03 Νοεμβρίου, 2008

Νέος Άγιος στο Ορθόδοξο εορτολόγιο 2/11/2008

image image

 

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, που τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στο Μητροπολιτικό Ι. Ναό της Δράμας, με τη συμμετοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και πλήθος Μητροπολιτών από τη βόρεια Ελλάδα, η Α. Θ. Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του νέου αγίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας, του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη του Ομολογητού. Λίγο νωρίτερα, ανέγνωσε την Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη της αγιοκατάταξης του Οσίου στο εορτολόγιο της Εκκλησίας.
Στην προσφώνησή του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος αναφέρθηκε στους δεσμούς αίματος που υπάρχουν ανάμεσα στη Δράμα και την Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας ότι στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη συμβολίζεται η ικανότητα του ανθρώπου να ξεπερνά προβλήματα και δοκιμασίες.
Ένα ιερό Ευαγγέλιο για τον Πατριαρχικό Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, μια εικόνα του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη και ένα τεμάχιο των ιερών λειψάνων Του ήταν τα δώρα του Μητροπολίτη Δράμας προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη σε ανάμνηση της επίσκεψής Του.
Επίσης, στο τέλος της Θείας Λειτουργία η Ιερά Μητρόπολη Δράμας αναγόρευσε τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα σε μεγάλο ευεργέτη της τοπικής εκκλησίας και του επέδωσε το χρυσό μετάλλιο του Αγίου Χριστοφόρου, την ύψιστη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητρόπολης. Ο Μητροπολίτης Παύλος χαρακτήρισε τον υπουργό έντιμο πολιτικό άντρα και σωστό οικογενειάρχη που βοήθησε σημαντικά την τοπική εκκλησία.
Λαμβάνοντας το μετάλλιο ο υπουργός από τα χέρια του Οικουμενικού Πατριάρχη, δεσμεύθηκε πως θα φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης του κόσμου και των προσδοκιών του. "Σεβόμενοι Παναγιώτατε τους διακριτούς ρόλους πολιτείας και Εκκλησίας", τόνισε ο κ. Τζίμας,
"θα συνεχίσουμε να δίνουμε από κοινού αγώνες υπηρετώντας το καλό του κόσμου. Η δύναμη εξουσία θα πρέπει να γίνεται δύναμη επίλυσης προβλημάτων και όχι κατάχρηση εξουσίας".

Τέλος, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης υπογράμμισε πως αυτοί που εισέρχονται στην πολιτική θα πρέπει να το κάνουν για να υπηρετούν τον κόσμο "και όχι για να γίνονται κάτι", ενώ τόνισε πως όταν διοικείς έναν ορθόδοξο χριστιανικό λαό πρέπει να πολιτεύεσαι και ορθόδοξα.

Πηγή: ΕΡΤ