22 Ιουλίου, 2018

«ΙΣΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ» Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ COHEN ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ισχυρίζεται ότι η καταγραφή της ιδιωτικής τους συνομιλίας από τον πρώην προσωπικό του δικηγόρο του, Michael Cohen, είναι κάτι «τελείως ανήκουστο & ίσως παράνομο».

Ειδικότερα, ο κ. Τραμπ έγραψε σε tweet σχετικά με την αποκάλυψη της «New York Times»: Αδιανότητο ότι η κυβέρνηση θα εισέβαλε στο γραφείο ενός δικηγόρου (νωρίς το πρωί) – σχεδόν ανήκουστο. 

Ακόμη πιο αδιανόητο ότι ο δικηγόρος θα είχε καταγράψει έναν πελάτη – τελείως ανήκουστο & ίσως παράνομο. Τα καλά νέα είναι ότι ο αγαπημένος σας Πρόεδρος δεν έκανε τίποτε λάθος!».

 Η αποκάλυψη της «New York Times»
Ο για καιρό δικηγόρος του κ. Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν, κρυφά κατέγραψε μία συζήτηση με τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, δύο μήνες πριν τις εκλογές του 2016.

Στην οποία αναφέρθηκαν σε πληρωμές σε πρώην μοντέλο του Playboy, το οποίο ισχυρίζεται ότι είχε σχέση με τον κ. Τραμπ, σύμφωνα με δικηγόρους και άλλους που γνωρίζουν με την καταγραφή, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η εφημερίδα «New York Times».

Η καταγραφή αυτή έχει κατασχεθεί από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) κατά την διάρκεια της επιδρομής που έκανε στο γραφείο του κ. Κόεν. Το υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά την εμπλοκή του κ. Κόεν στην πληρωμή γυναικών ώστε να καθησυχάσουν ντροπιαστικές ιστορίες για τον κ. Τραμπ πριν από τις κάλπες του 2016.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει η «ΝΥΤ»: Οι εισαγγελείς θέλουν να γνωρίζουν αν παραβίασε ομοσπονδιακούς νόμους σχετικούς με την προεδρική εκστρατεία και κάθε συζήτηση με τον κ. Τραμπ γι αυτές τις πληρωμές θα είναι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος γι αυτούς.

Η ύπαρξη της καταγραφής προσελκύει δε περαιτέρω ερωτήματα προς τον κ. Τραμπ για τις τακτικές που ο ίδιος και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν για να κρατήσουν πλευρές της προσωπικής του ζωής και επιχειρηματικές κρυφές.

Αναδεικνύει επίσης τον πιθανό νομικό και πολιτικό κίνδυνο που αποτελεί ο κ. Κόεν για τον κ. Τραμπ. Αλλοτε φύλακας πολλών από μυστικών του κ. Τραμπ, ο κ. Κόεν εμφανίζεται τώρα όλο και πιο πρόθυμος να εξετάζει τη συνεργασία του με τους εισαγγελείς.

Ο κ. Rudolph W. Giuliani, νυν προσωπικός δικηγόρος του κ. Τραμπ, επιβεβαίωσε σε τηλεφωνική συζήτηση ότι ο πελάτης του μίλησε για τις πληρωμές με τον κ. Κόεν, στην καταγραφή, αλλά αυτές τελικά δεν έγιναν ποτέ.

Η καταγραφή, σημείωσε, ήταν λιγότερο από δύο λεπτά και αποδεικνύει ότι ο κ. Τραμπ δεν έκανε τίποτε κακό.

Το πρώην μοντέλο του Playboy είναι η κ. Karen McDougal, η οποία ισχυρίζεται ότι ξεκίνησε μία σχέση κοντά ενός χρόνου με τον κ. Τραμπ το 2006, λίγο αφού η σύζυγός του, Μελάνια γέννησε τον γιο τους Barron.



Δεν υπάρχουν σχόλια: