17 Ιουλίου, 2018

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ (17/7/2018)

 

Ελλάδα:Μέλη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εμπόδισαν εκπροσώπους εταιριών να μπουν στον ΑΗΣ Μελίτη. Μέλη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ απέκλεισαν, από νωρίς το πρωί, την κεντρική πύλη του ΑΗΣ Μελίτης στη Φλώρινα. 

Για να εμποδίσουν την είσοδο, στις εγκαταστάσεις του σταθμού, των εκπροσώπων των έξι εταιριών και κοινοπρακτικών σχημάτων, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του ατμοηλεκτρικού εργοστασίου. .

Κρυονέρι: Έκρηξη σε πυλώνα της ΔΕΗ. Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στον κόμβο Αγίου Στεφάνου, στο Κρυονέρι. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Πρινιά Ηρακλείου. 

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Πρινιά, στο Ηράκλειο Κρήτης. Έρευνες για τον θάνατο ηλικιωμένης στη Πάτρα. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για την υπόθεση του θανάτου ηλικιωμένης, που βρέθηκε νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της, στο κέντρο της Πάτρας. .

Tα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στην Κρήτη . Μεγάλες καταστροφές σημειώνονται σε γη και καλλιέργειες από τη φωτιά στα Αχλάδια Σητείας, που απ’ την προηγούμενη Πέμπτη είχε κινητοποιήσει μεγάλο αριθμό πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού.

Κόσμος:Κοινοβουλευτική νίκη για τη Μέι επί του Brexit με υποχωρήσεις και αγωνία . Με 318 ψήφους υπέρ και 285 κατά πέρασε από τη Βουλή των Κοινοτήτων το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μέι περί Φορολογίας Διασυνοριακού Εμπορίου, που αποτελεί έναν ακόμα κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα μέχρι το Brexit.

Το νομοσχέδιο θα πρέπει τώρα να περάσει και από τη Βουλή των Λόρδων πριν γίνει νόμος του κράτους. Πρόστιμο στην ομάδα που "έτρεχε" την προεκλογική εκστρατεία υπέρ του Brexit. 

Η βρετανική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε πρόστιμο στην ομάδα που είχε αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία υπέρ του Brexit για παραβίαση των κανόνων για τις δαπάνες στο δημοψήφισμα του 2016 και ότι παρέπεμψε το θέμα στην αστυνομία. .

Τουλάχιστον 14 νεκροί από το κύμα καύσωνα που πλήττει την Ιαπωνία. Ο υδράργυρος ξεπέρασε τη Δευτέρα, την ημέρα της εθνικής εορτής της Ιαπωνίας, τους 39 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους, και σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία, δημιούργησαν εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες, σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία. .

Κιλαουέα: 23 τραυματίες από λάβα που προσγειώθηκε σε τουριστικό πλοιάριο. Ένα τουριστικό σκάφος χτυπήθηκε από ποσότητα λάβας που εκτοξεύτηκε από το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 23 ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτό. Ο Πούτιν ζητάει αποδείξεις από το Λονδίνο για το Νόβιτσοκ. 

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέρριψε τη Δευτέρα τις «ανυπόστατες κατηγορίες» για τις νέες δηλητηριάσεις με το νευροπαραλυτικό όπλο Νόβιτσοκ στην Αγγλία, που ακολούθησαν εκείνες του ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του Γιούλιας, η ευθύνη για τις οποίες επιρρίφθηκε από το Λονδίνο στη Μόσχα. .

Πολιτική:Λεκτική επίθεση κατά Πιτσιόρλα από Λαρισαία που διαμαρτυρόταν για Μακεδονία. Επίθεση με έντονους χαρακτηρισμούς δέχτηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, ο Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας. .

