10 Ιουλίου, 2018

ΣΗΜΑΤΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ ΜΕΤΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΜΕ ΠΟΤΑΜΙ

 

Σαφές μήνυμα πως η ενότητα του χώρου δεν κινδυνεύει εξέπεμψε η χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής, η πρώτη μετά την αποχώρηση του Ποταμιού από τον νέο φορέα.

Το γεγονός μάλιστα πως ως τόπος διεξαγωγής της συνάντησης επελέγησαν τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ είχε και αυτό τη σημειολογία του.

Στόχος της Χαρ. Τρικούπη είναι να καταδειχθεί πως η συνεργασία μεταξύ των κομμάτων και φορέων που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής από εδώ και στο εξής θα είναι ακόμα πιο ουσιαστική και βαθιά, αποκρούοντας στην πράξη τους ισχυρισμούς Θεοδωράκη πως «το ΚΙΝΑΛ είναι ένα ΠΑΣΟΚ plus».

Στο ίδιο πλαίσιο αναμένεται να αναδειχθεί το επόμενο διάστημα ακόμα περισσότερο και η συμμετοχή του Γ. Καμίνη στο κίνημα, αλλά και των στελεχών που δεν ακολούθησαν τον Στ. Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, υπάρχουν αρκετά στελέχη του Ποταμιού, από τη «βάση του», που ήδη έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να παραμείνουν στο ΚΙΝΑΛ.

Τα παραπάνω δικαιολογούν και τη φράση που ειπώθηκε από στενό συνεργάτη της κ. Γεννηματά περί «βελούδινου διαζυγίου» με τον κ. Θεοδωράκη, το οποίο «δεν έχει προκαλέσει τριγμούς».

Τέλος, κομματικοί αξιωματούχοι άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν και άλλα στελέχη από το Ποτάμι τον δρόμο της παραμονής. Πλην της επικοινωνιακής διάστασης, στην ουσία της συνεδρίασης έγινε συζήτηση για τη θέση του Κινήματος Αλλαγής στο μετεκλογικό σκηνικό.

Στο πλαίσιο αυτό η κ. Γεννηματά, κατά την εισήγησή της, τόνισε πως στη ΔΕΘ «θα παρουσιάσουμε επικαιροποιημένη την πρότασή μας», πάνω στην οποία θα καλέσει Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ να συγκλίνουν, από τη στιγμή που θα έχει την τρίτη διερευνητική εντολή. 

Παράλληλα απέκλεισε κάθε συνεργασία με Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας αποκλειστικά τον ρόλο του «ρυθμιστικού παράγοντα» της επόμενης μέρας. Τέλος, με πρόταση της κ. Γεννηματά, ο Σταμάτης Μαλέλης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, αναλαμβάνει γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: