10 Ιανουαρίου, 2009

Ανθρωπιστική δράση για τη Γάζα από την Εκκλησία της Ελλάδος


Πάντα ένας πόλεμος είναι καταστροφικός για τον άνθρωπο, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση που είχε χθες το πρωί στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής με τον επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπίας της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα Σαμίρ Αμπού Γκαζάλε.

Πρόσθεσε, δε, ότι νιώθει το δράμα που ζουν στη Γάζα οι Παλαιστίνιοι, τους οποίους η Εκκλησία της Ελλάδος τους βλέπει, όπως τον κάθε άνθρωπο, σαν εικόνες του Θεού και σπεύδει να τους βοηθήσει με όλη της τη δύναμη, κατά τις δυνατότητές της.

Η βοήθεια θα παρασχεθεί μέσω της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» και θα αποτελείται από τρεις τομείς - αποστολή φαρμάκων, τροφίμων και προετοιμασία κατάλληλων χώρων, ώστε να φιλοξενηθούν άνθρωποι που έχουν ανάγκη περίθαλψης και κυρίως παιδιά.

Από την πλευρά του, ο κ. Γκαζάλε ευχαρίστησε το μακαριότατο, την Ορθόδοξη Εκκλησία και τον ελληνικό λαό για τη συμπαράστασή τους στον αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία του παλαιστινιακού λαού και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη και τη βοήθεια που του προσφέρει.


Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 10/1/2009