24 Ιανουαρίου, 2020

ΝΕΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


«Το σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση της Ν.Δ, για το ασφαλιστικό, περιλαμβάνει μόνο αποσπασματικού χαρακτήρα ρυθμίσεις», υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής, ενώ προσθέτει ότι «στην πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση και μετά την πλήρως αποτυχημένη παρέμβαση της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναμέναμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού μας συστήματος».

Όπως επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής «χωρίς νέους πόρους και με αναιμική ανάπτυξη δεν μπορεί να υποδομηθεί ένα δίκαιο και βιώσιμο σύστημα. Και αντίθετα δημιουργούνται και νέες αδικίες». Επικρίνει την κυβέρνηση ότι δεν παρουσιάζει κανένα σχέδιο για άντληση νέων πόρων από την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, αλλά ούτε και μακροχρόνιο σχεδιασμό για την κρίση υπογεννητικότητας που εντείνει τα προβλήματα.

Ειδικότερα το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει:
Απομακρύνεται η προοπτική καταβολής της κανονικής 13ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους. Θέμα για το οποίο το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση νόμου. Απουσιάζει κάθε μέριμνα για την επαναφορά του ΕΚΑΣ, ως κατώτερο εγγυημένο εισόδημα για τους συνταξιούχους.

Ακυρώνεται ακόμη και το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τη σύσταση και λειτουργία επαγγελματικών ταμείων στα πλαίσια του δεύτερου πυλώνα, μέσα από την ενοποίηση του ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ. Διατηρούνται αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου και οι διαφορές μεταξύ παλαιών και νέων συνταξιούχων, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να παραμένουν στις συντάξεις αναπηρίας και χηρείας.

Το Κίνημα Αλλαγής δεσμεύεται να παρουσιάσει κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή συγκεκριμένες προτάσεις, με στόχο να αρθούν οι αδικίες και να δημιουργηθούν οι βάσεις για ένα δίκαιο, οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με σταθερούς και απόλυτα διαφανείς κανόνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: