23 Φεβρουαρίου, 2024

ΤΑ ΤΡΙΑ "ΡΑΠΙΣΜΑΤΑ" ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Σαφή στοιχεία επίκρισης στην σημερινή προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Στέφανο Κασσελάκη εντοπίζει κανείς στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα με την οποία αιτιολογεί το ότι δεν θα παραβρεθεί στο συνέδριο του κόμματος και ζητά εσωκομματικές εκλογές. Παράλληλα, όμως, καταγράφονται -μικρότερης έντασης- αιχμές και για τα υπόλοιπα εσωκομματικά «στρατόπεδα» όπως και για τους αποχωρήσαντες ιδρυτές της Νεάς Αριστεράς. Τα 3 στοιχεία επικριτικά στοιχεία για τον Στέφανο Κασσελάκη είναι τα εξής:

1)Ο Αλέξης Τσίπρας καταλογίζει στον νυν πρόεδρο πρακτική που οδηγεί σε ήττα στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο Στέφανος Κασσελάκης «φέρεται να ζητά λευκή επιταγή τριετίας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές. Προεξοφλώντας έτσι την εκλογική αποτυχία και αδιαφορώντας και αυτός για τις συνέπειές της». Η κριτική αυτή ενέχει σαφώς αιχμή για τις προτεραιότητες της προεδρίας Κασσελάκη.

2)Σε άλλο σημείο της δήλωσής του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει πως «ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο, στην ως τώρα θητεία και στο πολιτικό του σχέδιο. Όχι θέτοντας ερωτήματα, αλλά δίνοντας τις δικές του απαντήσεις». Ο σχολιασμός αυτός προφανώς απαντά στην πρόσφατη πρακτική Κασσελάκη να καταθέσει εσωκομματικό ερωτηματολόγιο. Δίχως όμως παράλληλα να έχει πολιτικό σχέδιο απαντήσεων στα ερωτήματα που θέτει.

3)Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας ανάμεσα στις κακοδαιμονίες του ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφει στη δήλωσή του, αναφέρεται σε «φαινόμενα ναρκισισμού». Στοιχείο που -όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν- δεν μπορεί παρά να αναφέρεται στον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, όμως, στην παρέμβασή του ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική συνολικά στο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος.

Κάνει λόγο για πρόσωπα που έχουν διαφορετικές θέσεις από την ηγεσία σημειώνοντας πως «διαφωνούν στο παρασκήνιο, αλλά σιωπηλά περιμένουν να έρθει η εκλογική αποτυχία, ώστε να του τη χρεώσουν (σ.σ στον Στ.Κασσελάκη) Αδιαφορώντας για το τί αυτό θα σημαίνει για την παράταξη και τη χώρα». Από την κριτική δεν ξεφεύγουν και τα στελέχη του κόμματος που συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά. Σε αυτούς καταλογίζεται πως «έφυγαν από το κόμμα, επειδή έχασαν την μάχη για την ηγεσία του. Αδιαφορώντας αν με τον πολυκερματισμό αυτός που κερδίζει είναι ο πολιτικός μας αντίπαλός». Αξιοπρόσεκτο είναι, πάντως, πως με τη δήλωση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να λογίζει την Νέα Αριστερά στις δυνάμεις που μπορούν από κοινού να αντιπαλέψουν τη Ν.Δ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: