24 Φεβρουαρίου, 2011

Έργα και ημέρες του κυρίου Μπουτάρη

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ

Παπαθεμελής: «Σε λίγο ο δήμαρχος

θα παντρεύει κτηνοβάτη με το ΚΤΗΝΟΣ του...»

Η παραχώρηση και μόνο της συνέντευξης από τον Γιάννη Μπουτάρη, το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, σε ένα περιοδικό ομοφυλοφιλικού περιεχομένου προκάλεσε αντιδράσεις. Σε συντηρητικούς και μη. Ακόμη και ανάμεσα στους υποστηρικτές του. Είχε κυκλοφορήσει σαν φήμη στην πόλη και αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο ντόρος που θα ακολουθούσε και η κριτική που θα δεχόταν, ο «ανατρεπτικός» Γιάννης Μπουτάρης, ίσως ήταν αναμενόμενα.Η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να βρίσκεται σε κλοιό σκουπιδιών. Κι όμως ο δήμαρχος της, αντί να ψάχνει τρόπους για την καλύτερη και πιο γρήγορη αντιμετώπιση του προβλήματος, φαίνεται πως ασχολείται περισσότερο με τους γκέι ψηφοφόρους του, φίλους και γνωστούς του. Αυτό ακουγόταν σε πηγαδάκια συνταξιούχων, νοικοκυρών αλλά και νέων.

Ο Γιάννης Μπουτάρης λέει «ναι» στο γάμο μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου και μάλιστα προτίθεται να παλέψει για να μπορέσει και ο ίδιος στη θητεία του να έχει το ελεύθερο να ενώνει με πολιτικούς όρκους αιώνιας αγάπης ομοφυλόφιλους. Ο Γιάννης Μπουτάρης λέει «ναι» και στην υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

«Πιστεύω ότι αν δύο ενήλικα άτομα, ανεξαρτήτως φύλου, θέλουν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους με το γάμο, εάν επιθυμούν να αποδώσουν στη σχέση τους αυτή τη σημασία, τότε θα πρέπει να μπορούν και να επωφεληθούν από τις διατάξεις του οικογενειακού δικαίου», υποστήριξε ο κ. Μπουτάρης όταν ρωτήθηκε για το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Δήλωσε πως πηγαίνει σε γκέι μπαρ και ξεκαθάρισε πως θα στήριζε και θα επέτρεπε την οργάνωση παρέλασης ομοφυλόφιλων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όπως γίνεται στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, που πολλοί την επισκέπτονται για τη ζωντάνια της και το «ανοιχτό» της μυαλό, συμπλήρωσε.

Αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις δεν άργησαν να εμφανιστούν. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πολλοί οι αντίθετοι με τα «πιστεύω» του δημάρχου, αρκετοί και αυτοί που τόλμησαν και βγήκαν δημόσια να σχολιάσουν. «Δεν θα ήθελα να γίνει κάτι τέτοιο στην πόλη μας», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.

«Η Θεσσαλονίκη έχει πολύ πιο σοβαρά και ουσιαστικά προβλήματα που πρέπει να λυθούν άμεσα. Δεν έχουμε χρόνο για να ασχολούμαστε με τους γάμους των γκέι και τις παρελάσεις τους στην οδό Τσιμισκή», ισχυρίζεται ο περιφερειάρχης και επιχειρεί να κρατήσει αποστάσεις από τις «δήθεν», όπως τις χαρακτήρισε, απόψεις του νεοεκλεγέντα δημάρχου, που τις παρομοίασε με πυροτέχνημα που κάποιος πετά για να εντυπωσιάσει.

Όσο για την υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ο κ. Ψωμιάδης, αφού πρώτα ξεκαθάρισε πως έχει πολλούς φίλους γκέι, με τους οποίους μάλιστα διατηρεί και άριστες σχέσεις, συμπλήρωσε πως οι αρχές και οι αξίες που έχει διδαχτεί στη ζωή του δεν του επιτρέπουν να δεχτεί κάτι τέτοιο.

«Οι προσωπικές επιλογές στη ζωή του καθενός είναι απόλυτα σεβαστές και δεν αφορούν κανέναν», δήλωσε ο Κώστας Γκιουλέκας από την αντιπολίτευση του δήμου, ο οποίος υποστήριξε πως είναι αντίθετος σε καθέναν που προσπαθεί να δαιμονοποιήσει καταστάσεις και να «αφορίσει» συνανθρώπους μας ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

«Μάλιστα, με τιμούν με τη φιλία τους αρκετοί συνάνθρωποι μας που έχουν αυτές τις επιλογές», τόνισε ο κ. Γκιουλέκας, που επιχειρεί να θυμίσει στον Γιάννη Μπουτάρη πως πριν από τη Θεσσαλονίκη των παρελάσεων, των κάθε λογής παρελάσεων, προηγείται η Θεσσαλονίκη των ανέργων, των «λουκέτων», των σκουπιδιών στις γωνιές των δρόμων, των νέων που βλέπουν το μέλλον τους αβέβαιο.

«Λυπάμαι που ο κ,.Μπουτάρης δεν δείχνει έστω και ελάχιστη ευαισθησία γι' αυτά τα τεράστια ζητήματα που ταλαιπωρούν τους Θεσσαλονικείς», δήλωσε ο Κώστας Γκιουλέκας.