Δραγασάκης: Εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις που μειώνουν τις ανισότητες . Το αναπτυξιακό σχέδιο για την επόμενη μέρα μετά την έξοδο από το μνημόνιο παρουσίασε σε συνέντευξή του στο Εuronews ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Αυγενάκης: Ο λογαριασμός θα έρθει σε όλες τις κάλπες. «Ο λογαριασμός θα έρθει σε όλες τις κάλπες, όποτε κι αν αυτές στηθούν, εθνικές εκλογές, ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές και θα μεταβληθεί σε μια μετωπική απόρριψη της κυβέρνησης», τόνισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης. .

Θεοδωράκης: Δεν συζητώ υποψηφιότητα για δήμαρχος στην Αθήνα ή στα Χανιά. Ο κ Θεοδωράκης δήλωσε πως «το Ποτάμι έχει αποφασίσει να δουλέψει πολύ το καλοκαίρι για να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο να δώσει στον ελληνικό λαό μια καινούργια πρόταση με τα παλιά του στοιχεία, αλλά και τα νέα, που απαιτούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα». .

Η απάντηση του Μαξίμου και των αδελφών Τσίπρα στις καταγγελίες της ΝΔ. Η εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε εξηγήσεις για δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η τεχνική εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ της οικογενείας Τσίπρα επιχείρησε να πάρει το 2012 δημόσιο έργο με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. .

Οικονομία:Η ΕΕ υπογράφει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ιαπωνία. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. 

Αναμένονται σήμερα στο Τόκιο, όπου σκοπεύουν να υπογράψουν μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που παρουσιάζεται ως «ιστορική», προφανώς για να στείλουν ένα μήνυμα εναντίωσης στον προστατευτισμό του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Στα 617 εκατ. ευρώ συρρικνώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα στο πρώτο εξάμηνο. Η εξέλιξη αυτή ανησυχεί το οικονομικό επιτελείο, καθώς στο τέλος του έτους το πλεόνασμα θα πρέπει να υπερβεί το 3,5% του ΑΕΠ. .

Le Monde: Στην Ελλάδα η μάχη κατά της φοροδιαφυγής άρχισε να δίνει καρπούς. «Στην Ελλάδα η μάχη κατά της φοροδιαφυγής δίνει τους πρώτους καρπούς της», γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde. .

Handelsblatt: Η Αθήνα σχεδιάζει επιστροφή στην αγορά ομολόγων. Η Αθήνα σχεδιάζει την επιστροφή στην αγορά ομολόγων και ειδικότερα προβαίνει σε συζητήσεις για την έκδοση δεκαετούς ομολόγου, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Handelsblatt. .

Η Κίνα επιδιώκει μεγαλύτερη ισορροπία στο εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ δήλωσε σήμερα ότι το Πεκίνο θα επιδιώξει να αποκαταστήσει μεγαλύτερη ισορροπία στο εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. .

Αθλητισμός:Κριστιάνο: Ήρθα στη Γιουβέντους για το Champions League. Να διεκδικήσει με τη Γιουβέντους την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο μεγάλος στόχος του Κριστιάνο Ρονάλντο όπως τόνισε στην παρουσίασή του. 

Πανζουρλισμός για τους παγκόσμιους πρωταθλητές στη Γαλλία. Αυτή την ώρα οι παγκόσμιοι πρωταθλητές γίνονται δεκτοί από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. 

Νικαράγουα: Επεισόδια με τουλάχιστον 10 νεκρούς στη Μασάγια. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 20 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις φιλοκυβερνητικών δυνάμεων την Κυριακή εναντίον μιας πόλης που βρίσκεται υπό τον έλεγχο εξεγερμένων στη νότια Νικαράγουα, ανακοίνωσε οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Πελέ: Καλώς ήρθες στο κλαμπ Εμπαπέ. Ο θρυλικός Πελέ αποθέωσε τον Κιλιάν Εμπαπέ για το γκολ που σημείωσε στον τελικό του Μουντιάλ εναντίον της Γαλλίας (4-2). 

Είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες:Εισβολή των παικτών στη συνέντευξη Τύπου(vid). Την ώρα της συνέντευξης Τύπου, οι Γάλλοι διεθνείς έκαναν «ντου» με σαμπάνιες χορεύοντας και τραγουδώντας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: