβαλε χθες ο μητροπολίτης Ανθιμος, καλώντας τον λαό να τους αποδοκιμάσει. Το σχολείο δεν λειτουργεί από το 2004, καθώς διαπιστώθηκαν στατικά προβλήματα, και από πέρσι το ακίνητο, το οποίο ανήκει στην Εκκλησία, έχει καταληφθεί από νεαρούς που το έχουν μετατρέψει σε στέκι ανταλλαγής απόψεων.

Η Εκκλησία έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των καταληψιών και εκείνοι κυκλοφόρησαν αφίσες και ενημερωτικό φυλλάδιο με σύνθημα "Εκκλησία Α.Ε. Κάτω τα χέρια από τους ελεύθερους χώρους. Κοινωνική Απαλλοτρίωση και κοινωνική διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας". Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σιντριβάνι, αλλά και έξω από το κτίριο της μητρόπολης.

Κρατώντας ένα τέτοιο φυλλάδιο στα χέρια του από τον άμβωνα του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου, ο κ. Ανθιμος έκανε λόγο για "βλασφημία και ψεύδος", είπε ότι το περιεχόμενό του "είναι εναντίον ενός θεσμού που είναι αιτία της ύπαρξής μας και αποτελεί θρυαλλίδα στο θεμέλιο του πολιτικού, θρησκευτικού και εθνικού μας βίου" και κάλεσε νέους -έτσι γενικά και αόριστα- "να γράψουν ένα κείμενο-απάντηση".

Ζήτησε μάλιστα από τους συντάκτες του φυλλαδίου να αντιπαραβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις με τη δική του, καθώς και αυτήν άλλων ιερέων. Στο φυλλάδιο αυτό, αλλά και στην αφίσα, οι νεαροί υποστηρίζουν πως η Εκκλησία "προτάσσει για ακόμη μία φορά τα οικονομικά της συμφέροντα, θέλοντας να εκμεταλλευτεί οικονομικά ένα ακόμη "φιλέτο"".

ΕΘΝΟΣ 20/6/2011
____________________________

Σχόλιο του blog

Αγαπητέ αναγνώστη του blog.

Το ως άνω δημοσίευμα του Έθνους αφορά αποκλειστικά την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Ο κ. Άνθιμος γνωρίζει ότι είναι ωραία τα μεγάλα λόγια αλλά πρέπει να καταλάβει ότι είναι μόνο λόγια δυστυχώς.

Ο κ. Άνθιμος κάθε Κυριακή λέει πολλά και διάφορα για όλα τα θέματα… Και για πολλά λέει άλλα την μια Κυριακή και άλλα την άλλη, χωρίς βέβαια, να ξεχνάμε τον γνωστό  αφορισμό του, για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη ο οποίος στάθηκε η αφορμή να χαθεί και η Δημαρχία…Και τόνισε: Πολιτεύεται με κάθε τρόπο. Αλλά πρέπει να ξέρει ότι προσφέρει υπηρεσία στην προσωπική του προβολή ο κ. Άνθιμος και όχι στην Εκκλησία. 

Τι να πούμε φίλοι μου, μέχρι Λευκή Μαγεία ετέλεσε ο κ. Άνθιμος, για την σωτηρία δήθεν της Ελλάδας όπως μας πληροφορεί η Εφημερίδα Τύπος Θεσσαλονίκης 20/6/2011. Αυτή η δέηση  που διαβάστηκε κατ' εντολήν του κ. Ανθίμου στις 45 Εκκλησίες της Θεσσαλονίκης, είχε την έγκριση της Ιεράς Συνόδου. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ...

Voiotosp.blogspot.com