Η... ελληνική παράδοση

Ακόμη πιο επικριτικός και «λάβρος» απέναντι στον Γιάννη Μπουτάρη, ο Στέλιος Παπαθεμε-λής, επίσης από την αντιπολίτευση του δήμου. «Ο γάμος είναι στην ελληνική παράδοση "ανδρός και γυναικός συνάφεια και συγκλήρωσις του βίου παντός, θείου τε και ανθρωπίνου δικαίου κοινωνία". Ούτε ανδρός και ανδρός ούτε γυναικός και γυναικός. Η κοινωνία μας αντέχει στις πιέσεις της δυτικής νεοτερικότητας και στην επίθεση του παγκοσμιοκρατικού εξομοι-ωτή. Επιμένει στον κανόνα "τα εν οίκω μη εν δήμω".

Ο λαός μας απορρίπτει τα παρά φύσιν και κατά διαστροφήν έξωθεν προωθούμενα θέσμια ομοφυλοφιλικών "γάμων" και "υιοθεσιών". Και η ελληνική έννομη τάξη απηχεί εν προκειμένω το κοινό αίσθημα, αρνούμενη να θεσπίσει ανάλογες ρυθμίσεις. Και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης οφείλει να τηρεί τους νόμους του κράτους. Οι ιδιαιτερότητες του καθενός είναι για τον εαυτό του.

Αλλιώς θα γίνουμε τρελοκομείο και την επαύριον του ομοφυλοφιλικού "γάμου" θα προσέλθει στο δημαρχείο κάποιος κτηνοβάτης με το κτήνος του και θα ζητήσει και αυτός από τον κ. Μπουτάρη να τον... παντρέψει! Θα το κάνει;» σχολίασε ο κ. Παπαθεμελής.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, ο «αντιρρησίας συνείδησης», όπως θέλει να αποκαλείται, δημιούργησε ντόρο γύρω από το όνομα του ξανά, λίγες ακριβώς ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως νέου δημάρχου της Θεσσαλονίκης. Σαν να κήρυξε γενική επιστράτευση, με την άδεια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έβγαλε έξω οχήματα του στρατού για να απομακρύνουν τους σωρούς σκουπιδιών που είχαν δημιουργηθεί σε κάθε γειτονιά του κεντρικού δήμου.

Με το πρόσχημα ότι απειλείται η δημόσια υγεία -το πρόβλημα ήταν όντως σοβαρό-, έβγαλε στους δρόμους ΡΕΟ με οδηγούς μόνιμους στρατιωτικούς, που μετέφεραν τόνους απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ, διότι τα απορριμματοφόρα του δήμου ξαφνικά ήταν εκτός λειτουργίας και δεν επαρκούσαν τα λιγοστά για να καθαρίσει η πόλη. Μόνο που, λόγω του όγκου τους, τα οχήματα του στρατού δεν ήταν εφικτό να περνούν από στενά, κι έτσι η κατάσταση παρέμενε... ίδια.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

image_thumb1_thumb1_thumb1_thumb14_t[2]

Σήμερα γιορτάζονται:

1) Η εύρεσις της κεφαλής Ιωάννου Προδρόμου του βαπτιστού. Η τιμία κε­φαλή του θείου Προδρόμου βρέθηκε πρώτον από δύο μοναχούς, οι οποίοι πή­γαν να προσκυνήσουν στον τάφο του Σωτήρος. Οι μοναχοί την παρέδωσαν εις ένα κεραμέα, ο οποίος την μετέφεραν στην Έμεσαν. 'Οταν επρόκειτο να πεθά-νη την παρέδωσεν στην αδελφήν του και της είπε να τιμά και να την προσκυνή. Μετά τον θάνατον αυτής πήραν την Αγίαν Κάραν πολλοί και τέλος ένας ιερο­μόναχος Αρειανός, ο οποίος καταδιώχθηκε και άφησε την κεφαλήν εις ένα σπήλαιον. Η κεφαλή ήτο εκεί κρυμμένη και βρέθηκε για δεύτερη φορά και μετεφέρθη στην εκκλησία από τον επίσκοπον Ουράνιο.

Εθνικά γεγονότα: Σαν σήμερα το 1821 ο Υψηλάντης αποστέλλει προκήρυξιν προς τους Έλληνας δια να επαναστατήσουν.

Το 1913 1) οι ελληνικές δυνάμεις εκδιώκουν τους Βουλγάρους εκ του χω­ρίου της Νιγρήτης και πιέζουν αυτούς εις το χωρίον Τσερκέσκιοϊ. 2) Οι ελληνι­κές δυνάμεις απελευθερώνουν την Κόνιτσα.

Το 1919 το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα στη Ρωσία μάχεται εναντίον των Ρώσων στη Χερσώνα.

Το 1920 στο μέτωπον της Μ. Ασίας ο ελληνικός στρατός συνάπτει μάχες προφυλακών με τους Τούρκους.

Το 1921 σε ολόκληρον το μέτωπον της Μ. Ασίας γίνεται δράση περιπόλων και πυροβολικού.

Το 1922 η ελληνική στρατιά στην Μ. Ασία οχυρώνει τις θέσεις της και ανι­χνεύει με περιπόλους τις θέσεις του εχθρού.

Το 1941 στο αλβανικό μέτωπο οι ελληνικές και ιταλικές δυνάμεις περιορί­ζονται σε δράση πυροβολικού και περιπόλων.

Ενισχυσε Και συ Το Εργο

Της Ιερας Αρχιεπισκοπης Αθηνων

Μεσω Της -Ate Bank -

clip_image00143333333333

Η ως άνω διαφήμιση της Ι.Α.Α.

αναρτάται δωρεάν από το Ιστολόγιό μας.