30 Ιουλίου, 2009

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ ΤΗΣ Ε.ΚΥ.Ο ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ Γ. ΖΑΜΠΕΛΗ ΔΙΑ ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΝ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

Η Εκκλησία της Ελλάδος θέτει τέρμα εις την προπαγάνδαν πολιτικών κέντρων αποφάσεων, αλλά και Μουσουλμανικών Κύκλων εις τας Αθήνας και εις ολόκληρον την Ελλάδα, οι οποίοι την έφερον ως αντίθετον με την δημιουργίαν Μουσουλμανικού Νεκροταφείου εις την περιοχήν του Σχιστού. Η Εκκλησία με έγγραφό της προς την Μουσουλμανικήν Ένωσιν Ελλάδος διακηρύσσει ότι από τον Δεκέμβριο του 2005 έχει τοποθετηθεί υπέρ της ιδρύσεως Μουσουλμανικού Νεκροταφείου. Δια το σκοπόν αυτόν η Διαρκής Ιερά Σύνοδος παρεχώρησε εις το Σχιστόν έκτασιν τριάκοντα στρεμμάτων. Το σχετικόν έγγραφον φέρει την υπογραφήν του κ. Αντ. Ζαμπέλη, Γενικού Διευθυντού της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών. Αυτό έχει ως ακολούθως:


«Εις απάντησιν του από 12/2/09 εγγράφου σας, σας πληροφορούμε ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (Δ.Ι.Σ) απεφάσισε κατά την Συνεδρίαν της 15/12/2005, την παραχώρησιν προς χρήσιν εκτάσεως 30 στρεμμάτων ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εις την περιοχή του Σχιστού εις τον Δήμον Περάματος και πλησίον του Διαδημοτικού Κοιμητηρίου, δια την δημιουργίαν Μουσουλμανικού Κοιμητηρίου».


Την ανωτέρω Απόφασιν της Δ.Ι.Σ. εκοινοποιήσαμεν κατά πρώτον τον Δεκέμβριον του 2005, και έκτοτε προέβημεν εις εγγράφους και προφορικάς υπενθυμίσεις, προς τους αρμοδίους Κρατικούς φορείς (Υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εθν. Παιδείας και Θρησκευμάτων και ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ), προκειμένου να υλοποιηθή η δημιουργία του Κοιμητηρίου με την λήψιν αποφάσεων και την προς τούτο έκδοσιν των απαιτουμένων διοικητικών Πράξεων (λ.χ. Π.Δ. καθορισμού όρων χρήσεως κ.λπ.). Άνευ των Πράξεων τούτων δεν δυνάμεθα να προχωρήσωμεν εις την δια συμβολαιογραφικού εγγράφου παραχώρησιν χρήσεως της εκτάσεώς μας προς τον φορέα, που θα αναλάβη την διαχείρισιν του Κοιμητηρίου.


Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι την ευθύνην δια την καθυστέρησιν της υλοποιήσεως της Αποφάσεως της Δ.Ι.Σ. φέρουν αποκλειστικώς και μόνον οι αρμόδιοι Κρατικοί φορείς, οι οποίοι μέχρι σήμερον δεν έχουν προβή εις τας απαιτουμένας ενεργείας.


Ο Γενικός Διευθυντής

Αντώνιος Γ. Ζαμπέλης