12 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Το πρώτο γκάλοπ-χαστούκι: Θέλουν τον Τσίπρα

Και ενώ όλα έδειχναν να έχουν μπει σε μια σειρά στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την καθαίρεση Κασσελάκη από την ηγεσία του κόμματος, ο τέως πρόεδρος έδωσε σημάδια "ζωής" από το σπίτι του στις Σπέτσες όπου βρέθηκε αμέσως μετά από την ιστορική ( πρωτοφανές στη μεταπολιτευτική ιστορία πρόεδρος κόμματος να εκδιώκεται εν ...κινήσει)  συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή.

Ο "μύλος" με εκδίωξη Κασσελάκη και ο χρησμός

Μέσω κεντρικής διαρροής που ζήτησε να γίνει από τους συνεργάτες του (έως χθες κυκλοφορούσαν σκόρπια και αντιφατικά σενάρια ως "δηλώσεις " του περιβάλλοντός του) , ο Στέφανος Κασσελάκης, δήλωσε "παρών" και πως δεν εγκαταλείπει την πολιτική. Η διαρροή Κασσελάκη μάλιστα είχε καθαρό στόχο να "αρματώσει" τον στρατό του εν όψει των  ανακοινώσεων των αποφάσεών του.

Αν μέχρι χθες, τα σενάρια στο κασσελακικό τραπέζι ήταν τρία, ( διεκδίκηση ηγεσίας ΣΥΡΙΖΑ, νέο κόμμα, αποχώρηση από την πολιτική)  ο χθεσινός "χρησμός", απέκλεισε την ...επιστροφή του στο Μαϊάμι.  Ταυτόχρονα, άνοιξε ξανά το θέμα περί της νομιμότητας του εκδιωγμού του από την Κουμουνδούρου, με δυο παρεμβάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που την αμφισβητούν ανοιχτά.

Έλενα Ακρίτα και Θεόφιλος Ξανθόπουλος ( ο οποίος ανήκει στους 87 και συνυπέγραψε την πρόταση μομφής) σε δημόσιες παρεμβάσεις τους ( Action  24), συνομολόγησαν ότι θα πρέπει η καθαίρεση Κασσελάκη να επικυρωθεί από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ:

Έλενα Ακρίτα: Έχουμε πρόεδρο, τον Στέφανο Κασσελάκη, πρέπει αύριο να πάει στο γραφείο του, διαβάστε το καταστατικό (...) Εγώ είμαι με τον Κασσελάκη, το λέω ξεκάθαρα και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αν ο Κασσελάκης διεκδικήσει την εκλογή του θα είμαι στο πλευρό του

Θεόφιλος Ξανθόπουλος: κακώς ο κ. Κασσελάκης εκδιώχθηκε από την Κουμουνδούρου , δηλωσε ο βουλευτής, προσθέτοντας ότι πρέπει να παραμείνει στη θέση του, έως ότου το έκτακτο συνέδριο, που προβλέπει το καταστατικό και αποφάσισε την Τρίτη η πολιτική γραμματεία να γίνει στις 1-3 Νοεμβρίου, επικυρώσει  την απόφαση της κεντρικής επιτροπής.

Στο "χορό" μπήκε και ο Παύλος Πολάκης με διαξιφισμούς του στο facebook. Ο Νίκος Μωραίτης ( στιχουργός και διάσημη περσόνα στα Κοινωνικά Δίκτυα για την υποστήριξή του σε Κασσελάκη - και άλλους σε προγενέστερη φάση- αξιοποιώντας μια δήλωση του Συνταγματολόγου Ξενοφώντα Κοντιάδη ότι το "ναι" σε πρόταση μομφής απέναντι σε Κασσελάκη δε συνεπάγεται αυτόματα την έκπτωσή του από το αξίωμα, προκάλεσε τον -υποψήφιο- για την ηγεσία Π Πολάκη.

Ο αψύς, του απάντησε: "Νικολιό παιδί μου: Από πότε τα καταστατικά των κομμάτων τα εξηγούν συνταγματολόγοι; Να φωνάξουμε και το ελεγκτικό συνέδριο να ελέγξει τις δαπάνες! Αλλά για να σε βοηθήσω, αν γίνει μομφή σε υπουργό και περάσει από τη βουλή θα παραμείνει στη θέση του;"

Δημοσκόπηση- χαστούκι

Στο μεταξύ, δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύθηκε χθες, αφενός επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επί Κασσελάκη έπεσε σε μονοψήφιο ποσοστό ( 9,3%) αφετέρου ότι - ενδεχόμενες- υποψηφιότητες που μετρήθηκαν, μεταξυ αυτών και του Κασσελάκη- είναι χαμηλής πτήσης. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 42,8% και ο έκπτωτος πρόεδρος 17,9%. Τρίτος και σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί ο κ. Φάμελλος με 13,7%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: