18 Ιουλίου, 2018

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ (18/7/2018)


Ελλάδα:Συνεδριάζει το ΔΣ του Δήμου Αθηναίων για το Πεδίον του Άρεως. Ειδική συνεδρίαση για τα ναρκωτικά στο Πεδίον του 'Αρεως, θα πραγματοποιήσει σήμερα (Τετάρτη), στις 4 το απόγευμα, στο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. 

Στον αέρα 4.000 μακεδονικές επιχειρήσεις μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών . Στις 4 χιλιάδες αριθμούνται οι επιχειρήσεις που έχουν στην εταιρική τους ταυτότητα ή στα προϊόντα τους τον όρο «Μακεδονία» και θα πρέπει να σπεύσουν να κατοχυρώσουν το σήμα αυτό στις διεθνείς αγορές προκειμένου να μην έχουν προβλήματα μετά τη συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό των Σκοπίων. .

Εκτεταμένες ζημιές από έντονα καιρικά φαινόμενα που σάρωσαν τη Μακεδονία. Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσαν η καταρρακτώδης βροχή και οι ισχυροί άνεμοι, που έπληξαν χθες το βράδυ περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης. .

Σεισμός 4,2 ρίχτερ στα Ιωάννινα. Σεισμός μεγέθους 4,2 ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί της Τετάρτης, στην περιοχή Ζίτσα των Ιωαννίνων σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. .

Διάρρηξη στο σπίτι του Σπανουδάκη ενώ κοιμόταν μέσα με τη γυναίκα του. Ο μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης έπεσε θύμα διαρρηκτών, πριν από δέκα ημέρες, ενώ βρισκόταν μέσα στο σπίτι του, μαζί με τη σύζυγό του, στην περιοχή Καρελλάς στο Κορωπί. .

Κόσμος:Politico: Κατάθεση Πομπέο στη Γερουσία για συναντήσεις Τραμπ-Κιμ-Πούτιν. Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα έχει ακρόαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το “Politico.” .

Η Μέι απείλησε τους αντάρτες βουλευτές της με πρόωρες εκλογές. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι φέρεται να απείλησε τους αντάρτες στις τάξεις του Συντηρητικού Κόμματος ότι θα προκήρυσσε πρόωρες εκλογές μέσα στο καλοκαίρι εάν κατέρριπταν το σχέδιό της για το Brexit εξαιτίας της εναντίωσής τους στις προτάσεις της για την τελωνειακή σχέση με την ΕΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times. .

Καταδίκη έξι Κοσοβάρων που πολέμησαν στη Συρία με το ISIS . Η κοσοβάρικη δικαιοσύνη καταδίκασε την Τρίτη σε ποινές φυλάκισης δύο ως τεσσάρων ετών έξι υπηκόους του Κοσόβου, όλοι τους Αλβανοί, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι πολέμησαν στη Συρία, στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων. 

Στην αντεπίθεση ο Τραμπ: Ο Μπρέναν είναι ένας πολύ κακός τύπος. Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντεπιτέθηκε επί προσωπικού στον Τζον Μπρέναν, πρώην διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News που μεταδόθηκε ολόκληρη την Τρίτη. .

Το ΣΑ του ΟΗΕ υποστηρίζει την αποστολή της Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο. Προτροπή προς όλα τα μέρη «να εμπλακούν ουσιαστικά στις διαβουλεύσεις των Ηνωμένων Εθνών. 

Και να αδράξουν την ευκαιρία που αυτές αντιπροσωπεύουν για να οικοδομήσουν επειγόντως πάνω στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην κατεύθυνση μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδιακής λύσης στο Κυπριακό ζήτημα, σε συμφωνία με τα ψηφίσματα του ΣΑ», απηύθυνε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. .

Πολιτική:Επιμένει στα περί επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων η Έφη Αχτσιόγλου. Τις προτεραιότητες που θέτει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανέλυσε η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1. .

Τζανακόπουλος:Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο πίεσης για τους στρατιωτικούς. Από τη μεριά της κυβέρνησης θα συνεχίσουμε να εξαντλούμε όλα τα μέσα πολιτικής πίεσης, όλες τις διπλωματικές και νομικές δυνατότητες που έχουμε, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή την απορριπτική απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1. .

Προβληματισμός στην κυβέρνηση μετά το νέο «όχι» της Άγκυρας για τους δύο. Η τουρκική πλευρά φέρεται να περιμένει κάποια «κίνηση καλής θέλησης» στο θέμα των οχτώ τούρκων αξιωματικών, με δεδομένο και το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε κάνει λόγο για «καλή πρόθεση» του κ. Τσίπρα μετά τη συνάντηση του ΝΑΤΟ. .

Στον εισαγγελέα παραπέμπει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες τον Κ. Καραμανλή του Αχιλλέα. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο ίδιος ο κ. Καραμανλής έχει διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται για προσωπική του άρνηση, αποδίδοντας το γεγονός σε αδυναμία/άρνηση του τραπεζικού ιδρύματος να του χορηγήσει τα σχετικά έγγραφα.

Επανέρχεται στις καταγγελίες της η ΝΔ για την υπόθεση των αδελφών Τσίπρα. Το έργο είχε προκηρύξει η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ήταν ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, και η εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ υπέβαλε το 2012 τα προαπαιτούμενα από το νόμο δικαιολογητικά. .

Οικονομία:Τσακαλώτος: Δίκαιο αίτημα η μη μείωση αφορολόγητου για άτομα με αναπηρία. Ο υπουργός, σύμφωνα με την ΕΣΑμεΑ, αποδέχθηκε το δίκαιο των αιτημάτων για τη μη μείωση του αφορολόγητου για τα άτομα με αναπηρία, την απαλλαγή τους από τα τεκμήρια του εισοδήματος και την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

Ο Παύλος Μυλωνάς προκρίνεται για επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας. Σε μία διαδικασία η οποία διήρκεσε περισσότερες από τέσσερις ώρες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πρότεινε τον Παύλο Μυλωνά για νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας.

Airbnb: Εφοριακοί με «ψεύτικες ταυτότητες» για αδήλωτα εισοδήματα μισθώσεων. Εξαιτίας της αδυναμίας –προς το παρόν– διασταύρωσης των στοιχείων, οι εφοριακοί προσποιούνται τους πελάτες για να διαπιστώσουν εάν θα δηλώσουν τα εισοδήματα αυτά στην εφορία.

Καθοριστική για την Ελλάδα η εμπιστοσύνη των αγορών. Για την κυβέρνηση Τσίπρα η ολοκλήρωση του προγράμματος στις 20 Αυγούστου σημαίνει ότι σταματούν οι πιέσεις για νέες περικοπές και νέες θυσίες και έτσι η Ελλάδα θα μπορέσει να αναπνεύσει και προπαντός να αναπτυχθεί, γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Μετά την κρίση έρχεται η ανάπτυξη».

Σήμερα η επιλογή του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο επικρατέστερες υποψηφιότητες είναι αυτές του αναπληρωτή διευθύνοντος Συμβούλου, Παύλος Μυλωνάς και του νυν προέδρου της Eurobank, Νίκου Καραμούζη. 

Αθλητισμός:Ch. League: Αποκλείστηκε ο ΑΠΟΕΛ από τα προκριματικά. Ο ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό ταξίδι του συμμετέχοντας στο β΄ προκριματικό γύρο Europa League. .

Fake news τελικά η είδηση για τη μεγάλη δωρεά των Κροατών διεθνών!. Πολύ καλή για να είναι αληθινή η "απόφαση" των Κροατών διεθνών να δωρίσουν όλα τα έσοδα της Κροατίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της χώρας για παιδιά .

Σε φιλανθρωπικά ιδρύματα όλα τα έσοδα της Κροατίας από το Μουντιάλ!. Την απόφαση τους να δωρίσουν όλα τα έσοδα της Κροατίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της χώρας για παιδιά, ανακοίνωσαν οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ της Χρβάτσκα. .

Ανακοίνωσε Τουπάν ο Ολυμπιακός, πάει και για Τίμα. Παίκτης του Ολυμπιακού για δύο χρόνια ο Αξέλ Τουπάν! Επόμενη κίνηση ο Γιάνις Τίμα. 
Κριστιάνο: Ήρθα στη Γιουβέντους για το Champions League. Να διεκδικήσει με τη Γιουβέντους την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο μεγάλος στόχος του Κριστιάνο Ρονάλντο όπως τόνισε στην παρουσίασή του. .

Δεν υπάρχουν σχόλια: