19 Σεπτεμβρίου, 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

 
Τελευταία ενημέρωση: 19-09-2018
 –Συντάξεις: Θα υπάρξει μείωση;Δεν είναι αρκετή η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για την κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις διαμηνύουν οι θεσμικοί πιστωτές προς την κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Ν», ζητούν με κατηγορηματικό τρόπο επαρκή τεκμηρίωση και στο διαρθρωτικό σκέλος της μεταρρύθμισης. Απώτερος στόχος είναι να διαμορφωθεί συνολικά μια «πειστική ιστορία» -αυτή τη διατύπωση χρησιμοποιούν. 

Αφενός απέναντι στα κλιμάκια των θεσμών που φέρουν την ευθύνη της ενισχυμένης εποπτείας, αφετέρου απέναντι στις αγορές που ήδη εμφανίζονται επιφυλακτικές με την ελληνική οικονομία. 

Ωστόσο, προκύπτει αβίαστα η διαπίστωση ότι το συζητούν, αφήνοντας θεωρητικά ανοιχτό παράθυρο για όλα τα σενάρια. Μάλιστα, παρουσιάζει ενδιαφέρον το γεγονός ότι δεν θεωρούν παράλογη την επίμαχη διατύπωση Τσίπρα για τους συνταξιούχους άνω των 70 ετών. 

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν εκτός απροόπτου μέσα στον Νοέμβριο. Πάντως, ο εμπνευστής του μέτρου, δηλαδή το ΔΝΤ, δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει μετακινηθεί από την αρχική θέση του.

Το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μια άτυπη διαπραγμάτευση (το θέμα δεν θα τεθεί επισήμως, παρά μόνο εμμέσως, στο τραπέζι της αυριανής συνεδρίασης του EWG). 

Ανάμεσα στους θεσμούς και την κυβέρνηση, στο πλαίσιο της μετα-προγραμματικής περιόδου. Από τη μία πλευρά, επιβεβαιώνεται προφανώς και για τους πιο δύσπιστους ότι η λήξη του προγράμματος δεν συνεπάγεται τη λήξη της στενής εποπτείας, καθώς για οποιαδήποτε μεταβολή των ψηφισμένων μέτρων χρειάζεται η έγκριση των θεσμών.

–Έξι συλλήψεις για τα χθεσινά επεισόδια στο Αγρίνιο
 Σε έξι συλλήψεις και 25 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά από τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο του Αγρινίου, στη διάρκεια πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τα επεισόδια τραυματίστηκε στην άνω και κάτω γνάθο μία 19χρονη. Η νεαρή μεταφέρθηκε από το νοσοκομείου του Αγρινίου, στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όπου πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Για τον τραυματισμό της 19χρονης πρόκειται να σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος αγνώστων ατόμων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

–Κ. Παπακώστα: Θα στείλω τον λογαριασμό στον Ρουβίκωνα
 Η δράση του «Ρουβίκωνα» προκαλεί μεγάλη ζημιά στην εικόνα της χώρας, δήλωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, εκφράζοντας την πρόθεσή της να στείλει «τον λογαριασμό» στην αναρχική ομάδα για τις καταστροφές που έχει προκαλέσει.

Ειδικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η κ. Παπακώστα άφησε να εννοηθεί πως τα ηγετικά στελέχη του «Ρουβίκωνα» είναι γνωστά στην Αστυνομία, λέγοντας πως πρόκειται για άτομα που γράφουν ανοιχτά σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Δήλωσε επίσης αποφασισμένη να «στείλει τον λογαριασμό» στον «Ρουβίκωνα» για τις φθορές που έχει προκαλέσει, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται σε οποιονδήποτε να προκαλεί καταστροφές που επισκευάζονται με χρήματα φορολογούμενων πολιτών οι οποίοι υπέστησαν «αφαίμαξη» την εποχή των Μνημονίων.

Υποστήριξε ακόμη πως τα μέλη του «Ρουβίκωνα» δρουν με εσκεμμένη προσοχή, αφήνοντας υπόνοιες πως ο αντιεξουσιαστικός χώρος ίσως επιδιώξει να εκλέξει εκπροσώπους του στη Βουλή που θα ακολουθούν «κακές» και «παλαιοκοματικές» πολιτικές.

– Άγιον Όρος: Βρέθηκε ο 67χρονος πεζοπόρος
Βρέθηκε, πριν από λίγη ώρα, ο 67χρονος Ελβετός ο οποίος αναζητούνταν από χθες το βράδυ στο Αγιον Όρος. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε σε μία περιοχή μεταξύ των Μονών Σίμωνος Πέτρας και Διονυσίου, αλλά είναι τραυματισμένος στο πόδι και βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείριση μεταφοράς του.

– Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 4,9% της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 4,9 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Κapa Research που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Έθνος».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε στις 17-18 Σεπτεμβρίου, η Ν.Δ. προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 24,7%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,8%. 

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή με 7,9% και έπονται το Κίνημα Αλλαγής με 6,7%, το ΚΚΕ με 5,6%, οι ΑΝΕΛ με 2,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,6%, η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου με 1,5% και το Ποτάμι με 1,3%.

Η πρόθεση ψήφου για λευκό-άκυρο, αποχή ή «Δεν έχω αποφασίσει» ανέρχεται στο 21, 4%. Στο ερώτημα «ποιος είναι ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός» το 32% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 27% ο Αλέξης Τσίπρας 27%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 37% των ερωτηθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: