31 Ιουλίου, 2009

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΓΑΒΡΑ. 31/7/2009

image

Παρουσιάζοντας ο κ. Γαβράς την ιστορία του Παρθενώνα, παρενέβαλλε και μια σκηνή, όπου εμφανίζονταν Κληρικοί, να αφαιρούν αγάλματα. Ο κ. Γαβράς αναφέρεται σε μια εποχή όπου συνέβαιναν τέτοιες πράξεις και γεγονότα, και από την πλευρά της Ειδωλολατρείας και από την πλευρά του Χριστιανισμού, με τι διαφορά ότι, επειδή ο Χριστιανισμός, που ήταν η διάδοχος Θρησκεία της ειδωλολατρείας και είχε επισήμως αναγνωριστεί από τον Αυτοκράτορα, είχε ένα λόγο παραπάνω να παρουσιάζει μια κάποια μεγαλύτερη επιθετικότητα, όταν για παράδειγμα έφτασε στο σημείο να δημιουργήσει ιερό Ναό προς τιμήν της Παναγίας, αν δεν κάνω λάθος, μέσα στην Ακρόπολη.


Προσωπικώς δέχομαι ότι μπορεί να είναι αλήθεια αυτό που εμφανίζει ο κ. Γαβράς, όμως δεν πιστεύω, ότι έγινε κάποιος βαρβαρισμός επί του Παρθενώνος εκ μέρους του τότε Ιερού Κλήρου, γιατί θα υπήρχαν και σήμερα εμφανή τα σημάδια αυτού του βαρβαρισμού. Ο Χριστιανισμός στην πόλη των Αθηνών επεκράτησε με μεγάλη νηφαλιότητα, όταν μάλιστα ο Απόστολος Παύλος υπήρξε επίσημος προσκεκλημένος της Πόλεως των Αθηναίων, και μίλησε επί του Ιερού Βράχου.


Η αποδοχή του Χριστιανισμού στην Αθήνα υπήρξε εξ΄ αρχής καθολική, και μάλιστα δεν παρουσιάστηκε καμία απολύτως Δογματική απόκλιση, όπως τούτο συνέβει σε άλλες Εκκλησίες της Ελλάδος, [Θεσσαλονίκης, Κορίνθου, Φιλίππων]. Απόδειξη τούτου αποτελεί το γεγονός, ότι δεν γράφτηκε καμία συμπληρωματική από τον Απόστολο Παύλο.


Τούτο οφείλεται, βέβαια, στον Επώνυμο τότε Άρχοντα των Αθηνών, τον Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, πρώτο Επίσκοπο της Εκκλησίας των Αθηνών, όταν δημόσια συμφώνησε απόλυτα με τα συγκεκριμένα συγκλονιστικά γεγονότα και φαινόμενα που ανέφερε ο Παύλος σχετικά με τη Σταύρωση του Χριστού και έναντι των οποίων, τότε ακριβώς που συνέβαιναν όλα αυτά, είχε γράψει στο ημερολόγιό του ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης ως Επώνυμος Άρχων των Αθηνών: «ή Θεός πάσχει ή κόσμος απόλυται».


Τέλος νομίζω, ότι η εμφάνιση αυτής της σκηνής, όπως εμφανίστηκε όλως ξεκάρφωτη δεν αποδίδει την ιστορική αλήθεια, οπότε πολύ σωστά ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ και η Δ.Ι.Σ εισηγήθησαν στον καθ΄ ύλην αρμόδιο Υπουργό για την αφαίρεσή της. Τώρα όλα τα άλλα που λέγονται και γράφονται για μια μερίδα δήθεν σκοταδιστών της Εκκλησίας, για την αφαίρεση μέρους του ως άνω φιλμ είναι εκ του πονηρού.